Home WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters 2013 dag 1 avond: Van der Horst verslaat Waites

Zuiderduin Masters 2013 dag 1 avond: Van der Horst verslaat Waites

Om 19:30 uur is het zover. Dan gaat hét televisietoernooi van Nederland van start op dartsgebied. Om 18:45 uur stromen de eerste bezoekers binnen in de zaal waar opvalt dat het podium een kwartslag gedraaid is ten overstaande van voorgaande jaren. Direct zal Danny Noppert in actie gaan komen tegen Darryl Fitton. The Dazzler, die voorheen al een 9-darter op dit podium wist te gooien, mag het publiek warm maken voor een prachtige avond darts.

Vorig jaar wist Quin Wester de jeugd finale te winnen van Kenny Neyens. Bij de dames was het Anastasia Dobromyslova die de titel afsnoepte van Aileen de Graaf en bij de heren liet Stephen Bunting niets over van Alan Norris. Met 6-0 ging de titel naar Bunting, Remco van Eijden en Jeffrey de Graaf waren de beste Nederlanders. Beide strandde in de kwartfinales.

Vandaag de eerste dag vanuit het winderige Egmond aan Zee. Vanuit het prachtige hotel Zuiderduin gaan om 19.30 uur de wedstrijden van start. Met je tweet op televisie? Dat zou zo maar kunnen gebeuren! Gebruik als je twittert over de Zuiderduin Masters de hashtag #nhdarts

Het volledig speelprogramma is hieronder te bekijken en verslagen van de wedstrijden volgen ook in dit artikel voor de dartsliefhebbers die de wedstrijden niet via de livestream kunnen zien.

Zuiderduinmasters131Danny Noppert – Darryl Fitton 5-4

Danny Noppert opent de partij sterk en weet naast de eerste leg ook de tweede leg te pakken middels een break. Fitton is niet onder de indruk en komt terug tot 2-2 door eveneens een break te forceren. The Dazzler zet door en pakt ook leg 5 en 6. In deze zesde leg weten beide heren een 180-er te gooien. Bij een stand van 4-2 krijgt de Engelsman 1 wedstrijdpijl maar deze wordt niet benut en de jonge Hollander profiteert. In leg 8 trekt hij de partij zelfs helemaal gelijk en dus mag er worden gegooid op de bull om te beslissen wie de laatste leg begint. Fitton wint de bull en begint. Hij krijgt weer wedstrijdpijlen maar vindt de dubbel 16 dit keer niet. Noppert profiteert met een 68-finish en wint de eerste wedstrijd met 5-4.

Rilana Erades -Anastasia Dobromyslova 1-4

Zuiderduinmasters132De Russische wint de eerste leg en ze weet direct een break te forceren met een 78-finish. De dame uit Leiden breekt wel direct terug en ze lijkt daarmee de wedstrijd, die wordt gespeeld over een best of 7 legs, weer nieuw leven te kunnen inblazen. Maar daar denkt Dobromyslova anders over die de twee volgende legs pakt en daarmee de winst met 4-1 binnen sleept.

 

Martin Adams – Jim Widmayer 5-2

Wolfie wint de openingsleg en wint ook leg twee en drie. De man uit New York weet in leg 4 pas voor het eerst de dubbel te vinden. De twee legs daarna worden eerlijk verdeeld. Vanaf 80 krijgt Widmayer de kans om in de partij te blijven maar hij mist dubbel 20. Adams gooit de partij vervolgens in het slot en wint met 5-2.

Zuiderduinmasters134James Wilson – Rick Hofstra 5-2

Wilson opent de partij overtuigend met een 11-darter. De drie legs daarna gaan allen met de darts mee. Het is een partij van een hoog niveau. Met name Wilson laat zijn pijlen spreken. Hij weet uit te lopen naar een 4-2 voorsprong waarna hij met een 124-finish de partij besluit. Met een ongekend gemiddelde van 102,09 wint hij de partij van Hofstra.

Pascol Pauw – Bryan Coenderaerts 1-4

De Nederlandse Pauw, winnaar van de Champions League of Darts, wint de eerste leg van dit jeugdduel. Het zou ook zijn laatste leg van deze avond worden. De huidige nummer 1 van België bij de jeugd, Bryan Coenderaerts, weet vier legs op rij te pakken en daarmee de winst, 4-1.

 

Zuiderduinmasters1michel-van-der-horstMichel van der Horst – Scott Waites 5-2

De partij begon enkele minuten later omdat de DJ per ongeluk het opkomstnummer van Scott Mitchell draaide. Waites leek er weinig zin in te hebben om onder het geluid van ‘Who let the dogs out’ het podium te betreden. Eenmaal het podium leek hij dit echter snel vergeten te hebben want hij opent de partij met een 94-finish via single bull, single 19 en bulls-eye. Toch is Waites vandaag niet in zijn doen. Van der Horst geeft het publiek waar ze om vragen, een sensatie. De heren lopen uit naar 2-2 waarna de Nederlander een belangrijke break pakt. Het zou de beslissing van de partij blijken. Scotty2Hotty weet geen leg meer te winnen en Van der Horst wint met 5-2.

 

Zuiderduinmasters13-berry-van-peerKevin Doets – Berry van Peer 3-4

Berry van Peer mist een 136-finish op dubbel 8 in de openingsleg. Hij weet de leg in de herkansing wel te pakken en trekt ook de tweede leg naar zich toe. Doets trekt de stand weer gelijk naar 2-2. De twee legs daarna gingen weer met de darts mee en dus komt er een beslissende laatste leg aan te pas. Berry wint de bull en dit blijkt doorslaggevend te zijn. Hij wint de partij met 4-3.

 

Zuiderduinmasters13-jordy-meeuwisse1Yordi Meeuwisse – Ross Montgomery 2-5

Montgomery loopt uit naar een 3-0 voorsprong. Meeuwisse weet echter terug te komen tot 2-3 waarna The Boss weer gas bijgeeft. De Nederlander kan niet mee en Montgomery loopt uit naar 4-2 waarna hij de partij op slot gooit en met 5-2 wint.

 

Jeffrey de Zwaan – Gary Robson 1-5

De Zwaan komt niet lekker in zijn ritme en hij ziet Gary Robson uitlopen naar een 4-0 voorsprong. The Black Cobra weet nog wel iets terug te doen door de vijfde leg te pakken maar meer zat er niet meer in. Robson wint de partij met 5-1.

 

Zuiderduinmasters1317Martin Atkins – Remco van Eijden 5-3

Leg 1 tot en met 5 gaan met de darts mee en dus staat Atkins op een 3-2 voorsprong. In leg 6 slaat Atkins toe met een onverwachte break door een 146-finish te gooien waar Van Eijden pijlen op de dubbele laat liggen. Een break is echter pas een break als je de volgende leg ook pakt, dit is een bekend gezegde in de dartswereld. Atkins slaagt hier niet in en de D’art 9-speler komt terug tot 3-4. Een kwestie van zijn eigen leg houden staat op het programma is dan zijn taak. Dit lukt helaas niet en Atkins wint met 5-3.

 

Zuiderduinmasters1318Scott Mitchell – Jan Dekker

De laatste partij van de avond gaat tussen Scott Mitchell en Jan Dekker. Zes legs op rij gaan met de darts mee waarna Dekker een break pakt. Bij een voorsprong op 4-3 weet hij ook leg 8 naar zich toe te trekken en dus wint Dekker met 5-3 de laatste partij van deze avond.

Livestream Zuiderduin Masters 

match

group

player 1

 

player 2

result

1

G

Danny Noppert (NED)

Darryl Fitton (ENG)  5

 4

2

B – dames

Rilana Erades (NED)      

Anast. Dobromyslova (RUS)  1

 4

3

A

Martin Adams (ENG)

Jim Widmayer (USA)  5

 2

4

H

James Wilson (ENG)

Rick Hofstra (NED)  5

 2

5

A – jeugd

Pascol Pouw (NED)

Bryan Coenderaerts (BEL)  1

 4

6

C

Michel van der Horst (NED)

Scott Waites (ENG)  5

 2

7

B – jeugd

Kevin Doets (NED)

Berry van Peer (NED)  3

 4

8

E

Yordi Meeuwisse (NED)

Ross Montgomery (SCO)  2

 5

9

F

Jeffrey de Zwaan (NED)

Gary Robson (ENG)  1

 5

10

A – dames

Sharon Prins (NED)

Trina Gulliver (ENG)  1

 4

11

B

Martin Atkins (ENG)

Remco van Eijden (NED)  5

 3

12

D

Scott Mitchell (ENG)

Jan Dekker (NED)  3

 5

Zuiderduinmasters136Zuiderduinmasters135Zuiderduinmasters13-kevin-doets

 Zuiderduinmasters13-jeffreydezwaan