Home WDF Hoofdnieuws Wesley Harms en Michael van Gerwen domineren de rankings

Wesley Harms en Michael van Gerwen domineren de rankings

Eerder deze maand won Harms het Open Schotland door in de finale af te rekenen met Cody Harris 5-6. De Noord-Hollander won afgelopen weekend het Open Slowakije, ook daar moest een beslissende leg Harms over de streep trekken.

Door deze overwinningen wist de Nederlander Jim Williams van de eerste plaats te spelen van de BDO ranking. Sparky bezet momenteel de eerste plaats waarmee we een Nederlander op positie één hebben van zowel de BDO als de PDC ranking.

In 2012 en 2013 wist Harms ook al de halve finale te halen van het BDO World Championship ‘The Lakeside’. De 34-jarige Nederlander verloor beide keren van Silver Back Tony O’Shea. Ook tijdens de World Masters, Finder Darts Masters en de World Darts Trophy wist Harms de halve finale te bereiken. Wat recenter wist Harms het Open Schotland, Open Slowakije maar ook de England Classic, Italian Grand Masters, West-Fries Open te winnen.

Tijdens het BDO World Championship in januari moest Harms plaats maken voor landgenoot Willem Mandigers die Sparky bij de laatste 16 versloeg met 4-2. 

De kersverse winnaar van de BAUHAUS Dutch Open Darts Richard Veenstra staat op de derde plek. Naast ‘Sparky’ en ‘Flyers’ staat er nog een landgenoot in de top 10. Chris Landman bezet de negende plek op de ranking. Buiten de top 10 vinden we nog Derk Telnekes (11) en Willem Mandigers op 12.