Home WDF Hoofdnieuws Zware loting Joey ten Berge tijdens Europees Kampioenschap 2010

Zware loting Joey ten Berge tijdens Europees Kampioenschap 2010

EuropaCup2010

De loting voor het Europees Kampioenschap Darts 2010 in Turkije is bekend. Het EK wordt gehouden van 13 tot en met 16 oktober in het Turkse Antayla.

Bij de herensingle heeft Willy van de Wiel in de eerste ronde een vrijloting en treft daarna vervolgens de winnaar van de partij tussen Krzysztof Galus uit Polen en Engin Kayaoglu uit Turkije. Verder zitten op de sheet bij Willy o.a. Darryl Fitton en Robert Wagner. Joey ten Berge treft direct in de eerste ronde de sterke Engelsman Scott Waites. Verder zitten in de sheet bij Joey o.a. John Elder uit Ierland en Robert Hughes uit Wales. Cor Ernst mag het in de eerste ronde opnemen tegen de Est Kaido Poldma. Ook de Schot Ross Montgomery, de Belg Kim Huybrechts en de Welshman Wayne Waren zijn terug te vinden op deze sheet. Voor Rick Hofstra begint het Europesche avontuur tegen Branko Gbra uit Servie maar ook de Engelsman Martin Adams, de Belg Kurt van de Rijck, de Zweed Magnus Caris en de Welshman Robert Hughes zijn mogelijke tegenstanders voor de Fries verder op in het toernooi.

Bij de damessingle treft onze kopvrouw Francis Hoenselaar in de openingsronde Caroline Breen uit Ierland. Vervolgens wacht bij winst in de tweede ronde direct de sterke Zweedse Carina Ekberg maar ook Stefanie Luck uit Duitsland, Rhian Edwards uit Wales en Trina Gulliver uit Engeland zijn terug te vinden op de sheet bij Francis. Voor Karin Krappen start het Europees Kampioenschap met een vrijloting waarna ze het vervolgens mag opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Kristina Cikos uit Servie en Tapu Oana uit Roemenie. Ook Julie Gore uit Wales, Susana Young uit Schotland, Inge van Genechten uit Belgie, Angela de Ward uit Ierland, Heike Jenkins uit Duitsland en Lisa Ashton uit Engeland zijn terug te vinden op de sheet bij Karin Krappen.

Bij de herenkoppels treffen ten Berge/vd Wiel in de eerste ronde het Tsjechiese koppel Jenicek/Ondo en verder zijn op de sheet te vinden o.a. Adams/Waites uit Engeland, de Broers Huybrechts uit Belgie, Henderson/Veitch uit Schotland en Phillips/Waren uit Wales. Rick Hofstra en Cor Ernst nemen het in de eerste ronde op tegen het Griekse koppel Pantelidis/Pantelidis, maar ook Hyslop/Montgomery uit Schotland, Fitton/O’Shea uit Engeland en van de Rijck/de Vos uit Belgie zitten op de sheet bij Hofstra/Ernst.

Het Nederlandse dameskoppel Hoenselaar/Krappen zitten in groep 6 bij de koppels. Daarin treffen ze Vilks/Grebska uit Litouwen, Cassidy/Dillon uit Noord Ierland en Frison/Lemaire uit Frankrijk.

In het herenteamtoernooi zal Nederland starten in groep 8 tegen IJsland en Servie.

De volledige loting is terug te vinden op de website van de World Darts Federation. Deze vind je hier: http://www.dartswdf.com