Home WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters dag 1 “Local hero Wesley Harms stunt”

Zuiderduin Masters dag 1 “Local hero Wesley Harms stunt”

WesleyHarms_ZD-2010

De eerste avond zit er op in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Alweer voor de 10e keer gingen de Masters van start. Helaas in het herentoernooi maar één Nederlandse winst in de persoon van Wesley Harms. “Local Hero” versloeg bij zijn debuut op televisie de kersverse Lakeside speler Jan Dekker met 5-3. In het damestoernooi hadden we twee succesen want zowel Karin Krappen als Francis Hoenselaar wisten een plekje te bemachtigen in de halve finale van morgenavond.

Morgenmiddag rond de klok van 12:00 uur zijn we uiteraard weer bij jullie terug met alle geplaatste spelers, en in het damestoernooi Sharon Prins die het gaat opnemen tegen één van de favorieten de Engelse Deta Hedman. Voor het eerst in de geschiedenis morgen ook een jeugd toernooi!

 

Scott Waites (Eng) -Dave Prins (Eng) 5-3 
De openingspartij zit erop, een mooie 129 finish voor Scott Waites en Dave mist de 9 darter op een haartje, als Dave vergeet om de 4-3 voorsprong te pakken is het verzet geboden en loopt Scott makkelijk naar de winst.

Irina Armstrong (2) (Rus)  –Karin Krappen (Ned)  3-4
Een mooie damespartij kunnen we gerust zeggen, de partij ging vrijwel gelijk op in de beslissende leg moeten beide dames voor de bull gooien Karin gooit dubbel bull, Irina zit er net buiten. De laatste leg gaat met een zeer degelijke leg naar Karin Krappen en dus mag zij zich morgenavond weer melden voor de halve finale.

John Walton (Eng)  -Tony O’Shea (Eng)  4-5
Het leek er op dat John deze partij heel makkelijk zou gaan winnen, hij loopt al heel snel uit naar een 1-4 voorssprong. Tony O’Shea toont veerkracht en vecht zich terug naar 4-3. Silver Back mist drie pijlen op tops en krijgt John Walton via enkel 20, tripple 18 1 pijl op dubbel bull maar die mist hij waarop Tony nu wel 4-4 maakt. In de beslissende leg begint Tony direct met 180 en loopt weg en met uiteindelijk een 87 finish wint Tony alsnog de wedstrijd.

Stuart Kellett (Eng) -Gino Vos (Ned) 5-3
Gino Vos opent het bal voor de Nederlandse heren in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Zijn tegenstander is de nummer twee van de afgelopen Winmau World Masters. De eerste worpen waren wat zenuwachtig maar dit was er snel uit met o.a. twee keer 140 en een 32 finish pakt Stuart de 1e leg. Beide heren maken kans op de 2e leg maar via een knappe 69 finish weet Gino de 2e leg te pakken. De derde leg is niet van heel hoog niveau maar gaat wel naar Gino tussenstand 1-2. Een goeie degelijke leg brengt Stuart weer naast Gino 2-2, Kellett knalt er een 180 in en pakt via dubbel acht de leiding weer in de wedstrijd 3-2. Vos mist een 138 op dubbel 9 in de leg waarin hij ook een 180 wist te gooien, Stuart krijgt een klein kansje via een hoge checkout maar mist al direct met de eerste pijl de tripple waarop Gino met dubbel 9 alsnog de 3-3 binnensleept. De Ossenaar heeft de smaak te pakken en krijgt 6 pijlen om 120 punten weg te spelen, op dat moment gooit hij 29 waarop Stuart op 181 met 100 antwoord, vervolgens weet Gino ook 91 niet te finishen waarop Stuart wel 81 weet te finishes en de voorsprong pakt. In de laaste leg komt Gino er niet meer aan en verliest de partij. In het interview na de partij liet Gino weten niet tevreden te zijn, “de kansen die ik kreeg heb ik niet gepakt, en das zuur! ik kan er ook niks meer aan veranderen nu maar vanavond vroeg naar bed en morgen nieuwe kansen! en dan zal ik zorgen dat ik er wel sta!”

John Henderson (Sch) -Tony West (Eng) 3-5
John is lekker op dreef en gooit op zijn gemak een aantal 180ers, hij loopt zelfs uit naar een 3-1 voorsprong maar het is toch The Tornado die vervolgens 4 legs op rij weet te pakken en de partij naar zich toe trekt.

