Home WDF Hoofdnieuws Wildcard Zuiderduin Masters voor Francis Hoenselaar

Wildcard Zuiderduin Masters voor Francis Hoenselaar

Francisca_HoenselaarWinmau2010

Met het uitgeven van de laatste wildcard voor het damestoernooi aan Francisca Hoenselaar hebben de organisatoren van de Zuiderduin Masters het dames deelnemersveld meer dan compleet gemaakt. The Dutch Crown, zoals de bijnaam van Francisca luidt, voert al jaren de Nederlandse rankinglijsten aan, is veelvoudig Nederlandse kampioen darts geweest, heeft drie maal de Winmau World Masters op haar naam geschreven en was in 2009 Lakeside World Professional Darts Champion.

Enkele weken geleden werd ze tot Europe Cup Champion Dames singles gekroond in Turkije en afgelopen weekeinde verloor ze de finale van de Winmau World Masters in het Engelse Hull. Een wereldtop dartstoernooi voor dames zonder Francisca Hoenselaar is ondenkbaar vonden de promotors en reikten de laatste wildcard dan ook aan de Rotterdamse uit, die er zichtbaar mee
ingenomen was.

In het weekeinde van 10 tot en met 12 december komen op het podium van de Zuiderduin Masters in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee deze dames in actie:

Geplaatste spelers:

1: Deta Hedman ( Engeland)

2: Irina Armstrong (Rusland)

3: Dee Bateman (Engeland)

4: Karen Lawman (Engeland)

Overige spelers:

5: Trina Gulliver (Engeland)

6: Karin Krappen (Nederland)

7: Sharon Prins (Nederland)

8: Francisca Hoenselaar (Nederland)

Straks tijdens de loting worden de niet geplaatste dames geloot aan de reeds geplaatste dames. De dames spelen niet in een poule maar in een direct knock out toernooi. Dat betekent dat de verliezer is uitgeschakeld.

Op de foto links Ian Flack Commercieel Directeur Winmau en rechts Francisca Hoenselaar.

Foto: Zuiderduin Masters – Egmond aan Zee