Jermaine Wattimena en Gian van Veen domineren in Florida algemeen nieuws
algemeen nieuws

Jermaine Wattimena en Gian van Veen domineren in Florida

In Florida, waar het derde DPFL Darts 2024 Live Event wordt gehouden, vallen Nederlander op. Het evenement vind plaats van 15 tot 18 augustus in het prachtige Reunion Resort & Golf Club in Kissimmee, vlak onder de beroemde Disneyland-parken. Met een indrukwekkend prijzengeld van 85.000 dollar was er veel op het spel voor de darters die de reis naar de Verenigde Staten hadden gemaakt.

Sterke prestaties van de Nederlanders

Op donderdag wist Jermaine Wattimena het kwalificatietoernooi te winnen, nadat hij in de finale afrekende met de Canadees Matt Campbell. Gian van Veen, een andere Nederlander die in topvorm verkeert, bereikte knap de halve finale, maar moest daar het onderspit delven tegen diezelfde Campbell. Jelle Klaasen was ook van de partij en bereikte de kwartfinale, waar hij ten prooi viel aan de latere winnaar, Wattimena. Met zijn halve finaleplek wist Van Veen zich echter ook te plaatsen voor het Championship-toernooi op vrijdag.

Cricket toernooi en DPFL Championship

Naast het DPFL Championship werd er ook een spannend crickettoernooi gehouden, waarbij de Amerikaanse darter Leonard Gates de overwinning opeiste. Jermaine Wattimena haalde hier de halve finale, maar werd uitgeschakeld door Gates. Jelle Klaasen wist in het crickettoernooi door te dringen tot de kwartfinale.

Het hoogtepunt was uiteraard het DPFL Championship zelf. De Nederlandse deelnemers Gian van Veen en Jermaine Wattimena lieten zien dat ze in topvorm verkeerden. Beide darters bereikten de finale, waarbij Wattimena uiteindelijk de sterkste bleek. Met een overtuigende 6-1 overwinning, inclusief een prachtige 127-finish, pakte hij de hoofdprijs van 6000 dollar. Van Veen imponeerde echter ook door het hoogste wedstrijdgemiddelde van het toernooi te gooien: in de derde ronde behaalde hij een fenomenaal gemiddelde van 111.33 tegen de Canadees Kevin Hawkins.