World Cup 2011 “Dag 2 brengt twee finaleplaatsen voor Nederland” WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Cup 2011 “Dag 2 brengt twee finaleplaatsen voor Nederland”

World Cup 2011 “Dag 2 brengt twee finaleplaatsen voor Nederland”

Gisteren werd de dag teleurstellend afgesloten en vandaag was het eindelijk tijd voor een klein feestje. Twee finaleplaatsen voor Nederland werden er namelijk veilig gesteld. Francis Hoenselaar en Karin Krappen wisten zich te plaatsen voor de finale van het dames koppeltoernooi door o.a. af te rekenen met Wales in 5-2 en Noorwegen met 4-1. Daarbovenop wist ook Jimmy Hendriks de finale te halen bij het singletoernooi voor de jongens. Hij wist een 1-4 achterstand in de halve finale om te buigen tot een 5-4 winst tegen de Engelsman Jake Jones.

Toch liep ook vandaag niet alles zoals verwacht voor Nederland. Nadat gisteren verrassend werd verloren van Zuid Afrika in het heren teamevent ging het de heren ook vandaag niet voor de wind. In de eerste partij van de dag verslikte Joey ten Berge zich al in de Zweed Daniel Larsson. Salmon Renyaan reikte tot de laatste 32 waarin hij eveneens onderuit ging tegen een Zweed. Met 1-4 verloor hij van Dennis Nilsson. Jan Dekker verloor in dezelfde ronde van Connie Finnan. Hij was niet opgewassen tegen het massale toegestroomde publiek voor de thuisspelende Ier. Ron Meulenkamp deed de beste zaken maar ook hij wist de kwartfinales niet te halen. Bij de laatste 16 verloor hij met 1-4 van Jamie Lewis.

Ondanks de tegenvallende resultaten bij de heren hebben de dames tot op heden nog geen partij verloren en ook Jimmy Hendriks is nog altijd ongeslagen. Na zijn winst tegen Jake Jones had Jimmy het volgende te zeggen. “Toen ik 1-4 achter kwam dacht ik dat het gebeurt was. Hij krijg maar liefst vier pijlen voor de wedstrijd en een 5-1 winst maar toen hij die miste dacht ik dat ik hem alsnog ging winnen. Ik heb al vaker tegen hem gespeeld en ik weet dat als hij gaat denken dat die fouten gaat maken.”

Morgenvroeg begint de dag om 10:00 uur lokale tijd met het heren koppeltoernooi waarbij Jan Dekker en Ron Meulenkamp een duo vormen en het andere koppel bestaat uit Joey ten Berge en Salmon Renyaan. Op dit tijdstip beginnen ook de dames met hun singletoernooi die wordt gespeeld tot en met de halve finales. Vanaf 15:15 uur lokale tijd zal het jeugd mixkoppeltoernooi van start gaan en om 16:45 uur gaat het heren teamevent verder, maar helaas zonder Nederlandse inbreng.

Klik hier om alle actuele resultaten te bekijken en klik hier voor alle updates. Voor de geschoten foto's van vandaag zie dit album.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws