Home WDF Hoofdnieuws WDF is druk bezig met plannen voor uitbreiding WDF-circuit inclusief majors

WDF is druk bezig met plannen voor uitbreiding WDF-circuit inclusief majors

Nu het BDO WK afgelopen is, heeft de WDF nogmaals aangegeven van plan te zijn om de WDF-tour uit te breiden en aan te vullen met enkele majors.

De World Darts Federation wijst de bij hen aangesloten landen en spelers erop dat ze druk bezig zijn om de rankingcriteria voor de senioren aan te passen om een volledig nieuw systeem voor 2020 te ontwikkelen.

Het WDF bestuur is in gesprek met de aangesloten landen en commerciële partner om er zeker van te zijn dat hun ‘2020 visie’ voor een wereldwijd circuit voor alle spelers werkelijkheid wordt, inclusief de toevoeging van nieuwe WDF-majors binnen de komende 12 maanden.

Het WDF-seizoen loopt van januari t/m december en zal gaan werken met drie categorieën: goud, zilver en brons. Daarnaast introduceren ze ook regionale rankings voor zowel heren als dames ten gunste van alle spelers wereldwijd. Volledige details zullen binnenkort bekend worden.

Er zijn nu al 40 landen die een WDF rankingtoernooi hebben in 2020. Dit systeem wordt nog verder ontwikkeld ten gunste van de landen die de WDF vormen.

Alle benodigde informatie zal gepubliceerd worden, zodra het beschikbaar is. De WDF kan de darters ervan verzekeren dat het voordelig is om deel te nemen aan het WDF circuit.

Het eerste toernooi van de WDF-kalender is het Las Vegas Open (17 t/m 19 januari). Verder zijn er ook toernooien in Australië, Canada en IJsland. Het eerste toernooi op het Europese vasteland is het Romanian Darts Festival (24 t/m 26 februari) gevolgd door het grootse Dutch Open een week later, waarvoor maandag 13 januari de inschrijving sluit.

Voor informatie hoe je je kan inschrijven voor de andere toernooien, verwijzen we graag naar de WDF-kalender.