Home WDF Hoofdnieuws Zuiderduin Masters “Martin Adams besluit avond met 5-2 winst”

Zuiderduin Masters “Martin Adams besluit avond met 5-2 winst”

Adams_Martin_zdm11

Vanavond is de openingsavond van de Zuiderduin Masters. Om 18:45 uur is de zaal open en om 19:30 uur zullen de eerste wedstrijden aanvangen. Vanaf 19:15 uur zal de uitzending van start gaan op RTV Noord-Holland waardoor dartsliefhebbers het ook thuis vanaf de bank kunnen volgen. Voor degenen die onderweg zijn en op de hoogte willen blijven van de laatste uitslagen biedt de mobiele website van Dartfreakz.nl uitkomst.

Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Joey ten Berge – Edwin Max 4-5

In de openingsleg mist Joey ten Berge een 170-finish op de bull waarna hij de voorsprong alsnog naar zijn opponent ziet gaan. In de tweede leg noteert Edwin Max de eerste 180-er van het toernooi en ook deze leg gaat naar hem. Vervolgens loopt Mad Max uit naar 3-0 en Ten Berge heeft zijn eerste 180-er dan ook hard nodig om zijn eerste leg te pakken, 1-3. Vervolgens weet Joey in de vijfde leg een 95-finish te gooien via single 19 en twee keer dubbel 19 voor 2-3. Twee pijlen op de dubbels om op gelijke hoogte te komen worden gemist en Edwin Max maakt 4-2. Vanaf 112 krijgt Mad Max in de zevende leg 1 pijl voor de partij maar deze wordt gemist. Joey profiteert en komt terug tot 3-4. Ook in de zevende leg krijgt Edwin Max een kans voor de partij vanaf 114 maar deze werd eveneens gemist en Joey brengt de partij op gelijke hoogte, 4-4. In de beslissende laatste leg krijgen beide heren vervolgens pijlen voor de partij, maar het was Edwin Max die via dubbel 6 de partij naar zich toe trok.

Aileen de Graaf – Tamara Schuur 4-2

In het eerste duel bij de dames neemt Tamara de 1-0 voorsprong maar ze ziet Aileen direct terugkomen tot 1-1. In de derde leg wordt de eerste 180-er gegooid bij de dames door Tamara Schuur. Ze loopt uit naar 2-1 maar wederom komt Aileen op gelijke hoogte, 2-2. Vervolgens is het Aileen de Graaf die op 3-2 komt en vervolgens de partij binnen sleept met 4-2.

Darryl Fitton – Salmon Renyaan 5-3

De eerste maximale score wordt in de openingsleg gegooid door Salmon Renyaan. Toch komt Darryl op een 1-0 voorsprong via een 80-finish. In de tweede leg flikt Renyaan hetzelfde kunstje vanaf 80 en maakt 1-1. Vervolgens neemt Fitton een loopje en met een 131-finish  en 121-finish komt hij 3-1 voor. Renyaan weet een break te forceren en pakt vervolgens zijn eigen leg waarmee hij op 3-3 komt. Fitton moet wat gas bijgeven en met o.a. een 180-er komt de Engelsman op 4-3 en wint uiteindelijk de partij met 5-3.

Sven Groen – Jeffrey de Zwaan 0-4

Jeffrey de Zwaan opent de partij spectaculair door in de tweede leg een 170-finish te gooien. Hiermee komt hij op een 2-0 voorsprong. In de derde leg voegt De Zwaan daar nog net zo makkelijk een 121-finish aan toe voor 3-0 om de partij vervolgens volledig gecontroleerd af te sluiten met een 4-0 overwinning.

Scott Waites – Geert de Vos 5-3

De 180-ers vliegen het publiek in Egmond aan Zee om de oren in het begin van deze partij. Zeer sterk spel van de enige Belg tijdens dit toernooi wordt in bedwang gehouden door Scott Waites die naar 3-0 uitloopt waarbij hij o.a. Een 118-finish noteert. Geert weet pas in de vierde en vijfde leg zijn dubbel te gooien en zet de stand daarmee op 2-3. Waites pakt de zesde leg maar de Belg zet wederom een sterke leg neer en komt op 3-4. Helaas mocht het niet meer baten en besluit de Engelsman de partij met een 5-3 overwinning.

