8e Bousema Open met record prijzengeld van 3.700 euro gegarandeerd Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

8e Bousema Open met record prijzengeld van 3.700 euro gegarandeerd

8e Bousema Open met record prijzengeld van 3.700 euro gegarandeerd

Op vrijdagavond 17 januari en zondag 19 januari 2014 zal het dartspektakel in Lochem weer losbarsten. Het koppeltoernooi zal plaatsvinden op vrijdagavond 17 januari. Voor dit event geldt dat de voorinschrijving is geopend en er plaats is voor 80 koppels. Mits er nog voldoende ruimte is kan men zich in de zaal nog inschrijven tot en met 18:30 uur. De zaal is om 17:00 uur geopend en de poules zullen aanvangen om 19:00 uur. Voorinschrijven kan via onze website www.bousemaopen.nl of telefonisch bij Richard Scharft op 06-14121135. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- per koppel. Voor de winnaars ligt er een prijs € 500,- klaar. Hoe het prijzengeld verder is verdeeld, kunt u lezen op onze website zoals hierboven is vermeld. De vorige editie werd gewonnen door het koppel Vincent Kamphuis en Elmar Schiffmacher die in een zeer spannende finale wisten te winnen van het koppel Ron Meulenkamp en Patrick Morelissen.

Zondag 19 januari is het heren en dames singel event aan de beurt. Ook hiervoor is de inschrijving inmiddels geopend. Dit kan ook weer via onze website of telefonisch bij Richard Scharft. Voor de singeltoernooien geldt dat inschrijving op locatie mogelijk is bij voldoende ruimte op de spelerslijst (het maximale aantal heren is 160 en dames is 32). Inschrijven in de zaal kan tot en met 12:30 uur aan de wedstrijdtafel. De poules zullen om 13:00 uur starten en de zaal is vanaf 10:30 uur geopend. Na aanleiding van ervaringen uit voorgaande jaren is het aan te bevelen dat deelnemers die ver moeten reizen zich voorinschrijven en niet wachten tot de zondagochtend. Wij willen een ieder namelijk een eerlijke kans bieden om aan dit evenement deel te nemen, aangezien het toernooi afgelopen jaar helemaal vol zat en er geen risico’s genomen hoeven te worden nog naar Lochem te reizen zonder deel te kunnen nemen.

Voor de winnaar bij de heren ligt er € 750,- klaar en bij de dames is dat € 200,-. Voor het damesevent geldt dat het prijzengeld gegarandeerd is vanaf 16 deelneemster, mochten dit er minder zijn dan zal het prijzengeld evenredig worden uitgekeerd. De overige prijsverdeling kunt u op bovengenoemde website vinden. De winnaar van 2013 bij de heren was Joey ten Berge die na een flinke achterstand toch wist te winnen van de jonge Groninger Kevin Voornhout. De in vorm verkerende Hagenees wist zijn naam te vereeuwigen op de mooie wisselbokaal van het Bousema open. Bij de dames was het Anneke Kuiijten die de macht greep en wist te winnen van onze lokale heldin Gerrie Steenbreker.

Wij hopen natuurlijk dat de winnaars van editie 2013 de weg naar Lochem weer weten te vinden om hun titel te verdedigen. Mocht dit gaan gebeuren dan heeft deze darter of dartster een primeur, want nimmer wist een winnaar zijn of haar titel te prolongeren. Vorig jaar was Kevin Voornhout er dichtbij met winst in 2012 en een finaleplaats in 2013.

De locatie waar het spektakel gaat gebeuren is zalencentrum Bousema, aan de Zutphenseweg 35 te Lochem. Er zal gespeeld gaan worden op minimaal 25 dartbanen, en de wedstrijdleiding is ook dit jaar weer in handen van Patrick Blansjaar en Richard Scharft.

Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact op met Richard Scharft via de website of telefonisch. Bij deze bent u allen van harte welkom op het 8e Bousema open.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws