Super talent Leighton Bennett zet nieuwe stap in zijn carriere Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Super talent Leighton Bennett zet nieuwe stap in zijn carriere

Super talent Leighton Bennett zet nieuwe stap in zijn carriere

Het super talent Leighton Bennett die al verschillende records en titels op jonge leeftijd aan zijn portfolio heeft toegevoegd zet een volgende stap in zijn dartscarriere. Per heden maakt hij deel uit van team Mach Darts Limited. Het management dat tevens Gian van Veen als talent begeleid richting zijn PDC Tourcard.

Op zijn dertiende schreef Bennett al historie. Waarbij hij BDO Youth World Champion werd door Nathan Girvan met 3-0 overtuigend te verslaan. In 2019 begon Bennett mee te doen aan de BDO-tour voor heren. Hij bereikte de finale van de Luxembourg Open en was ook een halve finalist in de Welsh Open, French Open, German Open, Antwerp Open en Polish Open. Bennett kwalificeerde zich voor het BDO World Darts Championship 2020 en werd de jongste speler (14 jaar) ooit die deelnam aan het herentoernooi. In 2019 verzilverde hij bij de WDF zijn Europe Cup Youth Boys Singles titel. Waarin hij domineerde en Jurjen van der Velde wist te verslaan.

Marco Vrolijk (Co-owner Mach Darts Limited): "Iedereen in darts weet dat Leighton een fantastische speler voor de toekomst is. Naast dat hij een killer op het poduim is heb ik hem leren kennen als een jonge speler met een fantastische passie en persoonlijkheid. Dat wij nu met hem aan de slag kunnen gaan is iets waar we erg trots op zijn. Dit jaar heeft Bennett reeds zijn opwachting gemaakt binnen de PDC waarbij hij direct in de spotlights stond. Op 16 jarige leeftijd debuteren op de PDC Pro Tour en tevens gelijk een winning record te noteren is pure klasse. We gaan er alles aan doen om Bennett stap voor stap klaar te stomen richting zijn PDC tourcard. Iedereen weet dat hij het inzich heeft om een household in darts te worden. Aan ons de taak om dit in goede banen te begeleiden."

Boom Boom Bennett die op jonge leeftijd een contract tekende bij materiaalsponsor Target wist al een 9 darter op live stream van Darts Planet TV te noteren. Tevens versloeg hij tijdens een demonstratie toernooi in Duitsland ooit al Phil Taylor en gaat hij nu de volgende uitdaging aan binnen team Mach Darts Management om zichzelf verder te ontwikkelen.

Dit jaar zal Leighton Bennett uitkomen voor Team UK waarin hij geselecteerd is om deel te nemen aan het JDC World Cup team event in Gibralter en tevens ook de single Gilbralter Youth Open, MVG Masters Open en Junior World Championship. Bij de WDF maakt hij tevens zijn opwachting in de Bonte Wever in Assen tijdens het WDF World Masters event. Om vervolgens zichzelf klaar te maken voor alles wat er in 2023 op zijn pad zal gaan komen.

Leighton Bennett: "Ik had een periode het gevoel dat er niets goed met me ging. Hiermee heb ik gewoon het gevoel dat ik weer de steun heb om alle evenementen die volgend jaar komen op een grootse manier te kunnen doen. Ik weet zeker dat mijn spel binnenkort weer het gewenste niveau zal zijn en vanuit daar de gewenste stappen vooruit te kunnen gaan maken. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer op tour te gaan en te beginnen met het produceren van de dingen die ik zou moeten doen. Ik kijk erg uit naar de volgende stap in mijn carrière bij team Mach Darts."

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws