Home WDF Hoofdnieuws World Masters zaterdag: Hofstra en Kist eruit

World Masters zaterdag: Hofstra en Kist eruit

IMG_2222_Kopie

Vandaag zullen in de Hull Arena de acht geplaatste heren instromen. Dit zijn Martin Adams, Dean Winstanley, Robbie Green, Scott Waites, Gary Robson, Ross Montgomery, Tony West en John Walton. Deze acht heren zullen het opnemen tegen de acht spelers die de voorrondes hebben overleefd. Tot deze groep behoren Martin Phillips, Glen Durrant, Ewan Hyslop, Christian Kist, Andrew Gilding, Steve Douglas, Rick Hofstra en Stephen Bunting. Maar voordat deze heren in actie komen, zullen eerst Merryl Dennis, Lisa Ashton, Trina Gulliver en Julie Gore aantreden voor hun halve finales.

Vanaf 17:00 uur(plaatselijke tijd) gaat de zaterdagsessie van start met de halve finales van de dames gevolgd door de partijen van de laatste 16 bij de heren. De heren zullen rond kwart voor 7(plaatselijke tijd) beginnen. Rick Hofstra zal tijdens de vijfde partij bij de heren aantreden tegen Dean Winstanley en in de zesde partij nemen Tony West en Christian Kist het tegen elkaar op.

Inmiddels zijn de dames finalisten bekend. Dit zijn Lisa Ashton, die met 4-3 won van Merryl Dennis, en Trina Gulliver, die Julie Gore met 4-1 versloeg.

Martin Adams heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinale. Dit ten koste van Steve Douglas, die de eerste set met 2-0 wist te winnen, maar de drie daaropvolgende sets naar Adams zag gaan. De tegenstander van Adams in de kwartfinale is Glen Durrant. Durrant, die met name in het begin imponeerde wist mede door het missen van de dubbels van John Walton met 3-1 te winnen. Andrew Gilding wist nog wel de eerste set te winnen, maar hij kon niet voorkomen dat Gary Robson zich via een 3-1 overwinning voor de kwartfinale wist te plaatsen. Scott Waites bewees zijn klasse in zijn partij tegen Ewan Hyslop. Waites finishte onder andere 164 en 170 en ging zonder setverlies naar de kwartfinale. Rick Hofstra wist weliswaar de eerste leg van de wedstrijd te pakken, maar had overduidelijk zijn dag niet en kwam zodoende met 3-0 te kort tegen Dean Winstanley. Winstanley gooide overigens ook niet de sterren van de hemel. Christian Kist weet in zijn partij tegen Tony West direct in de eerste leg 170 te finishen. Dit bleek het startsein voor een mooie partij, waarin Tony West nog tweemaal 112 wist te finishen. De partij werd uiteindelijk pas in de beslissende leg in het voordeel van Tony West beslist via een 106 finish, nadat Kist zijn matchdarts niet wist te verzilveren. Na een zeer spannende partij was het uiteindelijk Ross Montgomery die een kwartfinale plaats wist af te dwingen ten koste van Martin Phillips. Stephen Bunting moest de eerste set aan Robbie Green laten, maar won uiteindelijk met 3-1.

Speelprogramma zaterdag:

Dames halve finale
Best of 7 legs
Merryl Dennis – Lisa Ashton 3-4
Trina Gulliver – Julie Gore 4-1

Heren laatste 16
Best of 5 sets, 3 legs per set
Martin Adams (1) – Steve Douglas 3-1 (setstanden: 0-2, 2-0, 2-1, 2-0)
John Walton (8) – Glen Durrant 1-3 (ststanden: 0-2, 1-2, 2-1, 0-2)
Gary Robson (5) – Andrew Gilding 3-1 (setstanden: 1-2, 2-1, 2-0, 2-0)
Scott Waites (4) – Ewan Hyslop 3-0 (setstanden: 2-1, 2-1, 2-1)
Dean Winstanley (2) – Rick Hofstra 3-0 (setstanden: 2-1, 2-0, 2-0)
Tony West (7) – Christian Kist 3-2 (setstanden: 0-2, 2-0, 2-0, 1-2)
Ross Montgomery (6) – Martin Phillips 3-2 (setstanden: 2-0, 0-2, 2-1, 0-2, 2-1)
Robbie Green (3) – Stephen Bunting 1-3 (setstanden: 2-1, 1-2, 0-2, 1-2)

Vanaf de start van het herentoernooi zal de Winmau World Masters live te volgen zijn via de livestreams die op de voorpagina van Dartfreakz.nl zijn weergegeven. Voor een uitgebreide indruk van de sfeer verwijzen we je graag door naar het fotoalbum met foto’s die we de afgelopen dagen hier in Engeland hebben geschoten.

Op zondag zal de damesfinale en de heren kwartfinale, halve finale en finale gespeeld worden. Hieronder staat een overzicht van de damesfinale en de heren kwartfinale.

Speelprogramma zondag:

Dames finale
Lisa Ashton – Trina Gulliver

Heren kwartfinale
Martin Adams (1) – Glen Durrant
Gary Robson (5) – Scott Waites (4)
Dean Winstanley (2) – Tony West (7)
Ross Montgomery (6) – Stephen Bunting
.