Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting

Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting

Vorig jaar wist de vriendelijke Engelse reus Stephen Bunting de Masters te winnen maar dit jaar moest hij de titel aan James Wilson laten. De sympathieke Jammie Dodger was het hele toernooi heel sterk en met finishes van 101, 113, 123 en tweemaal 124 en een 5-1 winst in sets pakt de geëmotioneerde Wilson de titel. De winnares van vorig jaar, Anastasia Dobromyslova, mocht evenals Bunting dit jaar toekijken hoe ze de titel runner-up toebedeeld kreeg. Aileen de Graaf was met 2-0 in sets de sterkste in de finale. Bij de jeugd was de winst eveneens voor Nederland. In een oranje onderonsje won Colin Roelofs van Berry van Peer.

Fotoalbum Zuiderduin Masters vrijdag
Fotoalbum Zuiderduin Masters zaterdag
Fotoalbum Zuiderduin Masters zondag

Kwartfinales heren:
Stephen Bunting (95,13) - Benito van de Pas (77,07) 3-0 in sets
Bunting mist in de eerste leg van de partij een 161-finish op de bulls-eye. Van de Pas krijgt de kans vanaf 152 maar ook hij mist op de dubbel. In de herkansing pakt The Bullet de dubbel wel en met o.a. nog een 121-finish trekt hij de eerste set met 3-0 naar zich toe. In de tweede set gooit 'Big Ben' Benito ook nog een 121-finish maar hij kan niet voorkomen dat de set met 3-1 naar Bunting gaat. In de laatste set komt de Nederlander er helemaal niet meer aan te pas en Bunting wint zonder legverlies de laatste set.

Michel van der Horst (78,58) - Wesley Harms (89,58) 0-3 in sets
Van der Horst weet tot 1-1 in legs bij te houden maar daarna is het Wesley Harms die het initiatief in de partij volledig naar zijn hand trekt. Met 3-1 in gaat de eerste set naar Harms. Zonder legverlies is set twee ook een prooi voor Sparky. In de derde set leeft de vraag op of Michel van der Horst evenals Benito van de Pas slechts één leg gaat pakken. Dit blijkt niet het geval want in de laatste set wordt dit aantal nog verdubbeld maar de set en de winst gaat naar Harms.

Ross Montgomery (78,63) - Gary Robson (79,86) 3-2 in sets
Montgomery begint de partij met een break waarna Gary Robson direct terug breekt. Ook leg 3 gaat met een break naar The Boss waarna er een leg volgde waar Robson vannacht nog een aantal keer van zal wakker schieten. Gary opent de leg met een 180-er gevolgd door een 177-score. Vanaf 144 mag hij aanleggen voor een 9-darter en een Mitsubishi Outlander die op het podium staat te schitteren. Triple 20 wordt tweemaal geraakt maar de dubbel 12 mist het doel en de autosleutels worden niet van eigenaar gewisseld. Een troostprijs is enkel het applaus vanuit het publiek in Egmond aan Zee. Set 1 gaat met 3-2 naar Montgomery. Het niveau van de partij valt na het missen van de perfecte leg iets terug. De heren lopen uit naar 2-2 in sets en 2-2 in legs. Beiden krijgen matchdarts maar The Boss slaagt erin de partij winnend af te sluiten.

Tony O'Shea (89,67) - James Wilson (92,73) 1-3 in sets
De sympathieke James Wilson is de laatste maanden in een uitstekende vorm, zo ook in de wedstrijden die hij eerder dit weekend heeft gespeeld. Toch is het Tony O'Shea die de eerste set met een balengrijke 92-finish in 3-2 naar zich toe trekt. In de tweede set laat Wilson van zich horen met o.a. een 121-finish en met 3-1 is deze set voor hem. Ook set drie gaat naar Wilson en dus is hij nog slechts 1 set verwijderd van de halve finale. De vierde set loopt uit naar 2-2 waarna Jammie Dodger met een 122-finish via triple 18, triple 18 en dubbel 7 de partij in het slot gooit.

