Home WDF Hoofdnieuws Vooruitblik op de aanstaande editie van de BDO World Trophy

Vooruitblik op de aanstaande editie van de BDO World Trophy

De BDO World Trophy is bijna toe aan haar vijfde editie. Deze keer reizen de topspelers af naar Preston, waar in de Preston Guild Hall wordt gestreden om de titels. Onze landgenoten zijn gekoppeld aan pittige tegenstanders. Jeffrey Sparidaans zal aantreden tegen meervoudig WK-finalist Tony O’Shea, Willem Mandigers treft Richie Edwards, Wesley Harms gaat het opnemen tegen Wayne Warren, Chris Landman lootte Dutch Open-kampioen Mark McGeeney en Derk Telnekes moet zien af te rekenen met Jim Williams.

Bij de dames staat Anca Zijlstra tegen Trina Gulliver, is Maria O’Brien de tegenstander van Aileen de Graaf en Sharon Prins moet ten koste van Tricia Wright de volgende ronde zien te halen. Klik HIER voor het speelschema.

De BDO World Trophy van 2017 werd gewonnen door Peter Machin en Aileen de Graaf. Machin begon het toernooi als qualifier en haalde, evenals tijdens de editie van 2016, de finale. In die finale was hij met 10-8 te sterk voor Martin Phillips. In de halve finale versloeg Machin landgenoot Wesley Harms met 8-6. Harms had op zijn beurt een geniale comeback bewerkstelligd in de kwartfinale tegen Glen Durrant. Na een 4-0 achterstand boekte de Nederlander een 7-4 zege.

Aileen de Graaf won het toernooi vorig jaar en is tot nu toe de enige Nederlander met de BDO World Trophy-beker in de kast. Ze was in de finale te sterk voor Anastasia Dobromyslova.

Het toernooi zal te volgen zijn via een livestream waarvan een knop op de voorpagina van Dartfreakz.nl zal verschijnen.