WINMAU NDB Ranking 2: Tweede toernooi van de dag brengt opnieuw succes voor Aileen de Graaf en Wesley Plaisier Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Na de spannende wedstrijden in het eerste toernooi eerder op de dag, gingen de senioren vanmiddag verder met het tweede deel van de eerste WINMAU NDB-ranking. Met opnieuw een grote opkomst van deelnemers zorgden de Heren A, Heren B en de Dames voor een sportieve middag in Sporthal 't Riet in Ede. De winnaarsronde werd gekenmerkt door scherp spel en indrukwekkende prestaties, wat resulteerde in een aantal mooie overwinningen.

Sterke opkomst in de winnaarsronde

In het tweede toernooi van de dag kwamen 183 spelers in actie in de Heren A-categorie, terwijl 62 dames en 216 heren B eveneens hun pijlen op de overwinning richtten. De nieuwe opzet van de NDB-ranking lijkt goed aan te slaan, met opnieuw een hoge opkomst en een stevige competitie onder de deelnemers. Dit maakte van de tweede toernooironde een ware krachtmeting.

Aileen de Graaf domineert bij de dames

Bij de dames was het Aileen de Graaf die de hoofdrol opeiste. De darter uit Spakenburg, die eerder op de dag nog de verliezersronde wist te winnen, toonde in het tweede toernooi van de dag haar klasse in de winnaarsronde. In vijf speelronden stond De Graaf slechts vier legs af. Haar dominante route naar de finale begon met overwinningen op Gwendy Veneman (3-1), Anne Dorrestijn (3-0) en Aletta Wajer (4-1). In de halve finale rekende ze af met Lerena Rietbergen (4-1) en in de finale liet ze Adriana van Wijgerden-Vermaat kansloos met een 5-1 zege. Met deze prestatie laat De Graaf zien dat ze dit seizoen een belangrijke speler is om rekening mee te houden.

Wesley Plaisier heerst bij de Heren A

Ook bij de Heren A was er een bekende naam op het hoogste podium: Wesley Plaisier. Na zijn sterke optreden in het eerste toernooi eerder op de dag, wist hij ook het tweede toernooi naar zijn hand te zetten. Plaisier begon ijzersterk in de finale tegen Jamai van den Herik, waarbij hij al snel een 3-0 voorsprong nam. Van den Herik vocht echter terug met drie schitterende 14-darters, waardoor hij op 3-3 kwam. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op, met beide spelers die hun legs behielden. In de beslissende 11e leg liet Plaisier opnieuw zijn klasse zien met een 13-darter, waarmee hij de winst veiligstelde. Met deze dubbelslag toont Plaisier zijn constante vorm in de start van dit NDB-seizoen.

Sam Groot Roessink overtuigt bij Heren B

In de Heren B-categorie was het Sam Groot Roessink die zijn stempel drukte op de winnaarsronde. Hij behaalde een indrukwekkende overwinning in de finale, waarin hij Robin Rozendal met een whitewash (4-0) versloeg. Groot Roessink liet hiermee zien dat hij een serieuze kandidaat is in de strijd om de rankingpunten dit seizoen.