Home WDF Hoofdnieuws WDF EK jeugd finaledag: zilver voor Roes/van Lierop en jongens overall

WDF EK jeugd finaledag: zilver voor Roes/van Lierop en jongens overall

©Foto NDBdarts.nl

Zaterdag stond de finaledag van het WDF EK jeugd op het programma. Bradly Roes en Dylan van Lierop moesten in de koppelfinale hun meerdere erkennen in het Engelse koppel Banks/Manby. De jongens Bradly Roes, Dylan van Lierop, Pim van Bijnen en Tinus van Tiel wisten zich in het algemeen klassement ook van het zilver te verzekeren. Zodoende eindigt Nederland met twee zilveren (jongens koppel en jongens overall) en twee bronzen (jongens team en jongens singel) medailles.

Engeland domineerde het jongenstoernooi volledig, want naast de koppelstitel voor Banks en Manby ging het singeltoernooi naar de Engelse Luke Littler die in de finale land- en koppelgenoot Archie Self met 6-1 versloeg. Het Engels jongensteam trakteerde Ierland in de finale zelfs op een 9-0 nederlaag. Vanzelfsprekend ging ook het goud in het overall klassement naar Engeland.

De Italiaanse Aurora Fochesato wist het meisjestoernooi op haar naam te schrijven door de Engelse Amy Evans met 5-1 het nakijken te geven. De koppeltitel in het meisjestoernooi ging naar de Hongaarse thuisspeelsters Kovacs en Turai, die in de finale de Turkse Gemi en Nur Karaman met 4-2 de baas waren. Engeland pakte ternauwernood het goud in het overall klassement met drie punten meer dan de Turkse meiden. Roos van der Velde en Chantal Tessin moesten genoegen nemen met een achtste plaats in het overall klassement.

De finalewedstrijden zijn te volgen op deze stream.

Jongenssingels
Luke Littler (Eng) – Archie Self (Eng) 6-1

Jongenskoppels
Banks/Manby (Eng) – Roes/van Lierop (Ned) 5-2

Jongens team
Engeland – Ierland 9-0

Meisjessingels
Aurora Fochesato (Ita) – Amy Evans (Eng) 5-1

Meisjeskoppels
Kovacs/Turai (Hon) – Gemi/Nur Karaman (Tur) 4-2

Eindklassement jongens
1. Engeland 227
2. Nederland 134
3. Ierland 99

Eindklassement meisjes
1. Engeland 52
2. Turkije 49
3. Hongarije 44
8. Nederland 18