Home WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters 2010 “We hebben Hoenselaar, Hendriks en de Vos nog over”

Zuiderduin Masters 2010 “We hebben Hoenselaar, Hendriks en de Vos nog over”

FrancisHoenselaarZD2010
Dartfreakz

Helaas zien we morgen geen enkele Nederlandse heer meer in actie. We hadden er stiekem toch op gehoopt dat Wesley Harms misschien kon stunten tegen Martin Adams, maar geen moment was dit het geval. In het damestoernooi hebben we morgen wel Francis Hoenselaar in de finale. Zij versloeg met een goede pot darts de Engelse Deta Hedman. Ook in het jeugdtoernooi uiteraard twee Nederlandse jongens. Het zijn Ricky de Vos en Jimmy Hendriks die morgen samen gaan uitmaken wie zich de eerste Zuiderduin Masters jeugdkampioen mag noemen.

 

De wedstrijden van afgelopen avond

Scott Waites (Eng) -Dean Winstanley (7) (Eng) 0-5
Dean Winstanley heeft zich door de 5-0 overwinning geplaatst voor de kwartfinales.

Karin Krappen (Ned) -Trina Gulliver (Eng) 2-4
Helaas voor de Zeeuwse Karin Krappen zit het toernooi erop. Ze kon geen grip op de partij krijgen en Trina wist op de goede momenten toe te slaan.

Tony O’Shea (Eng) – Alan Norris (5) (Eng) 5-0
Tony plaatst zich voor de kwartfinale door deze 5-0 overwinning. Zoals de uitslag is zo verliep ook de partij. Tony was gewoon een tandje beter en verslaat zijn landgenoot en mag zich morgen melden voor de kwartfinales. 

Stuart Kellett (Eng) – Scott Mitchell (8) (Eng) 5-3 
Er werd voor aanvang van het toernooi weel verwacht van Scott Mitchell, maar tegen zijn landgenoot Stuart Kellet was hij in deze partij niet opgewassen. De dubbels liepen niet en dan loop je toch achter de feiten aan. Scott uit het toernooi en Stuart zien we morgen terug in de kwartfinales.

Tony West (Eng) -Ross Montgomery (1) (Sco) 2-5
Ross Montgomery is niet voor niks als eerste geplaatst hier tijdens de Zuiderduin Masters, met goed spel weet hij de “Tornado” met 5-2 uit het toernooi te spelen. 

Francisca Hoenselaar (Ned) – Deta Hedman (Eng) 4-2
Het is alweer een tijdje geleden! Maar we krijgen morgen een klassieker bij de dames, namelijk Francis Hoenselaar en Trina Gulliver. In deze halve finale partij tegen Deta liet Francis haar ervaring en klasse weer zien: op de juiste momenten goede scores en snelle finishes brengen. “The Dutch Crown” in wederom een finale.

Jeffrey de Zwaan (Neth) – Jimmy Hendriks (Neth) 1-3
Jimmy weet voor zijn eigen publiek de verwachting waar te maken en verslaat landgenoot Jeffrey de Zwaan met 3-1. Tevens weet Jimmy voor ruim zevenhonderd vijftig man publiek ook nog een perfecte 146 finish te gooien. We zien Jimmy morgen terug voor de finale tegen landgenoot Ricky de Vos.

Gary Robson (Eng) – Steve West (3) (Eng) 5-2
Steve was de geplaatste speler in deze poule. Helaas voor hem komt hij tegen Gary in deze partij gewoon te kort en verliest dan ook terecht. Gary die Willy van de Wiel gisteren ook nipt versloeg mag zich morgen melden voor de kwartfinales hier in Egmond aan Zee.

Robbie Green – Darryl Fitton (6) (Eng) 5-3
Dit was een partij die twee kanten op kon, maar Robbie toont net even meer wilskracht en gooide makkelijk zijn dubbels. En weet zich door deze overwinning te plaatsen voor de kwartfinales van morgen.

Wesley Harms (Ned) – Martin Adams (2) (Eng)  1-5
We hadden stiekem nog op een stuntje gehoopt van de nuchtere Wesley Harms. Hij deed weinig verkeerd zeker in het begin kwam die goed mee met “Wolfie” maar helaas was Martin net even wat beter tijdens het finishen. Hiermee is ook de laatste Nederlander uit het herentoernooi verdwenen.

Ted Hankey (Eng) – Garry Thompson (4) (Eng) 4-5
Ted verliest weliswaar deze tweede wedstrijd in zijn poule. Maar door het pakken van 4 legs weet hij zich toch alsnog te plaatsen voor de kwartfinales van morgen.


Het schema voor morgen ziet er nu als volgt uit
De eerste wedstrijd start om 12:00 uur


Kwartfinales Heren

12:00 uur Ross Montgomery (1) (Sco) -Stuart Kellett  (Eng) 
12:40 uur Tony O Shea  (Eng) – Ted Hankey (Eng)
13:30 uur Gary  Robson (Eng) -Robbie Green (Eng) 
14:10 uur Dean Winstanley (7) (Eng) – Martin Adams (2) (Eng)

Jeugd finale
Ricky de Vos (Neth) – Jimmy Hendriks (Neth) 
 
 

Halve finales Heren

    
  
Finale Dames
Trina Gulliver (Eng) – Francisca Hoenselaar (Neth) 

 

Finale Heren

 

Foto’s

 


Video’s
 

Publiek bij opkomst


Opkomst Scott Mitchell

Opkomst Jimmy Hendriks

 

Jeffrey de Zwaan – Jimmy Hendriks