Rico Dera stunt in Den Bosch, Sven van Dun is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rico Dera stunt in Den Bosch, Sven van Dun is runner-up

Rico Dera stunt in Den Bosch, Sven van Dun is runner-up

Rico Dera won op rij van Nick van Schaijk (3-0), Vincent Verweij (3-1), Gino Vos (3-2) en John de Kruijff (3-0). Vervolgens verloor hij met 1-3 van Sven van Dun. In de finale van de verliezersronde stonden Jelle Klaasen en Andries Sterk tegen over elkaar. Andries Sterk won de wedstrijd met 3-2 waardoor hij het duel met Rico Dera mocht aangaan voor een plaats in de finale. Dera gaf slechts 1 leg af en plaatste zich voor de finale met een 3-1 overwinning. In de finale tegen Sven van Dun heeft de man uit Empel twee overwinningen nodig om de avond winnend af te sluiten. De eerste finale wordt met 4-2 gewonnen, waarna het aankwam op de beslissende finale. Dit bleek een kopie te worden van de eerste finale en met nog een 4-2 overwinning pakte Rico Dera zijn eerste titel bij de No-Score Dinsdagranking.

Marilou Daamen overheerste het damestoernooi en plaatste zich voor de finale door overwinningen op Marjolein Voogd (3-1) en Annet van Elten (3-1). Haar tegenstandster in de finale was Annet van Elten die won van Angela van der Meijden (3-2) en voor een plaats in de finale wederom van der Meijden tegenkwam (3-1). In de finale gaf Daamen wederom slechts 1 leg af en won met 4-1 de vijfde No-Score Dinsdagranking.

Rico Dera wist naast de titel ook de hoogste finish van de avond te pakken met een strakke 158-finish. Hij werd op de voet gevolgd door Jordy Terburg met een 156-finish en Tim Fonteijn met een 155-finish. Het geluk stond deze avond niet aan de zijde van Jeffrey Sparidaans. Hij wist namelijk een 170-finish te gooien, maar bij de worp van zijn laatste pijl viel zijn eerste pijl uit het bord waardoor de finish niet telt.

158 Rico Dera
156 Jordy Terburg
155 Tim Fonteijn
120 Jelle Klaasen
116 Gino Vos
116 Gino Vos
114 Andries Sterk
105 Jermain Heijmans
103 Rico Dera
100 Ronald Voogd
100 Rico Dera

Volgende week staat alweer de laatste voorronde op het programma waarna de beste 24 heren en de beste 8 dames zich plaatsen voor de eindronde van 9 maart. Op 16 maart gaat er weer een nieuwe reeks van 6 rankings van start.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws