Winmau World Masters, Lisa Ashton en Scott Waites kampioen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau World Masters, Lisa Ashton en Scott Waites kampioen

Winmau World Masters, Lisa Ashton en Scott Waites kampioen

Donderdag begon de Winmau World Masters en vanavond zijn er nog maar 4 spelers over. Twee dames en twee heren gaan de strijd aan voor de titels. Lisa Ashton gaat het opnemen tegen de 'Golden Girl' Trina Gulliver. Deze blonde Engelse heeft negen wereldtitels op haar naam. Reeds vijf keer eerder wist Gulliver de Winmau World Masters te winnen waarmee ze de torenhoge favoriet is in deze finale.

Lisa Ashton won in 2008 de Zuiderduin Masters. "The Golden Girl" begint deze best of 7 legs finale van de World Masters. Afgelopen weekend was Gulliver nog in Nederland waar ze het Hemeco Open speelde. Trina wist samen met haar partner Sue Gulliver de koppels te winnen. De eerste leg van de finale gaat naar Gulliver. Ashton mist 130 op de bull waarna Gulliver dubbel 7 mist. Na wat geknoei op de dubbel weet Lisa Ashton alsnog de tweede leg te pakken. Nadat Gulliver de leg laat liggen weet Ashton via tops een break te forceren.(1-2) Ashton mist tops op een haar vanaf 117 maar weet in de herkansing dubbel 10 te raken. Ashton komt 1-3 voor en heeft nog maar één leg nodig. Ashton weet twee keer 140 te noteren in een leg waarin ook Gulliver goed bij kan blijven. Gulliver weet 107 niet te finishen waardoor Ashton wedstrijdpijlen krijgt op dubbel 12. Na een gemiste kans weet Ashton dubbel 12 te vinden en met 1-4 de Winmau World Masters te winnen.
Trina Gulliver - Lisa Ashton 1-4

Heren finale Winmau World masters 2011

Scott Waites - Dean Winstanley 7-2 (2-0) (2-1) (0-2) (2-1) (2-0) (1-2) (2-0) (2-0) (2-0)
Vorig jaar troffen Stuart Kellett en Martin Adams elkaar in de finale welke werd gewonnen door "Wolfie" met 3-7 in sets. Adams werd dit jaar in de halve finale gestopt door "Scotty 2 Hotty". Nu in 2011 zal Scott Waites beginnen aan de World Masters heren finale tegen de huidige nummer één Dean Winstanley. 250 darters begonnen in Hull aan de masters waarin er nog maar twee over zijn. Via dubbel 7 gaat de eerste leg van deze best of 13 sets finale naar "Scotty 2 Hotty". Via 9 en dubbel 8 gaat de eerste set naar de man uit Halifax. "Scotty 2 Hotty" gooide een hele goede halve finale waarin hij zijn vorm liet zien. Dean Winstanley is wisselvallig deze World Masters, een uurtje terug in zijn halve finale liet hij niet het spel zien waartoe hij in staat is. In de tweede set gaat de eerste leg naar "Over the Top". Winstanley zal beter moeten om Waites bij te kunnen blijven in deze vorm. "Scotty 2 Hotty" maakt in de tweede set 1-1. Na vele missers van beide heren gaat de set toch naar Scott Waites. De derde set gaat overtuigend met 2-0 naar Dean Winstanley. "Over the Top" pakt zijn derde leg op rij en komt ook in de 4de set met 1-0 voor. Langzaam begint de finale op temperatuur te komen wanneer Waites met de derde pijl dubbel 14 raakt en 1-1 maakt. 103 word nipt gemist door Winstanley waarna Waites wederom via dubbel 7 de vierde set naar zich toe trekt. Met de scoreborden op 3-1 in sets gaan de mannen het podium af voor een korte pauze.

Na de pauze weet "Scotty 2 Hotty" met 2-0 de vijfde set te winnen. Waites staat 96 en Winstanley 94 te spelen, "Over de top" weet makkelijk zijn leg te behouden en 0-1 voor te komen in de zesde set. Waites weet de schade te beperken door de stand weer gelijk te trekken 1-1. Winstanley weet zijn eerste maximale 180 te noteren in de derde leg en via dubbel 10 een 140 finish te noteren. Met 1-2 gaat de zesde set op een fantastische manier naar Winstanley. Via dubbel 12 weet Waites zijn eigen leg te behouden. Winstanley legt opnieuw aan op 140 en weet twee keer de triple 20 te vinden. Dubbel 10 gaat ernaast waarna Waites met zijn tweede pijl dubbel 18 weet te vinden en de set met 2-0 pakt. Formidabel weet "Scotty 2 Hotty" ook de eerste leg van de achtste set af te snoepen, een138 finish via dubbel 12 brengt Waites 1-0 voor. Dubbel 16 brengt de man uit Halifax wederom met 2-0 op een 6-2 voorsprong. Waites gaat de pauze in met de wetenschap dat hij nog maar één set verwijderd is van zijn eerste Winmau World Masters titel. Kan Scott Waites omgaan met deze wetenschap, kan hij het hoofd koel houden en Winstanley de baas blijven?

En jawel Waites komt sterk uit de pauze wanneer hij begint aan de negende set, twee keer de maximale 180 score zet Waites op 141 voor de perfecte leg. De zevende dart treft geen doel waarmee de 9-dart finish vervliegt. Wel weet Waites 1-0 voor te komen in de set die hem de titel kan gaan brengen. Ook in de tweede leg weet Waites te starten met een 180 score. Winstanley komt met 88 gemiddeld te kort op Waites die de titel Winmau World Masters 2011 opeist met een 161 finish.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws