Eerste dagzege Ruud van der Kruijs bij Oranjebar Super Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Eerste dagzege Ruud van der Kruijs bij Oranjebar Super Ranking

Eerste dagzege Ruud van der Kruijs bij Oranjebar Super Ranking

Afgelopen dinsdag waren tweeëntwintig spelers aanwezig om te strijden voor belangrijke punten met betrekking tot kwalificatie voor d finaledag van de 32e Oranjebar Super Ranking. De avond zou leiden tot twee brandnieuwe winnaars in zowel het kwalificatie toernooi als in het toernooi om de troostprijs maar de Mysterie Box (147) bleef dit keer gesloten.

Na de groepsfase Danny Schellekens, Ruud van de Kruis, Gijs de Wilde, Heidi Schijvens, Yoeri Duijster, Wouter Vaes,Erik van Manen en Gian van Veen verder met de kwartfinales. Van dit achttal bleven vervolgens Yoeri, Erik, Ruud en Danny over om aan te treden in de halve finales. Hierin walste Yoeri Duijster met 4-1 over Danny Schellekens heen en was Ruud van der Kruijs met 2-4 te sterk voor Erik van Manen.

In het tegelijkertijd gespeelde toernooi om de troostprijs waren het uiteindelijk Stan Leenders en Frans Dirks die het tegen elkaar op mochten nemen om de felbegeerde troostprijs. In een goede wedstrijd trok Stan aan het langste eind met een 4-2 overwinning op Frans en kon hij de enige echte Oranjebar troostprijs mee naar huis nemen.

In de finale van het hoofdtoernooi was de favorietenrol vanzelfsprekend weggelegd voor Yoeri Duijster die al zo vaak de dagzege wist te grijpen. Deze week zou het echter anders lopen want Ruud van der Krijs weigerde op te geven en wist de wedstrijd zelfs om te buigen in zijn voordeel. Het publiek werd getrakteerd op een verbeten wedstrijd over de maximale negen legs waarin Ruud uiteindelijk de 5-4 wist te scoren en daarmee dus zijn eerste dagzege te boeken.

Uitslag kwalificatiedag 11; 1. Ruud van der Kruijs 2. Yoeri Duijster 3. Erik van Manen en Danny Schellekens.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De laatste kwalificatiedag van de 32e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 18 februari 2020. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws