Home WDF Hoofdnieuws ZDM 2013 dag 2 avond: Zes Nederlanders geplaatst voor finaledag

ZDM 2013 dag 2 avond: Zes Nederlanders geplaatst voor finaledag

Vanavond gaat de Zuiderduin Masters om 19:30 uur weer verder. In totaal zullen er 8 Nederlanders en 2 Belgen in actie komen. Voor een aantal is de beslissing al gevallen maar voor sommigen wordt het vanavond erop of eronder. Een prachtig programma ligt er klaar om vanavond weer in een gezellige sfeer een mooie avond op de mat te leggen.

De wedstrijden zullen weer live te kijken zullen zijn via deze livestream.

Danny Noppert – Tony O’Shea 3-5
Noppert komt op een 1-0 voorsprong maar ziet O’Shea voorbij komen en naar een 3-1 voorsprong lopen. Danny Noppert zou nog maar twee legs pakken en de overige zouden een prooi blijken voor The Silverback. O’Shea wint met 5-3 en eindigt op de eerste plaats in de poule.

Poule G heren eindstand:
1. Tony O’Shea
2. Danny Noppert (uitgeschakeld)
3. Darryl Fitton (uitgeschakeld)

Anastasia Dobromyslova – Deta Hedman 4-2
De Russische ziet The Dark Destroyer al vroeg een break maken, maar Anastasia komt terug tot 1-1.  De twee volgende legs worden gedeeld en dan neemt Dobromyslova een sprint. Ze wint met 4-2 en plaatst zich daarmee als eerste voor de finale bij de dames.

Poule B dames eindstand:
1. Anastasia Dobromyslova
2. Deta Hedman (uitgeschakeld)
3. Rilana Erades (uitgeschakeld)

Martin Adams – Stephen Bunting 4-5
Deze twee Engelsmannen zijn op papier aan elkaar gewaagd en dit was op het podium niet anders. Met een 81-finish kwam Adams op een 1-0 voorsprong. De 180-ers ging in deze partij als warme broodjes over de toonbank. Na een 2-0 voorsprong voor Wolfie komt The Bullet terug tot 2-2 met o.a. een 101-finish. In een daverend niveau stomen de heren door naar 4-4 waarbij de laatste leg de beslissing moet brengen. Bunting wint de bull en gooit 140, 140 en 140 en geeft Adams het nakijken. Met 5-4 en een gemiddelde van 105,39 wint Bunting de partij.

Poule A heren eindstand:
1. Stephen Bunting
2. Martin Adams (uitgeschakeld)
3. Jim Widmayer (uitgeschakeld)

James Wilson – Geert de Vos 5-2
Wilson wist tijdens zijn eerste optreden al indruk te maken met een uitstekend gemiddelde. Deze partij zou het niet anders worden. Geert de Vos weet nog wel op een 2-1 voorsprong te komen maar de 4 legs die zouden volgen gingen allemaal naar James Wilson. Met 5-2 won Wilson van Geert de Vos en daarmee eindigt hij als nummer 1 in de poule.

Poule H heren eindstand:
1. James Wilson
2. Geert de Vos (uitgeschakeld)
3. Rick Hofstra (uitgeschakeld)

Bryan Coenderaerts – Colin Roelofs 1-4
Roelofs opent de partij met legwinst en Bryan komt terug tot 1-1. Daarna is het eenrichtingsverkeer van de Nederlander die naar een 4-1 overwinning toestroomt. 

Poule A jeugd eindstand:
1. Colin Roelofs
2. Bryan Coenderaerts (uitgeschakeld)
3. Pascol Pouw (uitgeschakeld)

Michel van der Horst – Richie George 5-4
Nadat Van der Horst eerder al voor een sensatie zorgde tegen Scott Waites heeft hij slechts 3 legs nodig in deze partij om zeker te zijn van een plek in de kwartfinale. George gaat echter sterk van start met o.a. een 121-finish. Hij loopt uit naar 2-1 en 3-1 en het wordt nog vechten voor 2 legs voor de Nederlander. Deze zouden er uiteindelijk wel gaan komen en bij het bereiken van de derde leg gaat de druk eraf en kan hij vrijuit gooien. Dit zorgt ervoor dat hij tot 4-4 komt en vervolgens zelfs de partij met 5-4 winnend afsluit.

Poule C heren eindstand:
1. Michel van der Horst
2. Scott Waites (uitgeschakeld)
3. Richie George (uitgeschakeld)

Berry van Peer – Shaun Lovett 4-3
De heren spelen in een onderling duel voor plaatsing voor de finale bij de jeugd. Beiden wisten namelijk van Kevin Doets te winnen. Berry van Peer loopt naar een 2-0 voorsprong maar Shaun Lovett maakt de achterstand goed en brengt het tot 2-2 met o.a. een 95-finish. Bij een stand van 3-3 komt het allemaal aan op de laatste leg. Van Peer gooit een 82-finish voor de partij en staat in de finale tegen Colin Roelofs.