Jan Dekker – Benito van de Pas 5-3

De eerste leg gaat naar Benito van de Pas maar in de tweede leg laat ook Jan Dekker de hoogst mogelijke finish van 170 aantekenen voor 1-1. Eerder op de avond slaagde ook Jeffrey de Zwaan in deze finish. Dekker put zelfvertrouwen uit deze finish en brengt zichzelf vervolgens naar een 3-1 voorsprong. Het zit de Tilburger niet mee die moeite heeft om in zijn spel te komen door bouncers op cruciale momenten. Toch weet hij zich terug te vechten in de partij maar hij blijft tegen een achterstand aan kijken en ziet Dekker uiteindelijk met 5-3 winnen.

Jimmy van Schie – Mike Zuydwijk 1-4

Mike Zuydwijk wint de eerste leg maar de boomlange Jimmy van Schie noteert in de tweede leg de eerste 180-er van de partij en brengt de partij weer in balans. Toch is het Mike die weer de voorsprong pakt en deze keer laat hij Jimmy niet meer passeren. Ook Van Zuydwijk pakt zijn 180-er mee en besluit de partij met een 4-1 winst.

Scott Mitchell – Remon Hurrebrink 5-2

De heren moeten in het begin van de match hun draai vinden op het podium. Hurrebrink weet op 1-0 te komen maar kan dit niet lang vasthouden. Scott Mitchell komt langszij en weet gedurende de pot in zijn spel te komen. Met enkele 180-ers en sterk werk op de dubbels loopt Scot Dog Mitchell uit naar 3-1. Remon Hurrebrink mag in de vijfde leg aanleggen voor een outshot vanaf 145 maar de dubbel 20 was hem niet goed gezind. Mitchell straft dit af en loopt uit naar 4-1. In de daaropvolgende leg klaart Remon Hurrebrink wel de klus en maakt een break voor 2-4 maar het blijkt slechts uitstel van executie. Mitchell wint de partij met 5-2.

Christian Kist – Fabian Roosenbrand 1-5

Wederom een pot waarin de 180-ers als warme broodjes over de toonbank gaan. Volop genieten dus voor het toegestroomde publiek in Egmond aan Zee die Fabian Roosenbrand de eerste leg met een 110-finish naar zich toe zien trekken en vervolgens zien uitlopen naar 3-0. Christian Kist doet niets verkeerd en gooit ook de nodige maximale scores welke resulteren in winst tijdens de vierde leg. Er bleek echter geen rem te staan op Fabian Roosenbrand die de partij pijlsnel binnenhaalt met 5-1.

Trina Gulliver – Anastasia Dobromyslova 2-4

Anastasia Dobromyslova opent de partij sterk en loopt uit naar een 2-1 voorsprong na finishes van 96 in de eerste leg en een 160-finish in de tweede leg. Om iets terug te doen tegen dit geweld uit Rusland kreeg Trina Gulliver de kans om gelijk te maken maar de 156-finish was te hoog gegrepen en werd gemist op dubbel 18. De Russische kende geen genade en maakte er direct 3-1 van. The Golden Girl wist de vijfde leg nog af te snoepen maar de partij werd vervolgens met een 120-finish in stijl afgesloten door Dobromyslova met 4-2.

Steve Douglas – Wesley Harms 5-3

Steve Douglas begint de partij tegen Wesley Harms sterk en hij neemt dan ook het initiatief in de partij. The Game loopt uit naar een 2-0 voorsprong waarna ook het vonkje bij Sparky overslaat. Harms komt op kracht en vecht terug naar 2-2. In de vijfde leg heeft Douglas echter een 128-finish in petto die hem weer met 3-2 op een voorsprong zet. Dit laat het vlammetje bij Harms weer enigszins doven en de Nederlander mist meerdere pijlen om de stand weer gelijk te trekken. Het spelletje dat The Game speelt blijkt effectief want het brengt hem naar uiteindelijk naar een 5-3 winst.

Martin Adams – Alan Norris 5-2

Wolfie begint de partij met een 180-er en direct denkt het publiek aan een mogelijke 9-darter waarvoor 5.000 euro klaar ligt tijdens het toernooi. Helaas voor Adams vervolgde hij met 140 en was de kans op de perfecte leg verkeken. Wel pakt Wolfie de openingsleg waarna Alan Norris vanaf 81 finisht op de bull’s eye voor 1-1. Adams zet vervolgens aan en loopt weg naar 4-1. Norris doet nog iets terug door de zesde leg te pakken maar hij kan niet voorkomen dat de laatste partij van de avond met 5-2 wordt gewonnen door Martin Adams.
.