Home WDF Hoofdnieuws Zuidermaster stopt met IDTL en eerste namen voor Zuiderduin Masters 2010 bekend

Zuidermaster stopt met IDTL en eerste namen voor Zuiderduin Masters 2010 bekend

De promotors van het enige wereldtop dartstoernooi in Nederland, de Zuiderduin Masters, laten middels dit bericht weten met onmiddellijke ingang de samenwerking met het collectief, de International Darts Tour of the Lowlands, te verbreken. De Zuiderduin Masters promotors hadden aan het IDTL collectief 5 startbewijzen beschikbaar gesteld voor de Zuiderduin Masters 2010. Deze startbewijzen waren bestemd voor de beste 4 heren en de beste dame op de toernooiranking van de IDTL. Deze ranking werd gevormd door de zes toernooien die zich hadden verenigd in het IDTL collectief. Echter door het wegvallen van twee IDTL evenementen, het Didam Open en de Tops of Holland, en de werkwijze van het collectief is hiertoe besloten.

In de optiek van de Zuiderduin Masters komt de werkwijze van de IDTL de dartssport niet ten goede en distantiëren de promotors zich van dit collectief. De insteek van het top 24 toernooi, de Zuiderduin Masters, is juist de promotie van de nationale en internationale dartssport. Langer verbonden blijven aan het IDTL collectief kan tot imagoschade leiden voor betrokkenen aan de Zuiderduin Masters, dat hoog aangeschreven staat bij alle darters en dartsliefhebbers.

De afspraak voor dit seizoen zal worden nagekomen, de ranking is nu bepaald op basis van 4 van de oorspronkelijke 6 toernooien. Voor de editie van 2011 zal bekeken worden hoe men de vrijgekomen plaatsen van de deelnemers aan de Zuiderduin Masters zal invullen.

De 16 heren spelers zijn 

1. Ross Montgomery (Sco)
2. Martin Adams (Eng)
3. Steve West (Eng)
4. Gary Thompson (Eng)
5. Alan Norris (Eng)
6. Darryl Fitton (Eng)
7. Dean Winstanley (Eng)
8. Scott Mitchell (Eng)
9. Gary Robson (Eng)
10. Stuart Kellett (Eng)
11. Scott Waites (Eng)
12. Dave Prins (Eng)
13. Robbie Green (Eng)
14. Tony West (Eng)
15. Steve Douglas (Eng)
16. Joey ten Berge (Neth)

De 5 geplaatste dames zijn
1. Deta Hedman (Eng)
2. Irina Armstrong (Rus)
3. Dee Bateman (Eng)
4. Karen Lawman (Eng)
5. Trina Gulliver (Eng)

Op basis van de IDTL ranking was de nummer 1, Steve West al geplaatst. Dit is ook zo bij de dames, daar is Deta Hedman ook al geplaatst. Deze vrijgekomen plaatsen worden door een wildcard worden ingevuld. T.z.t. zal de organisatie bekend maken wie de eer te beurt gevallen is. De andere 3 spelers van de IDTL ranking die zich plaatsen zijn:

17. John Henderson (Sco)
18. John Walton (Eng)
19. Gino Vos (Neth)

Tekst: Organisatie Zuiderduin Masters.