Poule B jeugd eindstand: 
1. Berry van Peer
2. Shaun Lovett (uitgeschakeld)
3. Kevin Doets (uitgeschakeld)

Ross Montgomery – Robbie Green 5-3
The Boss ziet Robbie Green meteen een 160-finish gooien voor de break. Het is tot op heden de hoogste finish die dit weekend gegooid is in Egmond aan Zee. Green loopt verder uit maar Montgomery komt terug tot 3-3. Ross zet door en wint de partij met 5-3 waardoor we hem terug zullen zien in de kwartfinale.

Poule E heren eindstand:
1. Ross Montgomery
2. Yordi Meeuwisse (uitgeschakeld)
3. Robbie Green (uitgeschakeld)

Gary Robson – Alan Norris 5-3
Robson en Norris lopen uit naar een 2-2 tussenstand en 3-3. Robson maakt er 4-3 van en het lijkt erop dat het gaat uitlopen op een beslissende laatste leg, maar daar heeft Robson geen trek in. Hij pakt leg 8 van de partij en daarmee de winst met 5-3. Hij heeft zich daarmee geplaatst voor de kwartfinale.

Poule F heren eindstand:
1. Gary Robson 
2. Alan Norris (uitgeschakeld)
3. Jeffrey de Zwaan (uitgeschakeld)

Trina Gulliver – Aileen de Graaf 2-4
De Graaf moet een 4-2 winst of beter behalen om zich te plaatsen voor de finale. Ze loopt uit naar een 3-1 voorsprong en dus lijkt het een kwestie van breken of daarna haar eigen leg behouden. De leg breken bleek niet mogelijk en dus moet ze bij een stand van 2-3 haar leg houden anders gaat de finale aan haar neus voorbij. Beiden kennen moeite in deze leg maar met een 94-finish via single bull, single 19 en dubbele bull levert Aileen een plek in de finale op.

Poule A dames eindstand:
1. Aileen de Graaf
2. Trina Gulliver (uitgeschakeld)
3. Sharon Prins (uitgeschakeld)

Martin Atkins – Benito van de Pas 3-5
De winnaar van deze partij plaatst zich voor de kwartfinale en dus is het erop of eronder voor beiden. Van de Pas pakt een break in de eerste leg en maakt er 2-0 van. Hij loopt daarna uit naar een 3-1 voorsprong, mist nog een 154-finish op dubbel 20 en loopt uit naar een 4-2 voorsprong. Leg 7 gaat naar Atkins maar in de achtste leg slaat Big Ben toe en met 5-3 plaatst de Tilburger zich voor de kwartfinale.

Poule B heren eindstand:
1. Benito van de Pas
2. Martin Atkins (uitgeschakeld)
3. Remco van Eijden (uitgeschakeld)

Jan Dekker – Wesley Harms 4-5
De laatste partij van de avond is een Nederlands onderonsje. Jan Dekker en Wesley Harms maken in een onderling duel uit wie zich plaatst voor de kwartfinale. De heren maken er een spannende pot van die gaat tot aan de laatste leg. Bij een stand van 4-4 komt het weer aan op een beslissende leg. Beiden krijgen pijlen voor de partij maar Sparky is degene die de dubbel weet te vinden.

Poule D heren eindstand:
1. Wesley Harms
2. Jan Dekker (uitgeschakeld)
3. Scott Mitchell (uitgeschakeld)

Avondsessie  aanvang 19:30 uur – zaal open  18:45 uur

match

group

player 1

 

player 2

result

25

G

Danny Noppert (NED)

Tony O’Shea (7) (ENG) 3

5

26

B dames

Ana Dobromyslova (RUS)  

Deta Hedman (2) (ENG)  4

2

27

A

Martin Adams (ENG)

Stephen Bunting (1) (ENG) 4

5

28

H

James Wilson (ENG)

Geert De Vos (2) (BEL) 5

2

29

A jeugd

Bryan Coenderaerts (BEL)

Colin Roelofs  (NED) 1

4

30

C

Michel van der Horst (NED)

Richie George (5) (ENG) 5

4

31

B jeugd

Berry van Peer (NED)

Shaun Lovett (ENG) 4

3

32

E

Ross Montgomery (SCO)

Robbie Green (3) (ENG) 5

3

33

F

Gary Robson (ENG)

Alan Norris (6) (ENG) 5

3

34

A dames

Trina Gulliver (ENG)

Aileen de Graaf (1) (NED) 2

4

35

B

Martin Atkins (ENG)

Benito v. d. Pas (8) (NED) 3

5

36

D

Jan Dekker (NED)

Wesley Harms (4) (NED) 4

5