Winmau World Masters "Bunting en Gore pakken de 2012 titels" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau World Masters "Bunting en Gore pakken de 2012 titels"

Winmau World Masters "Bunting en Gore pakken de 2012 titels"

De Winmau World Masters 2012 zitten er weer op, Wesley Harms is de beste Nederlandse heer geworden en Tamara Schuur de beste dame met haar halve finale plaats. MariFlex speler Tony O'Shea heeft het niet gered tegen de man in vorm Stephen Bunting die zijn eerste major titel vandaag met een geweldige 146 finish gewonnen heeft. Marco Meijer stond vandaag ook weer voor de ESPN camera's en zal evenals de groep Nederlanders de reis weer inzetten naar het vaste land. Vrijdag zagen we al hoe Jeffrey de Zwaan kampioen bij de jongens werd. Waarmee we kunnen terug kijken naar prima prestaties van de Nederlanders in Hull.

Inclusief de Lakesite kwalificatie heeft Dartfreakz vijf dagen verslag gedaan van dit fantastische evenement. Onderaan dit artikel staan de links naar de overige artikelen waar u alles nog eens rustig kunt nalezen.

Heren kwartfinale:
Stephen Bunting (Eng) v Jim Williams (Eng) 3-1 in sets (2-0, 1-2, 2-0, 2-0)

Phil Nixon (Eng) - Wesley Harms 0 - 3 in sets (0-2, 1-2, 0-2), gemiddelden Nixon 29.40 en Harms 33.10
Sparky neemt het op tegen de ervaren Phil Nixon, de 56 jarige Engelsman verloor nipt de Lakeside finale in 2007 van Martin Adams die met 7-6 de BDO wereld titel opeiste. Harms komt met een 13- darter 1-0 voor. De Nederlander pakt met een 14 dart ook de tweede leg en de eerste set. Na de eerste set staat Sparky op een 116 gemiddelde waarmee hij zijn stempel heeft gedrukt op deze tweede partij. Met wederom een 14 darts leg gaat Harms ook in de tweede set aan de leiding. De Engelsman kan profiteren als Harms het laat liggen op dubbel 16 via een 98 finish weet hij zijn eerste leg te pakken. Nixon laat de set liggen als hij 56 niet weet af te werken, de Nederlander is scherp en gooit via dubbel vijf ook de tweede set naar Oranje. Op een haartje mist de man uit Barsingerhorn een bull finish maar weet het in de herkansing wel af te maken om wel heel dicht te komen bij de halve finale plaats. Wesley Harms schroeft het niveau nog maar eens op en weet via een maximale 180, 140 en een 105 score relatief eenvoudig met 3-0 in sets te winnen van Nixon. In de Winmau World Masters halve finale zal hij het opnemen tegen Stephen Bunting die gisteren een einde maakte aan de droom van Benito van de Pas.

Thomas Junghans (SUI) v Tony O' Shea (Eng) 1-3 in sets (2-1, 1-2, 2-1, 2-1), gemiddelden Junghans 25.36 en O'Shea 27.56
Thomas Junghans uit Zwitserland is een onbekende naam waardoor het een gevaar kan zijn voor de gevestigde spelers als Tony O'Shea. De Engelsman pakt de eerste leg waarna de Zwitser in de tweede leg laat zien waarom hij bij de laatste 8 in Hull zit. O'Shea gooit onder andere een 140 en 100 score en mist een 104 finish waarna Junghans er met de leg vandoor gaat. O'Shea kan profiteren als de Zwitser het niet afmaakt, de set gaat met 2-1 naar de ervaren Engelsman. In de tweede set gaat de Zwitser heel goed van start maar ziet toch de leg naar O'Shea gaan. De volgende twee legs gaan naar Thomas Junghans waarmee hij op 1-1 in sets komt. Silverback gooit het gas open en pakt met een 14-darter de eerste leg in de derde set. Beide mannen laten veel liggen op de dubbel waarna de Zwitser als eerste een dart in de buitenste ring krijgt. In de beslissende leg weet de Engelsman dubbel 16 te vinden waarmee hij 2-1 in sets voor weet te komen. Thomas Junghans blijft zich vastbijten en weet via dubbel zes weer 1-0 voor te komen in de vierde set. Met een 16 darter op dubbel 18 weet de Engelsman de schade te beperken en weer 1-1 te maken. De MariFlex speler komt straks in actie bij de laatste vier door met dubbel 12 de wedstrijd te besluiten.

