Bunting en Dobromyslova winnen titels Zuiderduin Masters 2012 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Bunting en Dobromyslova winnen titels Zuiderduin Masters 2012

Bunting en Dobromyslova winnen titels Zuiderduin Masters 2012

We zijn aangekomen bij de derde en laatste dag van de Zuiderduin Masters. Er zijn nog maar 12 deelnemers over en tot deze groep behoren 5 Nederlanders en 1 Belg. Bij de heren hebben Rick Hofstra, Jeffrey de Graaf en Remco van Eijden de kwartfinales weten te bereiken. Aileen de Graaf zal het in de damesfinale opnemen tegen Anastsia Dobromyslova en bij de junioren gaat het duel tussen Nederland en België met Quin Wester en Kenny Neyens.

Evenals de twee eerdere dagen zullen we ook de debuterende Jaimie Fambach weer in actie zien komen als mastercaller op het podium. Uiteraard is de debutant van vorig jaar en tevens mastercaller van de Lakeside, Marco Meijer, ook dit jaar weer van de partij.

Het toernooi wordt live uitgezonden op de regionale televisiezender RTV Noord Holland. Voor degenen die deze zender niet kunnen ontvangen is er deze livestream.

Kwartfinales heren
Alan Norris - Rick Hofstra 3-1 in sets (3-1, 2-3, 3-1, 3-0)
Het publiek hoeft niet warm te draaien en wordt direct getrakteerd op een mooie partij darts. In de eerste leg gooien beide heren al 180-ers en de Engelsman mist een 121-finish waarna de Fries de voorsprong pakt. Met een 120-finish weet Alan weer gelijk te maken om vervolgens door te stomen en met o.a. een 104-finish en 3-1 in legs pakt hij de eerste set.

Ook de eerste leg van de tweede set is een prooi voor Norris die gisteren een gemiddelde wist te noteren van ruim 112 gemiddeld. Maar met o.a. een 180-er en een 81-finish maakt Hofstra er weer 1-1 van. De maximale scores gaan als zoete broodjes over de balie en worden door allebei veelvuldig gegooid. Norris loopt uit naar 2-1 maar met heel sterk spel en een 93-finish en 121-finish brengt de Fries de stand toch naar 1-1 in sets.

De Nederlander blijft ook de in de derde set 180-ers aan de lopende band gooien, maar het missen van enkele dubbele en het gooien van een belangrijke 86-finish op de bulls-eye van Alan Norris, voorkomen dat hij kan uitlopen naar een 2-0 voorsprong in legs. Norris pakt iedere dubbel waar hij op mag gooien en weet daarmee de derde set met 3-1 naar zich toe te trekken.

In de vierde set blijft het probleem van de dubbels voortzetten bij Rick Hofstra. Met een 60-finish en 61-finish weet Norris uit te lopen naar 2-0 waarmee hij slechts 1 leg verwijdert s van de halve finale. Om de partij in stijl te sluiten mist Norris een 152-finish op dubbel 16. Hofstra gooit er nog een 180-er achteraan maar het zouden zijn laatste pijlen zijn op de Zuiderduin Msters 2012. Met 3-0 in legs gaat ook de vierde set naar Norris die daarmee de eerste halve finalist is.

Jeffrey de Graaf - Ross Montgomery 2-3 in sets (3-2, 2-3, 3-1, 2-3, 1-3)
Met een 90-finish gaat de eerste leg van deze kwartfinale naar de in het oranje geklede Jeffrey de Graaf. De Nederlander staat uitstekend te gooien met een 180-er, een 177-score en een 84-finish. Montgomery doet echter ook goed mee en een beslissende vijfde leg moet bepalen wie de eerste set wint. Met een 60-finish slaagt de jongste van de twee hierin.

In de tweede set hebben de heren moeite op de dubbels in de eerste twee legs. Eerlijk worden de legs verdeeld en ook van de twee daaropvolgende legs wordt er door ieder 1 gepakt. En dus komt het wederom aan op de vijfde en beslissende leg voor deze set. Dit keer is het de Schot die deze ast en dus is het weer volledig in balans, 1-1 in sets.

De derde set wordt geopend met een geweldige 157-finish en een break voor Montgomery. De koelbloedige Hollander is niet onder de indruk en breekt direct terug. De Schot gooit nog maar eens een 180-er maar de twee volgende legs gaan toch echt naar De Graaf die daarmee 2-1 in sets voorkomt.

Een prachtige opening van De Graaf die met o.a. een 180 zorgt voor een vroege break in de set. Wederom valt er een maximale score aan de zijde van de Nederlander maar met een 112-finish breekt de Schot terug. Met een 80-finish komt Montgomery op 2-1, maar via dubbel 8 wordt het wederom 2-2 in legs. De Graaf mag aanleggen voor een 102-finish voor de partij maar faalt op de dubbel 16. Montgomery slaat toe en brengt de partij weer volledig in balans, 2-2 in sets.

