VIDEO: Kerel doet 'Erik Clarys' na met een 58-finish die illegaal zou moeten zijn algemeen nieuws
algemeen nieuws

VIDEO: Kerel doet 'Erik Clarys' na met een 58-finish die illegaal zou moeten zijn

VIDEO: Kerel doet 'Erik Clarys' na met een 58-finish die illegaal zou moeten zijn

Wanneer je op 58 staat dan is er eigenlijk maar één logische route om deze uit te gooien en dat is via single 18 en dubbel 20.

Maar de kerel op de volgende beelden had een eigen route in gedachte en wanneer je hem uitgooit heb je gelijk. Toch raden we aan om het nooit zoals hem te doen zoals te zien is op deze beelden.

download 5

We hebben wel meer bijzondere routes gezien maar wanneer de logische route doe voor de hand ligt mogelijk is en er geen reden is om daar van af te wijken dan is het toch bizar om iemand voor een andere route te zien gaan. Zeker als je bedenkt dat het je sowieso een extra pijl gaat kosten.

Het doet ons denken aan de Belg Erik Clarys die erom bekend stond om hele eigenwijze routes te bedenken. Voor het eerst op het grote podium zagen we routes en finishes op een manier die spotters nog nooit hadden gezien.

Toen de Belg destijds op 55 stond ging hij bijvoorbeeld voor triple 13 om hem weg te zetten op dubel 8. De hoek van dubbel 16 en dubbel 8 was zo geliefd door hem dat hij er heel veel voor over had om daar uit te komen. Stond hij bijvoorbeeld op 100 dan zou 99% gaan voor triple 20 maar niet wanneer je bijnaam The Sherrif is. Die verkoos de triple 17 omdat vier keer 17 ook dubbel 16 zou overlaten.

Maar het kan nog gekker, want wat doe je als je op 24 staat. Dan ga je voor dubbel 12, toch? Nou, nee. Erik Clarys vond het de normaalste zaak van de wereld om dan te gaan voor single 8 en dubbel 8.

Dan hebben we nog de score van 65 punten over met drie pijlen in de hand. Dan zou je kunnen denken aan single bull voor dubbel 20 of triple 11 voor dubbel 16. Laatstgenoemde zou heel logisch klinken, ook voor de Belg, maar nee hij ging dan vervolgens voor triple 19 en dubbel 4.

En wat als er 85 punten op het scorebord staan, dan is triple 15 of triple 19 vrij voor de hand liggend. En dat is nou net wat Clarys niet wou en dus ging hij voor de bulls-eye zodat er na twee pijlen (op voorwaarde dat minstens de single bull werd geraakt) een dubbel aan de buitenrand van het bord overbleef. Wanneer je hier over nadenkt was dat op enige wijze nog wel te begrijpen aangezien de kans op een single bull een stuk groter is dan een triple.

Tot slot is er nog de 121-finish van Clarys die niet begon op triple 20 maar hij ging voor de triple 17 en triple 18 om weer uit te komen op zijn geliefde dubbel 8.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws