Waarom 2 BDO topspelers zijn uitgesloten van kwalificatie BDO World Trophy WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Waarom 2 BDO topspelers zijn uitgesloten van kwalificatie BDO World Trophy

Waarom 2 BDO topspelers zijn uitgesloten van kwalificatie BDO World Trophy

Aankomend weekend wordt de BDO World Trophy gespeeld en hierbij komen 32 heren en 16 dames in actie. Maar we kunnen nu al melden dat de huidige nummer 20 bij de heren en de huidige nummer 9 bij de dames zullen ontbreken.

En dat is opmerkelijk omdat donderdag een kwalificatietoernooi wordt gespeeld waarmee deelname alsnog kan worden afgedwongen. Het probleem is echter dat zij zijn uitgesloten van deelname.

Het is voor hen niet mogelijk om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi dat donderdag zal worden gespeeld omdat ze nog te jong zijn.

Het gaat hier namelijk om de pas 13-jarige Leighton Bennett en de 15-jarige Beau Greaves. De regels van de BDO schrijven voor dat deelname aan de kwalificatietoernooien alleen mogelijk is voor spelers vanaf 18 jaar.

Ook nu zij behoren tot de top van de BDO bij de heren en dames wordt deze regel, vooralsnog, nageleefd en dus ontbreken de namen van hen op de deelnemerslijsten van de kwalificatietoernooien.

De inschrijving voor deze kwalificatietoernooien van de BDO World Trophy zou gisteren worden gesloten maar is inmiddels verlengd tot woensdag. Desondanks zullen de namen van deze twee spelers niet worden toegevoegd.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws