World Seniors Matchplay: O'Shea uitgeschakeld, McGarry imponeert en Manley wint trhiller van Part algemeen nieuws
algemeen nieuws

World Seniors Matchplay: O'Shea uitgeschakeld, McGarry imponeert en Manley wint trhiller van Part

World Seniors Matchplay: O'Shea uitgeschakeld, McGarry imponeert en Manley wint trhiller van Part

Op zaterdagmiddag 2 juli gaat de World Seniors Matchplay verder het de eerste ronde. De eerste wedstrijd van de middagsessie gaat tussen tweevoudig WK-finalist Tony O'Shea en Brian Dawson. Vervolgens zien we viervoudig Wereldkampioen Lisa Ashton het opnemen tegen Paul Hogan. De derde wedstrijd ziet daarna een mogelijke thriller tussen drievoudig Wereldkampioen John Part en meervoudig WK-finalist Peter Manley. De laatste wedstrijd op de midag gaat vervolgens tussen Colin McGarry en Peter Evison.

De wedstrijden die deze sessie op het programma staan, kunt u hieronder live volgen door middel van het liveblog. Daarnaast zijn de partijen live te kijken via BT Sport 1.

Tony O’Shea (83,18/47%) 7-9 Brian Dawson (84,35/28%)
Silverback begon deze eerste partij van de dag tegen Dawson, maar zag Dawson meteen een break plaatsen via dubbel 8 in deze race tot de acht legs. Via dubbel 5 verzilverde Dawson die break en nam dus meteen al een goede voorsprong tegen de man die de halve finale in Lakeside haalde tijdens de Seniors Masters. Via dubbel 8 wist Dawson zelfs nog verder uit te lopen naar 3-0, maar wist in de vierde leg wel op het scorebord te komen door een goede 16-darter te produceren. Met een knappe 80-finish op dubbel 20 wist O'Shea terug in de partij te komen; 3-2. Met een 72-finish voorkwam Dawson dat O'Shea weer helemaal op gelijke hoogte kwam tijdens de pauze; 4-2. Na de pauze wist O'Shea terug te komen tot 4-3 via dubbel 10 en vond nu ook goede vorm. Zo gooide hij zelfs twee keer 180 in de achtste leg en maakte hij het af via dubbel 16 voor de 12-darter en de rebreak; 4-4. Met een 100-finish kwam Silverback nu zelfs 5-4 voor met een gemiddelde van rond de 90. Doggy Dawson wist in de 10e leg weer eens een leg te winnen via een knappe 94-finish. In de 11e leg wist de ervaren O'Shea een geweldige 148-finish te produceren om 6-5 voor te komen in dit zeer spannende en hoogstaande duel. Dawson miste in de twaalfde leg vervolgens veel dubbels om nogmaals gelijk te maken, waarna O'Shea dubbel 8 gooide om op 7-5 te komen waardoor hij nu ook op matchpoint kwam. O'Shea kon het in zijn eigen 13e leg gaan afmaken, maar gooide geen goede leg. Dawson brak daardoor terug en kon de verlenging nu gaan afdwingen. Met een 87-finish op dubbel 9 wist Doggy die verlenging ook af te dwingen; 7-7. In de 15e leg was het niet O'Shea die de voorsprong pakte, maar Dawson die de break plaatste en zelf op 8-7 kwam. Via dubbel 16 maakte Dawson het ook meteen af in de 16e leg en stuurde O'Shea daarmee naar huis.

Lisa Ashton (84,98/42%) 8-5 Paul Hogan (87,76/36%)
Hogan mocht deze tweede partij van de sessie aftrappen tegen Ashton en kreeg een kans vanaf 68, maar miste de dubbel 16. Ashton prikte daarna met haar laatste dart de pijl in de dubbel 5 om meteen een break te plaatsen. Met een 70-finish wist Ashton de break te verzilveren en maakte er 2-0 van. In de derde leg kon Ashton meteen al een tweede break plaatsen, maar Hogan wist dat nog net te voorkomen door dubbel 16 te vinden met zijn laatste dart. Via dubbel 10 wist Ashton de 3-1 op het scorebord te zetten in de vierde leg. Het was nog niet het niveau dat we verwachtten, maar dat kan nog komen. In de vijfde leg wist Hogan er meteen een schepje bovenop te doen en gooide een 14-darter. The Lancashire Rose wist nog net voor de pauze haar voorsprong te behouden en gooide 62 uit via dubbel 8; 4-2. De zevende leg werd meteen hele belangrijke leg. Hogan miste drie darts op de dubbel om terug te komen tot 4-3, waarna Ashton de dubbel 8 vond om uit te lopen naar 5-2. Via dubbel 18 voor een 16-darter wist Ashton de voorsprong nog verder uit te breiden, waardoor Hogan al snel met de rug tegen de muur kwam te staan. Hij wist via dubbel 8 wel terug te komen tot 6-3. Hogan miste een grote kans in de 10e leg om een break te forceren. Ashton pakte vervolgens haar kans om op matchpoint te komen. Crocodile Dundee wist vervolgens zijn eigen leg te behouden via dubbel 18, maar het leek slechts uitstel van executie. Echter, Hogan wist met een 117-finish wel een break terug te halen en kwam zo op 7-5. In de 13e leg miste Hogan de 170-finish op de bullseye, waarna Ashton de partij in het slot gooide via een 101-finish op dubbel 16.