Paul Brown(Nir) v James Wilson (Eng) 3-2 in sets

Halve finale:
Stephen Bunting - Wesley Harms 5-3 in sets (2-0, 2-1, 1-2, 2-0, 0-2, 2-1, 0-2 (116), 2-0) Gemiddelden, 31.55 voor Bunting en 29.76 Voor Harms
Wesley Harms die in januari naam maakte door een derde plek te veroveren tijdens het BDO World Championship in het darts mekka de Lakeside heeft het geschopt tot de laatste vier van de Winmau World Masters in Hull. Sparky neemt het op tegen Stephen Bunting, de Engelsman gaat goed va start door de eerste set met 2-0 te winnen. Als ook de tweede set met 2-1 naar de man uit Liverpool gaat moet de Nederlander aan de bak. De derde set gaat dan ook met 1-2 naar de Noord-Hollander. In de vierde set gaat Bunting goed van start, Harms krijgt nog een kans maar mist op een haar de dubbel 11 als Bunting met 2-0 ook de vierde set pakt. Beide spelers halen het beste uit hun spel, een goede set van beide spelers valt met 0-2 in het voordeel van de Nederlander waarmee hij de schade kan beperken tot 3-2 in sets. De zesde set word door de Engelsman gewonnen met 2-1, in de zevende set gaan beide wederom als een speer. Harms weet de eerste leg te pakken en met een mooie 116 finish ook de zevende set met 0-2. Op het juiste moment weet Harms 177 te gooien om Bunting volledig onder druk te zetten, Bunting gooit echter 31 uit om de leg te pakken. Het is vervolgens dubbel 8 die Stephen Bunting ten koste van Harms als eerste in de finale brengt.

Tony O'Shea - Paul Brown 5-1 in sets ( 2-1, 2-1, 2-0, 0-2, 2-0, 2-1)

In de eerste set gaat O'Shea door het oog van de naald, door het missen van de dubbel door de Noord Ier Brown gaat de set naar de Engelsman. De tweede set laat de zelfde uitslag zien 2-1 maar nu was O'Shea toch echt sterker. Silverback is warm, relatief eenvoudig gaat de derde set met 2-0 naar O'Shea die 3-0 in sets voor komt. Paul Brown staat niet voor niets bij de laatste vier in Hull, na een goede leg komt hij 0-1 voor in de vierde set. Ook de tweede leg en daarmee de set gaat naar de Noord Ier die een prima set speelde. Het blijkt de enige set die Brown pakt. O'Shea pakt de vijfde set met 2-0 en laat in de zesde set zien waartoe hij in staat is. Brown komt nog 0-1 voor waarna de Engelsman 161 uit gooit. Met een maximale en een 107 finish krijgen we een compleet Engelse finale tussen Stephen Bunting en Tony O'Shea.

Finale dames:

Deta Hedman (Eng) v Julie Gore (Wales) 1-4 Gemiddelden Gore 26.08 en Hedman 26.07
The Dark Destroyer, Deta Hedman neemt het op tegen Icecube Julie Gore. Met een 130 finish in de openingsleg heeft Gore haar Hedman wakker geschud. Hedman zit niet lekker in haar vel en staat ver onder haar kunnen te spelen. Pas in de vierde leg weet Deta Hedman een leg op haar naam te zetten, hier blijft het ook bij. Via dubbel 12 gaat de titel voor de tweede keer naar Julie Gore.

Finale:

Stephen Bunting - Tony O'Shea 7-4 in sets (2-0, 1-2, 2-1, 1-2, 2-0, 0-2, 2-0, 2-1, 2-1, 1-2)
Stephen Bunting gaat als een bullet van start, na drie 140 scores komt hij 1-0 voor. Als ook de tweede leg naar Bunting gaat is de eerste set binnen. In de tweede set gaat de tweede pijl in de dubbel 16 voor de set waarmee O'Shea weer naast Bunting komt. Ook in de derde set komt het tot de beslissende leg, Bunting weet de scores beter te raken maar O'Shea weet de legs beter af te maken. Als 170 een brug te ver is voor Silverback gooit Bunting zijn eerste pijl in de dubbel 16 voor de derde set dubbel 16 gooit om 0-1 voor te komen in de vierde set. Marco Meijer krijgt geen kans om adem te halen als Bunting de ene naar de andere triple gooit en 1-1 maakt. In de beslissende leg gooien beide een goede leg, het is Bunting die de dubbel mist waardoor MariFlex speler O'Shea de stand weer in evenwicht brengt. (2-2 sets) Na de pauze gaat Bunting ook meteen geld van start, met een 64 finish gaat de eerste leg naar Bunting. Als Bunting ook nog 126 uitgooit komt hij 3-2 voor in sets. Silverback weet via dubbel 20 de eerste leg te pakken van de zesde set, O'Shea mist een 104 finish op dubbel 12 en mist in de herkansing maakt hij het goed en pakt de set. Ook de zevende set gaat naar Bunting die met een 84 finish en 2-0 in legs op een 4-3 voorsprong komt. Silverback pakt de eerste leg maar vergeet de tweede leg af te maken. Ook Bunting mist enkele darts maar pakt toch de leg. The Bullet raakt dubbel 18 om 5-3 voor te komen.

Na de tweede pauze mag de jonge vader Bunting beginnen die via dubbel 16 ook bij hem blijft. Silverback opent met een 180 gevolgd door een 140 waarmee hij 1-1 kan maken. The bullet begint aan een belangrijke leg die hem dicht bij de titel kan gaan brengen. Met O'Shea op 148 gooit Bunting dubbel acht voor de set. Silverback begint goed aan de 10e set als hij de eerste leg pakt en direct met een maximale opent. Als Bunting een 150 finish net buiten de dubbel 18 mist maakt O'Shea het af waarmee hij op 6-4 in sets komt. Dubbel 16 brengt The Bullet op een 1-0 voorsprong en dicht bij zijn eerste major BDO titel. Een magische 146 finish brengt Stephen Bunting de Winmau World Masters 2012 titel.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws