Rohan Brouwers wint Oanjebar Super Ranking, Jimmy van Schie runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Rohan Brouwers wint Oanjebar Super Ranking, Jimmy van Schie runner-up

Rohan Brouwers voegt zich bij winnaars van de Oranjebar Super Ranking titels; via 3-5 en 5-2 wint hij van veelvraat Jimmy van Schie. Kendji Steibach eindigt op 3e plaats. Jeroen van Bijnen wint het Bonustoernooi. Ook deze finaledag geen winnaar van Mysterie Box.

De finaledag de 44e Oranjebar Super Ranking stond afgelopen dinsdag weer bol van de spanning. Dit keer waren nagenoeg alle voor de finale gekwalificeerde spelers aanwezig met als enige uitzondering Wesley Plaisier die onverwachts werd uitgenodigd om mee te doen met de PDC Players Championship toernooien. Kelvin Mettler mocht hierdoor als eerste reserve alsnog instromen bij de finaledeelnemers.

Een prima groep darters die mochten strijden voor het totale prijzengeld van €849,= dat deze finaledag verdeeld zou worden exclusief de inhoud van de Mysterie Box die alleen wordt uitgekeerd bij het finishen van het winnende getal. Daarnaast werd er ook een “Bonus” darttoernooi georganiseerd voor de aanwezige dartliefhebbers die zich niet tot de deelnemers van de 44e OSR Finaledag mochten rekenen.

De avond werd gestart met het uitreiken van de prijzen aan de nummers 1 t/m 3 van de rankingstand na 12 kwalificatiedagen; 1e plaats Kendji Steinbach, 2e plaats Dennis van der Steen en 3e plaats Kevin Lankhuizen.

Vervolgens konden de bezoekers kijken naar de strijd om de titel. Er werd gestart met het spelen in een double knock-out sheet waarbij alle wedstrijden, met uitzondering van de finale werden gespeeld in het format best of 7 legs. De finale werd gespeeld in een best of 9 legs. Zoals gewoonlijk werd er tijdens de finaledag gebruik gemaakt van de tablets waarbij de scores en uitslagen helaas niet live te volgen waren voor de thuisblijvers.

De man die deze avond het beste darts lieten was dit keer Rohan Brouwers, die zich zonder te verliezen in de finale speelde om het daar op te nemen tegen Jimmy van Schie die in een eerdere wedstrijd onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. In de finale had Jimmy van Schie z.g. “snode plannen” en wist Rohan 5-4 van de oche te sturen. Vervolgens liet Rohan Brouwers in zijn herkansing zien dat er deze avond niet met hem te spotten viel en maakte met 2-5 korte metten met Jimmy zodat niemand meer hoefde te twijfelen over wie op de OSR#44 Finaledag de beste was.

9e-12e plaats: Nady Eid, Kevin Lankhuizen, Ricardo Santbergen en Peter de Hoon

13e-16e plaats: Kelvin Mettler, Jeremy Sonneveld, Mark Speekenbrink en Dennis Eijsermans