Home WDF Hoofdnieuws ZDM 2013 dag 2 middag: Meeuwisse, Van de Pas en Harms winnen

ZDM 2013 dag 2 middag: Meeuwisse, Van de Pas en Harms winnen

Na een geslaagde eerste avond op de Zuiderduin Masters gaan het toernooi vanmiddag om 12:30 uur weer verder. We vinden weer een aantal mooie partijen op het speelprogramma van vanmiddag. Zo zullen we o.a. O’Shea en Fitton in de eerste partij van de middag tegen elkaar uitkomen en komen er ook weer een lading Nederlanders aan de oche waaronder Rilana Erades, Rick Hofstra, Colin Roelofs, Pascol Pauw, Kevin Doets, Yordi Meeuwisse, Jeffrey de Zwaan, Aileen de Graaf, Sharon Prins, Benito van de Pas, Remco van Eijden en Wesley Harms.

De wedstrijden zullen zoals gebruikelijk weer live te volgen zijn via deze livestream van RTV Noord Holland.

Wil je met jouw tweet op televisie? Gebruik dan #nhdarts in je bericht op twitter en wellicht komt jouw tweet live op televisie voorbij.

Fotoalbum Zuiderduin Masters vrijdag
Fotoalbum Zuiderduin Masters zaterdag

Tony O’Shea – Darryl Fitton 5-1
The Dazzler opent de partij overtuigend met een 180-er maar toch ziet hij de eerste leg naar O’Shea gaan met een break. The Silverback loopt uit naar 2-0 waarna Fitton zijn leg wel weet te behouden. Fitton moet nu aanzetten want hij heeft al een verliespartij op zijn naam staan tegen Danny Noppert gisteren. Helaas voor hem zit het er vandaga niet in. O’Shea zet aan en wint de partij met 5-1 en het publiek kan afscheid nemen van de enige man die ooit een 9-darter wist te gooien op het podium in Egmond aan Zee, Darryl Fitton.

Deta Hedman – Rilana Erades 4-1
De Hollandse uit Leiden moet de partij winnen om niet uitgeschakeld te worden. The Dutch Dynamite kijkt echter al snel tegen een 0-3 achterstand aan die wordt opgebouwd door The Dark Destroyer. Voor Erades is er nog wel eer te halen in de vierde leg via dubbel 18 maar het zou de enige dubbel van vandaag blijken. Met 4-1 wint Deta Hedman en houdt de Zuiderduin Masters 2013 voor Erades er hier mee op.

Stephen Bunting – Jim Widmayer 5-1
Bunting gaat als een ‘Bullet’ uit de startblokken en geeft de Amerikaan Widmayer het nakijken. Slechts één leg is er besteed aan Widmayer die hiermee ook zijn optreden op het podium in Egmond aan Zee ten einde ziet komen. Stephen Bunting wist het toegestroomde publiek nog op de banken te krijgen door de zesde leg te beginnen met twee 180-ers. Hij mag aanleggen voor een 141-finish maar de zevende triple 20 wordt gemist. Wel pakt hij de leg in de herkansing en wint hij met 5-1.

Geert de Vos – Rick Hofstra 5-2
De Fries Rick Hofstra moet de partij winnen omdat hij gisteren al onderuit ging tegen James Wilson. Hij begint dan ook voortvarend en hij loopt uit naar een 2-0 voorsprong maar dan komt de Belg op stoom. Vijf legs op rij gaan naar onze zuiderbuur waarmee ook Hofstra het podium voor de laatste keer mag verlaten dit weekend. Met 5-2 wint Geert de Vos de partij.

Colin Roelofs – Pascol Pauw 4-1
Pascol Pauw zag zijn partij gisteren tegen Bryan Coenderaerts in rook opgaan. En dus moet hij vandaag een winst boeken om in de race te blijven. Hiervoor zal hij moeten afrekenen met een lastige opponent, Colin Roelofs. Het zou uiteindelijk te moeilijk blijken want met een 4-1 winst pakt Roelofs de winst met een 81-finish voor de partij.

Richie George – Scott Waites 1-5
Scott Waites ging gisteren verrassend onderuit tegen Michel van der Horst en dus moet hij vandaag een overwinning boeken op Richie George. Hij start goed met een directe break en loopt uit naar 2-0. Richie George weet de derde leg te pakken maar dit zou uiteindelijk de enige blijken. Waites wint met 5-1 van Richie George.

