Home WDF Hoofdnieuws Winmau World Masters “De Zwaan, De Graaf, Hofstra en Schuur door”

Winmau World Masters “De Zwaan, De Graaf, Hofstra en Schuur door”

De_Zwaan_NL_2

Na het succes van Sharon Prins die gisteren bij het kwalificatietoernooi voor de Lakeside 2013 een ticket voor dit befaamde televisietoernooi wist te pakken, was er vandaag wederom Nederlands succes. Maar liefst 4 Nederlanders hebben zich geplaatst voor de volgende dag. Jeffrey de Zwaan heeft zich geplaatst voor de finale van de junioren waarbij hij het zal opnemen tegen Kenny Neyens die zich namens België heeft geplaatst. Tamara Schuur heeft zich geplaatst voor de halve finale waarin ze Julie Gore treft. Bij de heren hebben Jeffrey de Graaf en Rick Hofstra zich verzekerd van deelname op het podium morgen.

Belangrijk nieuws:
Jeffrey de Zwaan heeft zich geplaatst voor de finale en zal hierin spelen tegen de Belg Kenny Neyens.
Jeffrey de Graaf heeft zich geplaatst voor de laatste 32 van morgen.

Rick Hofstra wint van Daryl Gurney en plaatst zich als derde Nederlander voor morgen.
Tamara Schuur heeft zich ook geplaatst voor de halve finale van morgen en is daarmee de vierde Nederlander.

Christian Kist verliest zijn beslissingspartij in de sudden death leg en hem zien we morgen dus niet terug.
Dennis te Kloese verliest zijn beslissingspartij met 1-3 en dus zal hij het podium morgen niet betreden.

D’art9-speler Remco van Eijden verliest zijn duel tegen Mark Barilli met 1-3 om zich te plaatsen voor morgen.  
MariFlex-speler Darryl Fitton verliest van Dave Prins en gaat daarmee met het podium in zich alsnog onderuit.

Uitslagen Winmau World Masters:
Heren  –  Dames  –  Jongens  –  Meisjes

Heren:
Jeffrey de Graaf en Rick Hofstra hebben zich geplaatst voor de podiumwedstrijden die morgen worden gespeeld. Tijdens de jacht op de ticket voor morgen versloeg De Graaf onder ander landgenoot Dennie Bos met 3-1 in sets bij de laatste 32. Vorig jaar kwam Rick Hofstra ook al uit op het podium van de Winmau World Masters en dit jaar zal hij wederom een poging doen om een gooi te doen naar de finale. Jan Dekker, Wesley Harms en Benito van de Pas kennen een seeding en zullen dus ook op het podium van de Winmau World Masters 2012 in actie komen.

Opkomst_Rick_HofstraChristian Kist, d’art9-speler Remco van Eijden en Dennis te Kloese grepen net naast deelname op het podium. Ze verloren alle drie hun beslissende leg vandaag en zullen daarom morgen als toeschouwers naar de Hull City Hall afreizen. Ron Meulenkamp verloor een partij eerder van Dennis te Kloese en dus zit ook voor hem het avontuur in Engeland erop.

Mike Zuydwijk kwam tot de laatste 64 waar hij in een thriller verloor van Daryl Gurney die er een beslissende sudden death leg voor nodig had. Ook Salmon Renyaan reikte tot de laatste 64 maar hij verloor hier van Paul Brown die een ronde eerder ook al verantwoordelijk was voor Remon Hurrebrink. Jimmy Hendriks ging eveneens ten onder bij de laatste 64. Hij verloor met 2-3 van David Pallett.

Bij de laatste 128 viel het doek voor Tim van den Hoek, Bobby Biemans, Remon Hurrebrink en MariFlex-speler Joey ten Berge. Teamgenoot Willy van de Wiel ging bij de laatste 128 onderuit tegen Dennis te Kloese. Fabian Roosenbrand verloor zijn eerste duel bij de laatste 256.

Voor alle uitslagen bij de heren klik hier.

Seeding: Jan Dekker, Wesley Harms en Benito van de Pas zullen later in het toernooi instromen.

Dames
Schuur_Tamara_zdm11za (2)De beste dame aan Nederlandse zijde was vandaag Tamara Schuur. Ze heeft zich geplaatst voor de halve finale en zal daarom morgen in actie komen op het podium. Schuur was op weg naar de kwartfinale verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder andere haar landgenoten Anca Zijlstra en Karin Krappen. Ook Sharon Prins die zich gisteren wist te verzekeren van een ticket voor de Winmau werd uitgeschakeld door Tamara Schuur. Aileen de Graaf volgt Schuur op als beste oranjekandidaat met een plaats bij de laatste 16. De Graaf moest hier haar meerdere erkennen in Deta Hedman die met 2-4 te sterk was.

Petra Marcus wist de laatste 32 te bereiken maar moest hier haar Engelse tegenspeelster Claire Ball voor laten gaan met 3-4. Bij de laatste 64 viel het doek voor Rilana Erades die een 3-1 voorsprong uit handen gaf en ook Anneke Kuijten en Floortje van Zanten gingen hier onderuit. Voor Tamara Brandt en Angelique Maarse was het toernooi al na één ronde voorbij. Beide dames verloren hun openingspartij bij de laatste 128.
 
Voor alle uitslagen bij de dames klik hier.

Jongens
Zwaan_de_Jeffrey_cpm2011 (4)Bij de junioren hebben Jeffrey de Zwaan en Kenny Neyens zich geplaatst voor de finale. Een duel tussen Nederland en België zal bepalen wie zich mag kronen tot Winmau World Master 2012. The Black Cobra wist op weg naar de eindstrijd indruk te maken door een partij te gooien met een gemiddelde van boven de 100,00 en in zijn kwartfinale besloot hij de partij met een 141-finish. In de halve finale moest het Oostenrijkse talent Rowby Rodriguez het ontgelden tegen de Nederlander met 4-1.

De junioren die het moesten ontgelden tegen Jeffrey de Zwaan waren Casper Rasmussen (4-0), Filip Sebesta (4-1), Franko Giuliani (4-0), Jack Tweddel (4-1) en Rowby John Rodriguez (4-1). Kenny Neyens won op weg naar de finale Kenny_Neyensvan Bradley Halls (4-0), Jordan Mathews (4-0), Patrik Kovacs (4-2), Zak Cross (4-3) en Scott Dale (4-2).

Kevin Voornhout wist na De Zwaan de beste prestatie neer te zetten namens Nederland met een plaats bij de laatste 16. Quin Wester wist zijn eerste wedstrijd te winnen met 4-3 maar verloor vervolgens met omgekeerde cijfers een ronde later bij de laatste 32. Tim van den Poel en Sven Groen verloren hun openingspartij bij de laatste 64 met 3-4 en 2-4.

Voor alle uitslagen bij de jongens klik hier.

Meisjes

Jansen_sharon_cpm2011Bij de meisjes wist Sharon Jansen de beste prestatie neer te zetten namens Nederland. Ze wist de kwartfinale te halen en in een spannende partij ging ze hier vervolgens met 3-4 onderuit. Joyce Schuurman en Louise Bunk wisten de laatste 16 te halen maar ging hier met 2-4 en 3-4 onderuit. Melanie Fatels en Vera Speth wisten hun openingspartij bij de laatste 64 niet winnend af te sluiten. De finale zal gaan tussen de Duitse Kathryn Wigmann en de Engelse Fallon Sherrock.

Voor alle uitslagen bij de meisjes klik hier.

Niet aanwezig: Ronald Brandsen, Edwin Max en Marilou Daamen

We bedanken Marco Meijer voor de updates vanuit Engeland.
.