Home WDF Hoofdnieuws Greaves pakt triple WDF Isle of Man Festival, 16-jarige Littler pakt een...

Greaves pakt triple WDF Isle of Man Festival, 16-jarige Littler pakt een van herentitels

2023-1-29 ASSEN, NETHERLANDS- JANUARI 29: Dartsplayer playing at the TOTO Dutch Open Darts 2023 Saturday on Januari 29 2023 in de Bontewever Netherlands (Photo by Bas van den Berk/Orange Pictures)

Zondag kwam het Isle of Man Festival ten einde. Op de finaledag werden de finales van de verschillende toernooien gespeeld. Het verslag van de Isle of Man Classic, die vrijdag gespeeld werd, en waarin Anca Zijlstra reikte tot de halve finale, is hier te vinden. Het verslag van het Isle of Man Open, wat niet meetelt voor de WDF-ranking, waardoor het een open loting kende en spelers geen beschermde status hadden, en de Isle of Man Masters, dat een WDF zilverrankingtoernooi is, die allebei zaterdag gespeeld werden is hier te vinden.

Bij zowel het Isle of Man Open, wat niet meetelt voor de WDF-ranking, als de brons gerankte Isle of Man Masters en zilver gerankte Isle of Man Classic troffen Beau Greaves en Rhian O’Sullivan elkaar in de damesfinale. Greaves pakte de triple, twee keer werd het 5-1 en eenmaal werd het 5-2.

Bij de heren zagen we drie verschillende winnaars. De 16-jarige Luke Littler pakte na een 5-4 zege op Martin Atkins met de zilver gerankte Isle of Man Classic zijn vierde senioren WDF-rankingtitel, nadat hij in 2021 al de Irish Open won, schreef hij vorig jaar de Welsh Open en Romanian Classic op zijn naam. Barry Copeland, de verliezend finalist van de WDF World Masters, won de brons gerankte Isle of Man Masters met 5-4 tegen Jordan Brooks. Martyn Turner won het Isle of Man Open na een 5-3 zege op Ryan Hogarth.

WDF Isle of Man Festival Finaledag
Isle of Man Open (geen rankingtoernooi)
Dames halve finale
Beau Greaves – Lorraine Hyde 4-1
Rhian O’Sullivan – Rebecca Brouse 4-0

Heren halve finale 
Martyn Turner – Cliff Prior 4-2
Ryan Hogarth – David Ladley 4-1

Meisjesfinale
Paige Pauling – Sophie McKinlay 3-0

Jeugdfinale
Luke Littler – Charlie Manby 5-1

Isle of Man Masters (brons rankingtoernooi)
Damesfinale
Beau Greaves – Rhian O’Sullivan 5-1

Herenfinale
Barry Copeland – Jordan Brooks 5-4

Isle of Man Classic (zilver rankingtoernooi)
Damesfinale
Beau Greaves – Rhian O’Sullivan 5-2

Herenfinale
Luke Littler – Martin Atkins 5-4

Isle of Man Open (geen rankingtoernooi)
Damesfinale
Beau Greaves – Rhian O’Sullivan 5-1

Herenfinale
Martyn Turner – Ryan Hogarth 5-3