Home WDF Hoofdnieuws WDF World Open in Assen geannuleerd, 2 kwalificaties voor Lakeside

WDF World Open in Assen geannuleerd, 2 kwalificaties voor Lakeside

In Nederland zijn er sinds afgelopen weekend weer extra coronamaatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben de WDF en de NDB doen besluiten om de World Open, die plaats zou vinden op 4 december 2021, af te gelasten.

“Met de huidige maatregelen is het simpelweg onmogelijk om een evenement als de World Open te organiseren waar honderden mensen van binnen en buiten Europa op af komen. Hoe zeer wij ons ook hadden verheugd om iedereen weer live te kunnen ontmoeten in De Bonte Wever voor een geweldig dartfeest, zijn wij genoodzaakt om het toernooi te annuleren”, aldus Richard Ashdown. 

Alle inschrijvingen van de WDF World Open krijgen binnen een week het inschrijfgeld teruggestort. Voor het kosteloos annuleren van je verblijf in De Bonte Wever adviseren we je om contact op te nemen met de locatie.  

Twee kwalificatietoernooien
De WDF, de NDB en de EDO hebben het besluit genomen om twee kwalificatietoernooien voor de Lakeside te organiseren, beide op 5 december. Naast het kwalificatietoernooi in Nederland op 5 december in De Bonte Wever, zal er op diezelfde dag ook een kwalificatietoernooi in Engeland georganiseerd worden in de Lakeside Country Club. Aan beide toernooien kunnen spelers van over de hele wereld deelnemen.

Richard Ashdown legt uit: “Dit hebben we besloten om toch iedereen een kans te geven zich te kwalificeren voor de Lakeside, en om zo het aantal darters op één locatie en reisbewegingen te beperken. Deze beslissing is dus genomen in het belang van de veiligheid van spelers en fans.”

In beide kwalificatietoernooien kunnen twee mannen en één dame een rechtstreeks ticket winnen richting de WDF Lakeside World Championships. De beste twee jongens en het beste meisjes van ieder toernooi mogen ook hun opwachting gaan maken op het Lakeside-podium.

Als één van de kwalificatietoernooien toch nog wordt afgelast vanwege verdere Covid-beperkingen, kwalificeren vier mannen, twee vrouwen, vier jongens en twee meisjes zich voor de Lakeside World Championships vanuit het overgebleven kwalificatietoernooi.

Spelers die zich al hebben ingeschreven voor het kwalificatietoernooi in Nederland, maar nu willen spelen in het Engelse kwalificatietoernooi moeten zich voor de Nederlandse versie uitschrijven, en krijgen dan hun inschrijfgeld binnen een week teruggestort. Hiervoor kun je een e-mail sturen naar: WDFtournaments@ndbdarts.nl. Zet in deze e-mail behalve je naam ook het ordernummer van de inschrijving. Deze kun je vinden in het onderwerp van de bevestiging. Vervolgens moeten ze zich zelf inschrijven voor het Engelse kwalificatietoernooi.

Om je in te schrijven voor het kwalificatietoernooi dat wordt gehouden op 5 december in de Bonte Wever in Assen, klik hier. Om 10.00 uur gaan de deuren open en om 12.00 uur wordt er gespeeld. Meer informatie over het toernooi kun je hier vinden.

Om je in te schrijven voor het kwalificatietoernooi dat wordt gehouden op 5 december in Lakeside in Engeland klik hier. Om 10.00 uur gaan de deuren open en om 12.00 uur wordt er gespeeld.