Home Nederland Hoofdnieuws WDF World Masters in Assen met een jaar verplaatst naar december 2022

WDF World Masters in Assen met een jaar verplaatst naar december 2022

Met grote spijt moet de WDF aankondigen dat de WDF World Masters, die voor het eerst gepland waren in de Bonte Wever te Assen in december 2021, met 12 maanden is uitgesteld.

Vanwege de corona-beperkingen waarmee veel WDF-lidstaten, inclusief het gastland Nederland, te maken heeft zag de WDF zich genoodzaakt dit besluit te nemen.

WDF president Bill Hatter zei hierover: ”Tijdens deze moeilijke tijd heeft het WDF Promotions Team met hulp van de NDB, er alles aan gedaan om dit nieuwe toernooi mogelijk te maken ten bate van onze landen en hun spelers. Maar voor een evenement zo groot als de WDF World Masters moet het mogelijk zijn voor het merendeel van de 72 WDF-lidstaten om mee te doen. Met slechts 3 maanden tot aan het toernooi en verschillende beperkingen voor wereldwijd reizen en de beperkingen rond evenementen die in Nederland gehouden worden zit er niets anders op dan de World Masters 2021 te annuleren.”

Er is nog hoop dat het WDF-rankingtoernooi de World Open en de Lakeside WK play-offs op 4 en 5 december nog gehouden kunnen worden in de Bonte Wever te Assen. Definitieve plannen over deze toernooien zullen bevestigd worden, wanneer de tijd daar rijp voor is.

De WDF World Masters zal nu plaatsvinden van donderdag 7 tot en met zondag 11 december 2022 in de Bonte Wever te Assen. NDB-directeur Paul Engelbertink zei hierover: ”Helaas is het gezien de huidige regeringsmaatregelen niet mogelijk om in Nederland een evenement over meerdere dagen te organiseren. We hopen dat de beperkingen later in september versoepeld worden, maar dan is het te laat om te verwachten dat zoveel landen hun spelers nog naar de World Masters kunnen sturen. Samen met de WDF kijken we naar de mogelijkheden om de World Open en Lakeside play-offs 2021 te organiseren. Verder kijken we er al naar uit om de World Masters 2022 te organiseren en zullen er alles aan doen om het een dartsfestival te maken wat het wachten waard is!

Alle spelers, die zich reeds gekwalificeerd hebben, of via de criteria voor de World Masters 2021 kwalificatie afdwingen, zullen hun uitnodiging krijgen voor de editie van 2022. Het enige verschil is dat de eerder gecommuniceerde ranking cut-off van maandag 4 oktober 2021 komt te vervallen. Een lijst van de spelers die zich zouden kwalificeren zal bevestigd worden op maandag 29 november en kunnen zich dus alvast opmaken voor de WDF World Masters 2022.

De nieuwe WDF-wereldranglijst en de criteria voor kwalificatie voor de WDF World Masters 2022 zullen in december 2021 aangekondigd worden.

Helaas is de World Paradarts Masters ook uitgesteld. Voor meer informatie verwijzen we naar https://www.worldparadarts.com/.

WDF hoofd ontwikkelings officier Richard Ashdown zei hierover: ”Nadat we hadden verzekerd dat alles commercieel en logistiek in orde was voor de World Masters 2021 is het extreem frustrerend voor iedereen die erbij betrokken is dat we het evenement niet kunnen houden, zoals gepland in december, vanwege de beperkingen. De steun van de WDF-lidstaten heeft bijgedragen aan onze voortgang en onze doelen om het rankingsysteem en de major toernooien te promoten blijven hetzelfde. We kijken uit naar een spectaculaire rentree naar de Lakeside Country Club voor het WDF WK in januari. We hopen dat dit gevolgd wordt door een volle kalender met wereldwijde rankingtoernooien, die leiden naar de nieuwe World Masters 2022.”