De vijfde set moet de beslissing gaan brengen. De Graaf laat kansen liggen en Montgomery pakt nagenoeg iedere kans die hij voorgeschoteld krijgt. Met een vroege break op zak wordt de tweede leg ook een prooi voor Montgomery die dan nog maar 1 leg is verwijderd van een plek bij de laatste 4. De Graaf pakt nog een leg maar kan niet meer aanleggen om er nog een beslissende leg uit te halen. Montgomery wint met 3-2 in sets.

Tony O'Shea - Scott Mitchell 1-3 in sets (0-3, 3-2, 2-3, 1-3)
Een geweldige start van Scott Mitchell die de partij opent met een 156-finish. De eerste 180-er komt van de hand van MariFlex-speler O'Shea maar die kan niet voorkomen dat de eerste set met 3-0 naar de man in het roze gaat.

In de tweede set stoomt Mitchell door maar dit keer kan O'Shea ook aanhaken. Ze lopen uit naar een 2-2 tussenstand en met een 77-finish voorkomt Silverback dat hij tegen een 0-2 achterstand in sets aankijkt. Met de stand van 1-1 in sets gaan de heren de derde set in.

Doggy opent weer sterk met 180 en het afsluitende werk mag er ook wezen met een 102-finish. Silverback behoudt ook zijn leg maar het is weer Mitchell die indruk maakt met wederom een maximale score en een finish vanaf 121. De heren maken er een mooie pot van want ook Tony laat zien een hoge finish te kunnen gooien. Met een 150 checkout maakt hij er 2-2 in legs van maar wederom slaat de hondenliefhebber toe. Met een 120-finish komt hij 2-1 in sets voor en maakt hij duidelijk dat hem geen kans op een hoge finish moet worden gegeven.

In de vierde set gaat de eerste leg naar The Silverback maar in de tweede leg staat iedereen alweer bijna op de banken wanneer Mitchell aanlegt vanaf 156. In de eerste leg slaagde hij erin dit te finishen maar nu worden de twee triple 20's wel gevonden maar schiet de pijl voor dubbel 18 in de single 1. In de herkansing pakt hij de leg wel en om te benadrukken dat hij het hoge finishen toch niets verleerd gooit hij in de leg erop gewoon weer een 121-finish. Met een doodgewone finish van 16 besluit Scott Mitchell de partij.

Remco van Eijden - Stephen Bunting 0-3 in sets (0-3, 1-3, 1-3)
Remco van Eijden begint de partij slordig op de dubbels en de The Bullet straft dit genadeloos af. Geen leg wordt er gepakt door de D'art9-speler in de eerste set ondanks het feit dat de kansen er volop zijn.

In de tweede set wordt de eerste 180-er van de partij gegooid aan Nederlandse zijde en de eerste leg, al is het wederom met de nodige moeite, Is voor Remco van Eijden. Het blijkt stroef lopen aan de zijde van de Nederlander die ook na twee sets niet meer dan 1 leg op zijn naam heeft staan in deze partij.

In de derde set laat de Engelsman nog eens een maximale score zien en Remco mist een 158-finish op de bull. Vervolgens maakt hij geen hele sterke indruk door vanaf de overgebleven 25 punten geen kans meer te krijgen op een dubbel vanwege het missen van de grote vlakken. De leg gaat desondanks toch nog naar Van Eijden. Bunting neemt toch weer de voorsprong in deze set en Remco gooit nog wel 180 maar mist een 120-finish om in de partij te blijven. Bunting wint met 3-0 in sets en gunt zijn tegenstander maar 2 legs.

Finale jeugd
Quin Wester - Kenny Neyens 2-0 in sets (3-0, 3-1)
De eerste finale van vandaag wordt gespeeld door de junioren Quin Wester en Kenny Neyens. De eerste drie legs gaan zonder al te opvallende zaken met de darts mee. De vierde leg mocht de Belg beginnen maar hij faalt om deze naar zich toe te trekken en vanaf 81 sleept de boomlange Shaggy de eerste set binnen.

Wester weet in de tweede set de 180-ers eenvoudig te vinden en met o.a. een directe checkout vanaf 64 loopt hij uit naar een 2-1 voorsprong tegen de Belgische jeugdspeler. Ook Neyens tekent nog een 180 aan maar vanaf 84 mag Quin Wester gaan gooien voor de partij. De bulls-eye wordt in eerste instantie nog gemist maar in de herkansing is het raak voor Scoobydoo Shaggy.

Halve finales heren
Alan Norris - Ross Montgomery 3-0 in sets (3-1, 3-1, 3-2)
Ook de halve finales worden gespeeld over een best of 5 sets. Norris staat het hele weekend al uitstekend te gooien en verkeerd in topvorm. De eerste twee legs worden gedeeld maar dan slaat Chuck toe en met o.a. een 116-finish haalt hij de eerste set met 3-1 binnen.

In de tweede set behoudt Norris de leg die hij mocht beginnen en met een 78-finish in twee darts maakt hij ook vroegtijdig een break. The Boss pakt nog een leg maar met 3-1 is ook de tweede set voor Norris.

