Home WDF Hoofdnieuws WDF WK 2022 vindt plaats van 1 t/m 9 januari in Lakeside...

WDF WK 2022 vindt plaats van 1 t/m 9 januari in Lakeside Country Club

WDF Promotions is verheugd aan te kondigen dat het WK terug zal keren in ’the home of world darts, the Lakeside Country Club’. De wedstrijden zullen voor fans in heel Europa te zien zijn via Eurosport en discovery+.

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 januari 2022 zullen de beste WDF-spelers strijden om de wereldtitel heren, dames en jeugd.

De Lakeside Country Club in Frimley Green is al sinds 1986 de locatie voor het WK van de WDF, waarvan de eerste editie in 1978 plaatsvond. De nu iconische locatie heeft 34 opeenvolgende jaren aan herinneringswaardige momenten verschaft. Grote namen uit de dartsport, zoals Eric Bristow, Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Martin Adams, Trina Gulliver & Francis Hoenselaar hebben allemaal de beker omhoog gehouden op dit beroemde podium.

In 2019 kroonde Leighton Bennett zich hier als jongste jeugdwereldkampioen ooit. 10 dagen later zorgde Mikuru Suzuki ervoor dat de wereldtitel voor het eerst in de geschiedenis naar Azië ging. 

Het WK 2022 zal 48 heren en 24 dames verwelkomen. De kwalificatie hiervoor verloopt via het door de WDF in januari 2020 geïntroduceerde nieuwe rankingsysteem heeft geïntroduceerd met regionale rankings voor zowel heren als dames. Daarnaast weten de winnaars van de zogenaamde ”Gold” toernooien zich direct verzekerd van deelname. Voor een uitgebreidere uitleg over dit nieuwe rankingssysteem verwijzen we u naar dit artikel.

Zodoende zijn de wereldkampioenen en de winnaars van het Dutch Open en Scottish Open van 2020 al verzekerd van deelname. Zodoende gaan we Wayne Warren, Ross Montgomery, Jim Williams, Mikuru Suzuki, Aileen de Graaf en Beau Greaves sowieso terug zien in Frimley Green. De WDF-rankingpunten die in het begin van 2020 behaald zijn, zijn beschermd en zodoende kan de strijd om de resterende plaatsen losbarsten nu de WDF-toernooien ook weer doorgang vinden.

Het definitieve deelnemersveld voor het WDF WK zal bekend zijn na de World Masters in december in Nederland. Daar zullen de welbekende WK play-offs voor heren, dames en jeugd plaatsvinden in de Bonte Wever te Assen.

De WDF kijkt ernaar uit om meer details te brengen in de komende weken, zoals de volledige kwalificatiecriteria, toernooischema, format en het prijzengeld. Ook zal in verloop van tijd informatie over kaarten en hotelpakketten aangekondigd worden.