Home WDF Hoofdnieuws Zieke Andy Fordham “Ik blijf vechten tot ik niet meer kan”

Zieke Andy Fordham “Ik blijf vechten tot ik niet meer kan”

SINGHA BEER GRAND SLAM OF DARTS 2015 THE CIVIC CENTRE,WOLVERHAMPTON PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE 2 WAYNE JONES V ANDY FORDHAM ANDY FORDHAM WINS

Zoals eerder dit artikel aangegeven, gaat het niet goed met Andy Fordham. Op RTL7 Darts is nu te lezen dat de voormalig BDO wereldkampioen momenteel thuis zit na een lange periode in het ziekenhuis en hij verkeert nog altijd in zwakke conditie.

Het begon op 21 februari, toen Fordham 16 liter vocht verloor. Hij werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij het hele weekend doodziek lag. Hij had een verstopping tussen zijn dunne en dikke darm. De weken daarna bracht Fordham door aan het infuus.

Levensreddende operatie
Fordham hoefde uiteindelijk niet geopereerd te worden. “Als ze de verstopping niet konden weghalen met medicijnen, moest er een gevaarlijke operatie aan te pas komen, een waar hij misschien niet uitkomt”, zegt Jenny Fordham, de vrouw van Andy, tegen The Sun.

“Vanwege zijn lever zouden er verschillende complicaties kunnen ontstaan”, aldus Jenny. De verstopping is nu weg, maar als het terugkomt kan dat grote gevolgen hebben. “Er is geen garantie dat het niet opnieuw gaat gebeuren. Als dat wel gebeurt, moet hij misschien wel geopereerd worden.”

Blijven vechten
Fordham wijt zijn problemen aan zijn alcoholgebruik. Hij dronk tot wel 24 flesjes bier voor een dartswedstrijd, een ritueel dat hem in 2007 bijna fataal werd. Vlak voor een wedstrijd tegen Simon Whitlock werd hij naar het ziekenhuis gebracht. “Als je veel drinkt, lees dan mijn verhaal. Je ziet dan dat het het niet waard is. Ik ben er niet trots op”, zegt Andy Fordham.

Nu drinkt Fordham al 13 jaar niet meer en kan hij niets anders doen dan blijven vechten. “Ik blijf vechten tot ik niet meer kan”, zegt hij. “Ik heb veel geluk dat ik zo’n sterke familie achter me heb staan. Zonder Jenny was ik er misschien niet meer geweest.”