Karen Lawman (4) (Eng) -Francis Hoenselaar (Ned) 0-4
Met o.a. een 180 en een fanatieke blik in de ogen pakt Francis de eerste leg, ook in de tweede leg gaat “The Dutch Crown” lekker door en maakt 0-2. Lawman krijgt kansen om de 2-1 te maken maar krijgt simpelweg de dubbel er niet in. Hoenselaar op haar beurt wel en dus de 0-3 voorsprong, ook in leg 4 wederom wat kleine kansen maar ook die worden niet gepakt door Karen, Francis weet weer heel snel haar dubbel te vinden en pakt de 0-4. 

Willy van de Wiel (Ned) -Gary Robson (Eng) 4-5
Willy zit er vanaf het begin direct bovenop met o.a een 180 en diverse goeie scores weet Willy al snel een 2-0 voorssprong te nemen dan komt Gary direct terug met een goeie leg en maakt 2-1, Willy krijgt een kans voor 3-1 maar verzilverd hem niet waarop Gary 2-2 maakt en de partij ligt dus weer volledig open, en dan lijkt de partij zelfs de kant op te draaien van Gary want hij weet als eerste de dubbel te vinden en maakt 2-3, maar Willy laat zich absoluut niet uit het veld slaan en pakt directie weer zijn eigen leg en maakt 3-3, Willy gooit een belangrijke 180 op het goeie moment maar helaas is het niet genoeg om de leg van Gary af te snoepen waardoor Gary weer een voorssprong weet te pakken 3-4, weer weet Willy van de Wiel een belangrijke 177 score te gooien wat hem direct op 24 zet en daar weet hij de leg ook op te pakken 4-4, de belissende leg mag Gary beginnen en een belangrijke 180 van Gary waardoor hij als eerste de kans krijgt, via tops weet Gary de partij winnend af te sluiten. “In het interview achteraf vertelde Willy absoluut wel tevreden te zijn, het was gewoon simpelweg een hele goeie partij en de 180ers en 140ers vielen er makkelijk in ik weet dat ik met deze minimale nederlaag morgen nog alle kans heb, maar ik zal ook gewoon net als vandaag weer moeten beuken” Het klopt ook zeker wat Willy zei over dat het een goede partij was want Gary kwam op een gemiddelde uit van ruim 29 en Willy noteerde een ruime 31er.

Steve Douglas (Eng) -Robbie Green (Eng) 3-5
Een leuke evenwichtige partij tussen Steve en Robbie, na zes legs heeft Robbie een voorsprong van 2-4, in de zevende leg weet Steve weer wat terug te doen en komt op 3-4, dan is het “Kong” die met o.a. een 180er makkelijk wegloopt en veel afstand creert maar op het einde toch nog Steve ziet terug komen op een finish, maar die kans zal Steve niet meer krijgen want Robbie gooit 40 uit met zijn derde pijl en wint.

Jan Dekker (Ned) -Wesley Harms (Ned) 3-5
Wesley laat in het begin van de partij direct zien dat hij niet voor niks de Champions League of Darts 2010 op zijn naam geschreven heeft, met o.a. een 180er weet hij de 1e leg te pakken, de 2e leg gaat vervolgens naar Jan 1-1, beide heren krijgen vervolgens wat kansen op de dubbels en dan is het Wesley die als eerste de dubbel vind en wederom een voorsprong pakt in de partij 2-1, Wesley begint vertrouwen te krijgen op dit podium waardoor hij ook vrij simpel ook de 3-1 voorsprong kan pakken, met zijn 2e break en inmiddels een 4-1 voorsprong voor Wesley, in de 6e leg lijkt het erop dat Wesley de partij met 5-1 gaat winnen, maar de dubbels laten hem in de steek en met een 76 finish pakt Jan de 4-2 en mag nu zelf aan leg 7 beginnen, Jan begint zijn scores nu goed te raken en Wesley weet ze niet te vinden, en zo kan Jan ook de 4-3 pakken, maar Wesley weet zich wederom te herstellen en trekt de partij uiteindelijk alsnog met 5-3 binnen. 

Ted Hankey (Eng) -Joey ten Berge (Ned) 5-0
Beide heren komen fantastisch op, Joey zelfs swingend! direct vanaf leg 1 is de partij lekker op gang, Joey krijgt als eerste een kans op 96 maar mist en Ted weet daar gelijk gebruik van te maken met een 80 finish, daarna word het jammer genoeg voor Joey achter de feiten aanlopen en het verlies van een dikke 5-0 is dan uiteindelijk het gevolg.

Foto’s