Shaun Lovett – Kevin Doets 4-0
Lovett begint de partij uitstekend met een 115-finish en hij weet de druk op Kevin Doets te leggen die moet winnen na zijn verlies van gisteren. Doets komt niet in zijn spel en Lovett daarentegen weet het niveau verder op te krikken. Met een gemiddelde van 91,08 wint Lovett de partij van de Nederlandse D’art 9-speler voor wie het avontuur in Egmond aan Zee er alweer vroegtijdig op zit.

Robbie Green – Yordi Meeuwisse 4-5
De als derde geplaatste voor dit toernooi, Robbie Green, mag aanleggen tegen Yordi Meeuwisse. De Nederlander verloor gisteren en moet dus dik winnen. Hij forceert direct een break, maar Kong breekt ook terug waarna Meeuwisse nogmaals breekt. Na 3 breaks op rij gaan de vier legs daarna met de darts mee. Meeuwisse verliest zijn voorsprong en ziet Green naderen tot 4-4 waarna ene laatste beslissende leg volgt. Beide heren missen matchdarts in deze leg maar Meeuwisse bleef koel en wint de partij met 5-4. Helaas voor Yordi is de winst te mager om nog kans te maken op de volgende ronde.

Alan Norris – Jeffrey de Zwaan 5-2
The Black Cobra opent de partij met een 1-0 voorsprong en krijgt kansen op uit te lopen naar 2-0. Hij pakt de kansen echter niet en Norris maakt er 1-1 van waarna hij via een 106-finish de break wel maakt. De klap die De Zwaan hierbij oploopt komt hij niet meer te boven. Hij pakt nog wel een leg maar hier blijft het bij. Met 5-2 wint Norris.

Aileen de Graaf – Sharon Prins 3-4
De Graaf loopt uit naar een 2-0 voorsprong en de partij lijkt de kant op te vallen van Aileen. Prins denkt er toch anders over en ze zet een kleine comeback in. De dames lopen naar 3-3 en de laatste leg moet de beslissing brengen. Prins trekt aan het langste eind en wint het Nederlands onderonsje met 4-3. 

Benito van de Pas – Remco van Eijden 5-2
De man uit Tilburg is tijdens dit toernooi door Richard Ashdown de bijnaam ‘Big Ben’ toegekend. Hij opent de partij met legwinst en Van Eijden pakt leg nummer 2. Van de Pas loopt uit naar een 4-1 voorsprong waarna de D’art 9-speler leg 6 naar zich toe trekt. In de zevende leg valt de beslissing in de partij. Met een 132-finish gooit Big Ben de partij uit.

Wesley Harms – Scott Mitchell 5-1
Harms loopt uit naar 2-0 en de derde leg is voor Scott Mitchell. Sparky controleert de partij en Scott Mitchell moet vechten voor wat die waard is om te voorkomen dat hij eruit ligt. Helaas voor de fans van Scott Mitchell weet hij geen leg meer te winnen en gaat de winst met 5-1 naar Harms. Mitchell ligt hierdoor uit het toernooi.

Zaterdag 7 december 
Middagsessie   aanvang 12:30 uur – zaal open  11:45 uur

match

group

player 1

 

player 2

result

13

G

Tony O’Shea (7) (ENG)

Darryl Fitton (ENG) 5

1

14

B dames

Deta Hedman (2) (ENG)     

Rilana Erades (NED) 4

1

15

A

Stephen Bunting (1) (ENG)

Jim Widmayer (USA) 5

1

16

H

Geert De Vos (2) (BEL)

Rick Hofstra (NED) 5

2

17

A jeugd

Colin Roelofs  (NED)

Pascol Pouw (NED) 4

1

18

C

Richie George (5) (ENG)

Scott Waites (ENG) 1

5

19

B jeugd

Shaun Lovett (ENG)

Kevin Doets (NED) 4

0

20

E

Robbie Green (3) (ENG)

Yordi Meeuwisse (NED) 4

5

21

F

Alan Norris (6) (ENG)

Jeffrey de Zwaan (NED) 5

2

22

A dames

Aileen de Graaf (1) (NED)

Sharon Prins (NED) 3

4

23

B

Benito v. d. Pas (8) (NED)

Remco van Eijden (NED) 5

2

24

D

Wesley Harms (4) (NED)

Scott Mitchell (ENG) 5

1