Promi Darts WM 'Van Gerwen onderuit met Knossi in de halve finale, Pikachu & Fresh winnen' algemeen nieuws
algemeen nieuws

In een zinderende zesde editie van de Promi Darts WM zorgden dartsfans voor een verrassing toen het dynamische duo Michael van Gerwen en Knossi in de halve finale werd verslagen door Gerwyn Price en Verona Pooth. Ondanks een veelbelovende start met een 23-Darter, konden "Mighty Mike" en Knossi niet voorkomen dat Price en Pooth met 2-1 de overwinning pakten en doorgingen naar de finale.

Van Gerwen was titel verdediger, de Brabander won het Promi Darts WM drie keer, afgelopen jaar won hij samen met de Duitser Kevin Großkreutz de titel. Het (demo) TV-toernooi begint met 'poule wedstrijden' Van Gerwen zal in groep A met de wereldkampioen Humphries die samen met zanger Jürgen Milski speelde. Ook Michael Smith zat in groep A, Bully Boy vormden een tandem met Sportpresentatrice Andrea Kaiser. Smith & Kaiser wisten geen punten te pakken en werden laatste. De Wereldkampioen samen met Milski werden tweede in de groep en Van Gerwen kwam met Knossi als winnaars uit de groep.

Vervolgens viel in de halve finale dus het doek voor de Nederlander die de beste was in 2022, 2020 en 2017. Gerwyn Price en Verona Pooth staken een stokje voor de vierde titel van de Nederlander in het groen.

De spanning bleef hoog in het toernooi, met een andere Duitse inbreng van Ricardo Pietreczko, de enige Duitse titelhouder op de professionele tour in 2023. Samen met rapper Eko Fresh vormde hij een krachtig team dat zich een weg baande naar de eindstrijd. Het tweetal pakte de titel met een 3-2 overwinning in een indrukwekkende finale tegen Gerwyn Price en Verona Pooth. Het was een historisch moment, aangezien beide professionals voor het eerst de Promi Darts WM wonnen.

Pietreczko en Fresh, die een gemiddelde van ongeveer 60 punten gooiden, lieten zien dat ze niet alleen qua humor, maar ook op het dartbord een geduchte combinatie vormen. Het Nederlandse publiek, gewend aan de prestaties van Van Gerwen, keek met trots toe terwijl dit nieuwe duo de titel greep. Met een uitzonderlijke prestatie in de Decider, waar Pietreczko een Maximum gooide en de wedstrijd besliste met een finish op de dubbel 2 in de achtste worp, sloten ze de avond af als glorieuze winnaars van de Promi Darts WM 2024.