Jeugd finale:

Colin Roelofs - Berry van Peer 2-0 in sets
Roelofs loopt in de eerste set uit naar een 2-0 voorsprong maar hij ziet Van Peer weer snel op gelijke hoogte komen. In de beslissende leg voor de setwinst is het wel Colin die toeslaat en de eerste set pakt. In de tweede set kon hij de winst voortzetten en zonder verder legverlies pakt hij de titel Zuiderduin Master 2013.

Halve finales heren:

Stephen Bunting (88,08) - Wesley Harms (83,79)
The Bullet en Sparky blijken aan elkaar gewaagd in deze partij. De eerste set gaat met 3-2 naar Bunting en de Engelsman loopt in set 2 uit naar een 2-0 voorsprong. De Nederlander weet het tij echter nog te keren en trekt met 3-2 de set alsnog zijn kant op, 1-1 in sets. Daarna is het Harms die met 3-2 in sets weer de voorsprong pakt maar om aan te geven dat de partij in balans is wint Bunting met 3-2 de vierde set. Het had er alle schijn van dat de vijfde set ook weer naar een beslissende leg zou gaan maar dit bleek niet het geval. Met 3-1 wint Bunting de laatste set en daarmee staat hij na vorig jaar wederom in de finale.

Ross Montgomery (87,51) - James Wilson (94,11) 0-3 in sets
Wilson trekt de eerste set met 3-1 naar zich toe en hij opent de tweede set met een 102-finish. Ross Montgomery pakt in de tweede set ook wel weer een leg mee maar daar blijft het bij. Wederom staan de cijfers 3-1 in het voordeel van Jammie Dodger op het socrebord en dus is hij nog maar een set verwijderd van de finale. In de derde set worden de twee eerder gespeelde sets nogmaals gekopieerd en met nogmaals 3-1 pakt hij de derde set en staat hij oog in oog met Stephen Bunting in de finale.

Dames finale:
Aileen de Graaf (74,34) - Anastasia Dobromyslova (73,74)
Een herhaling van de finale van vorig jaar alleen het resultaat zou dit jaar anders zijn zou later blijken. De Graaf komt op een 2-0 voorsprong in de eerste set maar ze ziet de Russische weer op gelijke hoogte komen, 2-2. Vervolgens mag Dobromyslova aanleggen voor een 157-finish welke ze nipt mist op dubbel 20. De Graaf blijft koel en pakt de eerste set met een 76-finish op dubbel 18. In de tweede set pakt ze de kansen die door haar opponente wordt gegeven en met een 58-finish via dubbel 2 en een 3-1 winst in de tweede set kent Aileen de Graaf zichzelf de titel Zuiderduin Master 2013 toe.

Heren finale:
Stephen Bunting (88,65) - James Wilson (90,84) 1-5 in sets
James Wilson neemt direct in de finale het initiatief en de winnaar van vorig jaar kan enkel toekijken hoe de eerste set met 3-0 naar Jammie Dodger gaat. In set twee gooit Wilson, die het hele toernooi al sterk staat te finishen, een 124-finish maar met 3-2 is de set dit keer voor Stephen Bunting. De titelverdediger kent moeite op de dubbels en juist daar slaat Wilson keer op keer toe. Met o.a. een 123-finish en zonder een leg te verliezen gaat de derde set naar Wilson. In set 4 moet hij één leg afstaan maar ook deze valt ten prooi aan Jammie Dodger. Hij heeft Bunting in zijn greep en vuurt de ene na de andere hoge finish op hem af. Met nog tweemaal 3-1 in sets en finishes van 101, 113 en nog een keer 124 wint hij de Zuiderduin Masters-titel met 5-1 in sets.

Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting
Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting
Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting
Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting
Zuiderduin Masters 2013: James Wilson verslaat Stephen Bunting
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws