Home WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters 2010 “Montgomery, Gulliver en Hendriks pakken de titels”

Zuiderduin Masters 2010 “Montgomery, Gulliver en Hendriks pakken de titels”

Francis Hoenselaar staat voor de eerst keer op het Zuiderduin Podium in een klassieker. Haar tegenstandster Trina Gulliver die in 2008 ook al op het podium stond in Egmond aan Zee. Toen moest de achtvoudig Lakeside kampioen haar meerdere erkennen in Lisa Ashton (2-0) Ricky de Vos en Jimmy Hendriks staan ook voor het eerst op het inmense Zuiderduin Masters podium. Een van beide super talenten gaat de geschiedenis in van eerste winnaar jeugd ooit! Bij de heren helaas geen oranje, de titel verdediger van 2009 ligt er inmiddels uit. The Dazzler won de 2009 editie van Martin Adams, Wolfie is nog wel in de race. De Engelsman zal het opnemen tegen Dean Winstanley in de laatste kwartfinale van de middag. Er is nog een Schot in de race de overige kwartfinalisten zijn allen Engels. De Schot Ross Montgomery  stond nog niet eerder op het uiderduin podium, ook de Engelse spelers Stuart Kellett, Tony O’Shea, Ted Hankey, Gary  Robson, Robbie Green en Dean Winstanley stonden nog niet eerder in Masters finale. Alleen Martin Adams speelde al drie keer eerder een finale in Egmond aan Zee. Alleen in 2000 wist Wolfie de titel op te eisen.

 

Kwartfinales Heren 

Ross Montgomery (1) (Sco) –Stuart Kellett  (Eng) 3-2 (30.18 Montgommery en 28.84 Kellet)
Ross Montgomery weet als eerste de halve finale te bereiken, het begin van de partij was echt een Kellett aangelegenheid, maar Ross weet op het goeie moment de wedstrijd te keren, toch lijkt in de tiebreak de wedstrijd langzaam weer te keren in de richting van Kellett maar door een misrekening van Kellet krijgt Ross alsnog de kans en weet hier direct gebruik van te maken. 

Gary  Robson (Eng) –Robbie Green (Eng) 0-3 (28.83 Robson en 30.78 Green)
Kong Robbie Green is dit weekend goed in vorm, de eerste en tweede set gaan naar de reus uit het Engelse Wallasey. Met 1-3 in legs gaat de wedstrijd via dubbel 4 naar Kong. In de halve finale wacht de winnaar uit de wedstrijd Dean Winstanley en Martin Adams.

Tony O Shea  (Eng) – Ted Hankey (Eng) 3-0 (29.82 O Shea en 25,92 Hankey)
Tony O Shea weet de halve finales te bereiken in een zeer eenzijdige wedstrijd. Hankey weet in de 3e set nog wel 2 legs te pakken maar voor de rest maakt hij geen goeie indruk. Daarintegen speelde O Shea zeer gedreven en hij zou wel is opweg kunnen zijn naar wederom een mooie titel in zijn carriere.

Dean Winstanley (Eng) – Martin Adams (Eng) 0-3 (Winstanley 27.72 en Adams 30,64)
Martin Adams geld hier als één van de grote favorieten dit is ook in deze partij duidelijk te zien, Winstanley krijgt zeker wel kansjes maar gewoon die dubbel er maar niet in te krijgen, hier weet “Wolfie” uiteraard wel goed raad mee en wint de partij uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0 in sets.

Jeugd finale
Ricky de Vos – Jimmy Hendriks 0-3 (de Vos 21.92 en Hendriks 25.05)
Jimmy maakt direct al in de 1e leg een zeer ontspannen indruk en daarmee pakt hij ook direct de 1e leg, in de 2e leg mist Jimmy een 148 finish op dubbel 14 maar weet uiteindelijk wel via dubbel 1 de 2e leg te pakken, in de 3e leg gaat het vrijwel gelijk op Ricky komt al eerste op tops te staan Jimmy mist vervolgens een 102 finish op dubbel 16 maar daarna mist ook Ricky drie pijlen en weet Jimmy alsnog de titel te pakken via dubbel 8.

Halve finale heren
Ross Montgomery (Sch) – Tony O Shea (Eng) 3-2 (Montgomery 32,09 en O’Shea 30,54)
De eerste halve finale zit er op. Ross Montgomery die hier als eerste geplaatst is in Egmond aan Zee kwam direct in het begin van de partij op achterstand maar vocht zich volledig terug in de partij en kwam zelfs met 2-1 voor in sets maar Tony wist zich wederom staande te houden en kwam weer tot 2-2 in sets. In de beslissende set komt Tony 1-0 voor maar via een 12,15, en 16 darts weet Ross zich te plaatsen voor de finale.

Robbie Green (Eng) – Martin Adams (Eng) 3-1 (Green 31,33 en Adams 31,32)
Martin Adams werd voor aanvang van het toernooi toch wel gezien als één van de grote favorieten voor de titel, maar Robbie Green staat dit hele weekend al gewoon lekker te beuken en ook in deze partij is die gewoon een tikkie beter dan “Wolfie” de verschillen in deze partij zitten vooral in het finishen.  

Finale Dames
Francis Hoenselaar (Neth) – Trina Gulliver (Eng) 1-2 (Hoenselaar 23,93 en Gulliver 26,20)

Dit was één van de titels die Francis Hoenselaar nog niet op haar palmares heeft staan, helaas ook na dit weekend zal de de titels Zuiderduin Masters niet kunnen bijschrijven, het begin van de partij was volledig voor Francis en ze kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong in sets daarna vocht Trina Gulliver zich volledig terug in de partij en weet uiteindelijk de 3e set met 3-0 in legs te pakken.

Finale Heren
Ross Montgomery (Sch) – Robbie Green (Eng) 4-4 (Montgomery 31,39 en Green 31,20)

Robbie Green loopt in deze finale heel makkelijk uit naar een 4-0 voorsprong in sets. Maar na de pauze is het een heel ander verhaal Ross komt volledig terug in de partij tot 4-3. Robbie krijgt vervolgens in de 8e set twee pijlen voor de toernooi zege maar weet deze niet te benutten waarop Ross wel de set weet te pakken en de partij weer volledig in evenwicht is 4-4, in de beslissende set neemt Ross direct de voorsprong (1-0) ook in de 2e leg laten de dubbels “Kong” in de steek en weet Ross wederom het kleine kansje wat hij krijgt direct te pakken en dus is hij nog maar 1 leg verwijderd van de titel. Ross ruikt de titel en en mag op de dubbel gooien voor de titel deze weet hij op een haartje na niet te raken waarop Robbie Green direct een 80 finish gooit (2-1) ook in de 4e leg van de 9e set herpakt Green zich en via een dubbel 20 finish brengt hij de stand in deze 9e leg weer op 2-2 waardoor er een tiebreak gespeeld moet worden. Via een 137 score zet Green hem weg op 24 maar die kans zal hij niet meer krijgen want Ross Montgomery gooit op dat moment een 102 finish waardoor hij weer een voorsprong heeft van 3-2. Via 8, 14, dubbel bull gaat de titel naar de Schot Ross “The Boss” Montgomery.  

 

Een heerlijk weekend Zuiderduin Masters word afgesloten met een Schotse, Engelse en Nederlandse winnaar, we hebben het dan over Ross Montgomery bij de heren, hij was hier in Hotel Zuiderduin in Egmond aan zee als eerste geplaatst bij de Zuiderduin Masters 2010. Hij wist zijn seeding waar te maken en mag zich na een hele spannende finale Zuiderduin Masters 2010 kampioen noemen, in het damestoernooi kwam Francis Hoenselaar goed op gang in de finale maar uiteindelijk moest ze toch de titel laten aan de Engelse Trina Gulliver, en dan voor het eerst werd er een jeugdtoernooi georganiseerd. Wij van Dartfreakz zijn heel trots op de vier jeugdspelers die we afgelopen weekend in aktie hebben gezien er kan er helaas maar 1 de beste zijn en dat was in deze editie de Jimmy Hendriks uit Castricum.

Via deze weg willen wij van Dartfreak alle sponsoren en organisatie van Zuiderduin Masters 2010 bedanken voor dit heerlijke weekend met topdarts in eigen land.