Home WDF Hoofdnieuws WDF Europe Cup 2022 van start met teamtoernooi heren en dames

WDF Europe Cup 2022 van start met teamtoernooi heren en dames

Gisteravond was het zover, de start van de WDF Europe Cup in Gandia in Spanje met de officiële openingsceremonie. Het zal deze week het grootste EK ooit worden! Er doen in totaal 304 darters mee uit maar liefst 41 verschillende landen.

Woensdag: Teamevent
Vandaag begint het EK echt voor onze oranje dames en heren en vliegen de eerste pijlen richting het dartsbord. Het damesteam bestaat uit Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Lerena Rietbergen en Noa-Lynn van Leueven. Het herenkwartet bestaat uit Wesley Plaisier, Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Dennie Olde Kalter. Voor beide teams staat vandaag het teamevent op het programma. Een mooi en prestigieus toernooi waarbij de landen het in round-robin format tegen elkaar opnemen. Tijdens het teamevent zijn tevens de meeste punten te vergaren voor de Overall Titel.

De Nederlandse dames zullen de dag aanvangen in groep 8 met: Denenmarken, Roemenië en Guernsey als tegenstanders. Onze heren gaan het in de groepsfase opnemen tegen: Duitsland, Oekraïne, Ilse of Men, Spanje en Estland. In elke groep plaatsen de beste 2 landen zich voor de achtste finales welke vanavond al op het programma staan.

Volg alle wedstrijden live
Op alle dagen zijn alle wedstrijden live te volgen via DartConnect. Daarnaast is er elke (speel)dag een livestream beschikbaar waar verschillende wedstrijden te volgen zijn.

Update:
Zowel het heren- als damesteam van Nederland bleven ongeslagen en plaatsten zich als groepswinnaar voor de achtste finales, die donderdagavond gespeeld worden. De dames verslaan het sterke Denemarken met maar liefst 9-4 en de heren winnen in een kraker met 9-6 van Duitsland.

Updates Nederlandse Darts Bond