Home WDF Hoofdnieuws Waites & Thompson en Hedman & Lawman de sterkste koppels

Waites & Thompson en Hedman & Lawman de sterkste koppels

Nadat zaterdag de Nederlanders in Bridlington een geweldige prestatie neergezet hadden met als kers op de slagroom het zilver voor Willy van de Wiel was het zondag koppel dag in Engeland.

De meeste Nederlanders waren op weg naar Nederland terwijl de strijd om de koppel titels gestreden werd. Jerry Hendriks en Tony West gingen onderuit tegen Stephen O’Donnell en Brian Preece met 3-1 bij de laatste 64. Bij de laatste 32 waren het de Nederlandse talenten Benito van de Pas en Wesley Harms die met 3-1 onderuit gingen tegen Allan Edwards en Mal Joplin. Steve West vond zijn koppelmaat in Kjelvik super league speler Alan Norris. Ook voor hun was de laatste 32 het hoogst haalbare, Clive Barden en Steve Douglas gingen nipt met 3-2 door.

Na een gouden plak bij de singles was ‘Scotty 2 Hotty” ook bij de koppels niet te stoppen. Waites en Garry Thompson lieten een spoor aan vernieling achter zich en versloegen ook Sami Sanssi en Petri Korte in de finale met 3-1.

Bij de dames ook de winnares van zaterdag op het podium. Lorraine Farlam greep samen met Anastasia Dobromyslova net naast een tweede gouden plak. In de finale bleek het duo het koppel Deta Hedman en Karen Lawman met 3-0 een brug te ver.

Herenkoppels
Beste Nederlandse koppels:
Benito van de Pas & Wesley HarmsAllan Edwards & Mal Joplin 1-3
Steve West & Alan Norris – Clive Barden & Steve Douglas 2-3

Halve finale:
Sami Sanssi & Petri Korte – Allan Edwards & Mal Joplin 3-0
Scott Waites & Garry Thompson – Martin Atkins & John Walton 3-1

Finale
Sami Sanssi & Petri Korte – Scott Waites & Garry Thompson 1-3

Dameskoppels
Halve finale:
Paul Jacklin & Shelley Bontoft-Gash – Lorraine Farlam & Anastasia Dobromyslova 1-3
Mandy Mallett & Dawn Standley – Deta Hedman & Karen Lawman 0-3

Finale
Lorraine Farlam & Anastasia Dobromyslova – Deta Hedman & Karen Lawman 0-3