In de derde set kennen beide spelers opvallend veel missers op de dubbels en uiteindelijk is het Montgomery die de loterij wint. Niet veel later gooit Montgomery nog een 180-er en komt tot 2-2 in legs, maar voordat The Boss kan denken aan een comeback gooit Norris de partij in het slot.

Scott Mitchell - Stephen Bunting 1-3 in sets (0-3, 0-3, 3-2, 2-3)
The Bullet schiet wederom uit de startblokken en zonder problemen wordt de eerste set zonder legverlies gepakt. Hierbij gooit Bunting twee keer 180 en daar in de eerste leg van de tweede set verdubbelt die dit aantal al naar vier. Met wederom een vroege break in de tweede set en nog een 180-er in de zesde leg komt hij na 9 darts al op 50 te staan. Zonder een vuiltje aan de lucht loopt hij dus uit naar 2-0 in sets.

In de derde set wordt Scott Mitchell een whitewash bespaard. In de eerste leg laat Bunting kansen op de break liggen en komt de eerste leg van Doggy op het scorebord te staan. Met een 120-finish maakt The Bullet er weer 1-1 van. De twee erna zijn weer voor ieder 1 en in de vijfde krijgt Bunting de kans om de partij te beslissen met een 93-finish. Hij mist echter en ook in de herkansing kan hij het niet afmaken waarna Mitchell zijn eerste set binnenhaalt.

Daar waar het doek eerder in de wedstrijd al leek te vallen voor Mitchell weet hij zich te herpakken in de vierde set met finishes van 78 en 116. Toch is het Bunting die zijn tegenstander niet op gelijke hoogte laat komen en met ruim 100 gemiddeld de partij uitgooit.

Finale dames
Aileen de Graaf - Anastasia Dobromyslova 1-2 in sets (2-3, 3-1, 0-3)
In de openingsleg weet Aileen de Graaf al een 180-er te produceren en daarmee wordt de Russische vroegtijdig gewaarschuwd. Dobromyslova maakt er weer 1-1 van en met een geweldige 95-finish via single bull, single 20 en bulls-eye maakt de Nederlandse er weer 2-1 van. Anastasia gooit zichzelf in eerste instantie dood op 120 door twee keer triple 20 te raken maar in de herkansing gaat de 100+ finish wel uit. Aileen de Graaf mist in eerste instantie 61 voor de eerste set en ook in de herkansing krijgt ze de dubbel niet gevonden. Dobromyslova profiteert en pakt de eerste set.

In de tweede set is het weer de Hollandse dame die indruk weet te maken. Ze gooit een 180-er en een prachtige 121-finish op de bulls-eye. Met een belangrijk 51-finish pakt ze tevens de voorsprong in de tweede set met 2-1. Ze weet deze site te pakken en daarom komt er een laatste en beslissende set aan te pas om te bepalen wie zich Zuiderduin Masters 2012 mag noemen.

In deze laatste set geeft de Russische gas bij en met 3-0 pakt ze de set, de wedstrijd en daarmee de titel.

Finale heren
Alan Norris - Stephen Bunting: Tussenstand 0-5 in sets (2-3, 2-3, 1-3, 0-3, 1-3)
Het begin van de partij is absoluut finalewaardig. De heren gooien 180-ers over en weer en Alan Norris begint de finale met een ongekende 170-finish. De eerste set gaat met 3-2 naar Bunting maar beiden gooien een gemiddelde dat boven de 100 ligt.

Ook in de tweede set wordt de ene na de andere maximale score in het bord geprikt en wederom lopen de spelers na een 2-2 tussenstand. De heren zijn duidelijk aan elkaar gewaagd en wederom trekt de huidige Winmau Master aan het langste eind. Het verschil is slechts 2 legs overall maar met dit spelsysteem kijkt Norris tegen een 0-2 achterstand in sets aan.

In de derde set pakt Alan Norris de eerste leg maar daarna is het weer Bunting dat de klok slaat. In aanloop naar deze wedstrijd wist Chuck een gemiddelde te gooien van ruim 112 gemiddeld en dit is een wapen dat hij nu hard nodig heeft. Stephen Bunting weet namelijk ook de derde set gebakken met 3-1 in legs.

De pijlen blijven er heel makkelijk in vliegen bij The Bullet en hij is hard op weg om zich naast Winmau Masters ook Zuiderduin Masters te mogen noemen. Met 3-0 pakt hij ook de vierde set in zit Norris diep in de problemen. De heren hebben een pauze van 5 minuten alvorens er wordt gestart aan de vijfde en mogelijk alweer laatste set.

De eerste leg van de vijfde set gaat naar Alan Norris maar met o.a. een 180-er weet Bunting weer een break te forceren nadat hij zijn eigen leg had gehouden. Dat betekent dat hij de vierde leg mag beginnen welke hem mogelijk de titel zal bezorgen. Bunting mist nog een 108-finish voor de partij maar in de herkansing slaat die toe via dubbel 16 en is hij naast Winmau Master ook Zuiderduin Master 2012.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws