Home WDF Hoofdnieuws Wesley Newton via opmerkelijke wijze alsnog naar Lakeside 2019

Wesley Newton via opmerkelijke wijze alsnog naar Lakeside 2019

Wesley Newton werd door Andy Hamilton op de reservebank geplaatst voor plaatsing voor de Lakeside doordat The Hammer een ticket pakte terwijl hij zelf op deze bank zat. Hij deed dit op het Lakeside kwalificatietoernooi door op weg naar het ticket uitgerekend Wesley Newton te verslaan.

Plaatsing voor het wereldkampioenschap van de BDO leek dus zo goed als zeker of de Winmau World Masters zou moeten worden gewonnen door een laag geplaatste speler. Tegen alle verwachtingen in is dat precies wat er gebeurde doordat Adam Smith-Neale het toernooi op zijn naam schreef.

Hiermee waren de kansen voor Newton alsnog verkeken, maar zoals beschreven in de titel is er nog een twist ontstaan in dit verhaal.

The Warrior heeft vandaag namelijk het goede nieuws ontvangen dat hij alsnog is geplaatst voor de Lakeside 2019. Er was namelijk nog een plek weggelegd voor een Aziatische speler die voortkomt uit een kwalificatietoernooi dat altijd wordt gespeeld tijdens het Malaysian Open.

De BDO heeft echter vernomen dat dit toernooi niet is georganiseerd en dat er daardoor ook geen Aziatische speler zal worden afgevaardigd. Hiermee is Wes Newton alsnog de aangewezen persoon om zijn pijlen in januari te laten vliegen op het podium in Frimley Green.