John Part (71,52/22%) 10-11 Peter Manley (72,23/29%)
Darth Maple begon dit duel tussen twee grote dartlegendes. Met een 23-darter wist Part de eerste leg te behouden. Via dubbel 20 wist Part meteen in de tweede leg een break te plaatsen, nadat Manley diezelfde dubbel miste om er 1-1 van te maken. Via dubbel 20 wist Part verder uit te lopen naar 3-0. Manley moest in de vierde leg nu wel op scorebord komen om nog kans te houden in deze partij, maar dat lukte hem niet. Part bleef 'steady' gooien en gooide dubbel 8 om zelfs op 4-0 te komen. OneDart Manley had een kans in de vijfde leg vanaf 88, maar verprutste deze tweemaal. Daardoor kwam Part op 5-0 en was er voor Manley niets meer dan een hele grote opdracht te doen. Nog net voor de onderbreking wist Manley dan toch zijn eerste leg te winnen via dubbel 10. Na de pauze ging Part gewoon weer door met legs winnen en kwam dus via dubbel 16 op 6-1. OneDart had in de achtste leg drie darts nodig om de dubbel te gooien, maar kwam wel terug tot 6-2. Part leek in zijn eigen leg op matchpoint te komen, maar Manley gooide plotseling een 76-finish die hem op 6-3 bracht. In de leg van Manley wist Part vervolgens wel op matchpoint te komen doordat hij 80 uitgooide via dubbel 4. Part kreeg in zijn eigen elfde leg de kans om de partij uit te gooien, maar miste meerdere matchdarts. Daardoor wist Manley de partij te verelngen; 7-4. Manley wist zelfs nog verder in te lopen door de 12e leg van de partij te winnen. Zo begon Part toch wel te denken en zag Manley ook nog eens tot 7-6 komen. Zou er een grote comeback mogelijk zijn hier? Part miste in de 14e leg weer handen vol met matchdarts en Manley profiteerde nogmaals, waardoor de tiebreak werd afgedwongen. De comeback van Manley leek zo steeds geloofwaardiger te worden. Na vier legs op een rij voor Manley kwam Part weer op voorsprong door dubbel 18 te gooien. Met een 54-finish wist Manley vervolgens wel weer gewoon gelijk te maken. In de 17e leg miste Part een 66-finish om weer voor te komen, waarna Peter Manley een 118-finish uit de hoge hoed toverde. Daardoor kwam hij nu 9-8 voor en was hij dus nog maar een leg van de winst verwijderd. Manley kreeg zijn eerste matchdarts in de 18e leg, maar miste deze. Nu wist Part een keer te profiteren via dubbel 4 en verlengde de verlenging zo nog even. Via dubbel 2 wist de Canadees vervolgens weer op voorsprong te komen en daardoor kwam de druk weer op Manley te liggen. Via dubbel 8 wist Manley die druk aan te kunnen en dwong hij de decider af. De Engelsman scoorde beter en kreeg dus ook als eerst de kans om te winnen. Deze kans pakte hij nu meteen via dubbel 16 om een ware thriller te winnen.

Colin McGarry (95,43/62%) 8-0 Peter Evison (58,75/0%)
De Noord-Ier begon deze laatste partij van de sessie tegen de Engelsman Peter Evison. McGarry begon zeer goed met een 14-darter en wist in de tweede leg een break te plaatsen om op 2-0 te komen. Evison kende geen goede start en zag daardoor al snel tegen een grote achterstand aan, want het werd nog erger voor hem. McGarry wist de break te verzilveren en wist zelfs nog een break te noteren om op 4-0 te komen. Met een 101-finish pakte de bijna 100 gemiddeld gooiende McGarry de 5-0 voorsprong. Evison kon niks doen tegen het geweld van de Noord-Ier en dus lonkte een whitewash. Een 134-finish via triple 20, triple 18 en dubbel 10 bracht McGarry op een 6-0 voorsprong in de pauze. Na de onderbreking ging de Noord-Ier 'gewoon' weer verder en schreef nog een 136-finish bij om op matchpoint te komen. Met een 17-darter wist McGarry via dubbel 10 de partij in het slot te gooien en dus was de whitewash realiteit geworden.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws