World Cup 2011 “Een bitter einde van de eerste speeldag” WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

World Cup 2011 “Een bitter einde van de eerste speeldag”

World Cup 2011 “Een bitter einde van de eerste speeldag”

Terwijl de dag voortvarend begon voor Nederland eindigde deze met een zeer bittere nasmaak. In de openingspartij wisten de vier heren Zwitserland zonder al te veel problemen met 9-3 opzij te zetten, waarna een mooi duel met Engeland op het programma stond. Na 9 legs stond het 5-4 voor Engeland maar zij trokken vervolgens een sprintje om het met 9-5 af te maken. Tegen Roemenië werd plaatsing voor de knock-out veilig gesteld met een 9-1 winst. Een tweede plaats in de poule was dus het gevolg.

Ondertussen speelden de dames aan de andere kant van de zaal hun koppeltoernooi. Francis Hoenselaar en Karin Krappen zagen geen vuiltje aan de lucht en wonnen met 4-1 van Zweden, 4-0 van Catalonië en met 4-1 van Litouwen. Hiermee plaatsten de dames zich voor de laatste 16 waarin ze mogen aantreden tegen thuisland Ierland bestaande uit Olive McIntyre en Angela De Ward. Morgen zal dit toernooi worden hervat en worden gespeeld tot en met de halve finales.

Rond de klok van 15:00 uur mocht Annet van Elten haar opwachting maken op het wereldkampioenschap in het meisjes singletoernooi. Ze trof in de eerste partij de sterk spelende Fallon Sherrock namens Engeland welke met 4-0 de partij overtuigend wist te winnen. In haar tweede en tevens laatste partij kwam ze uit tegen de uit Zuid Afrika afkomstige Courtney Mulder. Na een sterke eerste leg van Van Elten ging de winst alsnog naar Zuid Afrika die met een 4-1 winst meer geluk kende op de dubbels.

Om 18:45 uur plaatselijke tijd trad het Nederlandse herenteam eveneens aan tegen Zuid Afrika en dat ze ook daar kunnen darten werd opnieuw bewezen. Ze liepen uit naar een voorsprong van 6-3 en Nederland kwam al vroeg in de problemen. Met de nodige moeite werd dit herstelt tot 7-7 en het had er alle schijn van dat het zou aankomen op een beslissende laatste leg, maar hier dacht Zuid Afrika anders over. Ron Meulenkamp zag 3 pijlen voor 8-8 nipt aan het verkeerde kant van het ijzer verdwijnen en dit bleek fataal. Een 9-7 overwinning voor Zuid Afrika was het gevolg die het in de kwartfinale mogen opnemen tegen België.

Morgenvroeg staat het heren singletoernooi op het programma gevolgd door het dames koppeltoernooi en het jongens singletoernooi vanaf 14:15 uur plaatselijke tijd.

Klik hier om alle actuele resultaten te bekijken en klik hier voor alle updates. Voor de geschoten foto's van vandaag zie dit album.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws