Home WDF Hoofdnieuws Uitgebreide voorbeschouwing op Europe Cup Youth in Hongarije

Uitgebreide voorbeschouwing op Europe Cup Youth in Hongarije

ek jeugd 2013

Nog een week en dan is het zover! Op donderdagochtend 4 juli reist de Nederlandse ploeg af naar Keszthely, Hongarije, om daar deel te nemen aan de WDF Europe Cup Youth 2013. Een mooi moment om samen nog even voor te beschouwen.

Ons land kent een prachtige historie op het EK jeugd. Het jongensteam heeft sinds 1990 maar liefs negen keer de overalltitel opgeëist, geen ander land wist dit te evenaren. De Nederlandse meisjes zijn eenmaal overall kampioen geworden, namelijk in 2005 (Carla Molema en Chantal Snijders). Op de ‘Roll of Honour’ zien we vele bekende namen terug, zoals Michael van Gerwen en Jan Dekker, maar ook spelers als Joey ten Berge en Mieke de Boer.

Vorig jaar wonnen Jeffrey de Zwaan, Quin Wester, Sven Groen en Kevin Voornhout de overall titel door onder andere het teamtoernooi en koppeltoernooi (Quin en Jeffrey) te winnen. Jeffrey de Zwaan werd runner-up bij de singles.

Terug naar het aankomende EK jeugd. Dit jaar zal Nederland naar het EK jeugd afreizen met een prachtige en unieke teamsamenstelling. Naast een aantal ervaren spelers is het team samengesteld met nieuwe en jonge spelers die in de afgelopen maanden hun plaats in het team dubbel en dwars verdiend hebben. De spelers hebben elkaar goed leren kennen door verschillende NDB activiteiten maar ook door daarnaast veel met elkaar te trainen.

Het jongensteam bestaat uit Berry van Peer, Colin Roelofs, Quin Wester en Kevin Doets. Het meisjesteam bestaat uit Sharon Jansen en Kyana Frauenfelder.

Voor een uitgebreide voorbeschouwing op het EK Jeugd 2013 waarbij alle Nederlandse jeugdspelers worden voorgesteld verwijzen we je graag door naar dit artikel op website van de Nederlandse Darts Bond.