2024 World Grand Prix Darts: “Ik hoor nu bij de grote namen,” zegt Martin Schindler PDC
PDC

2024 World Grand Prix Darts: “Ik hoor nu bij de grote namen,” zegt Martin Schindler

2024 World Grand Prix Darts: “Ik hoor nu bij de grote namen,” zegt Martin Schindler

De beste darter van Duitsland, Martin Schindler, begon het World Grand Prix-toernooi in absolute topvorm nadat hij zijn tweede European Tour-titel van het seizoen had gewonnen in Zwitserland.

In prima vorm en een dominante start

In zijn eerste wedstrijd nam Schindler het op tegen Brendan Dolan, bijgenaamd de ‘History Maker’, bekend van de eerste ooit live-uitgezonden 'double-in' negen-darter in 2011. Schindler liet er geen gras over groeien en veegde Dolan van het bord in de eerste set. Hij gaf de Noord-Ier zelfs geen enkele kans op een dubbel en won de set overtuigend met 3-0.

De tweede set verliep wat stroever voor de Duitser, waarbij hij drie matchdarts miste en Dolan een sprankje hoop gaf. Maar Schindler herpakte zich snel en pakte de overwinning met een strakke 49-finish in de beslissende leg, waarmee hij zich verzekerde van een plek in de volgende ronde.

Tussen de groten

Toen hem gevraagd werd naar zijn zelfvertrouwen als tweevoudig European Tour-kampioen, bleef Schindler rustig: "Ik ga het zo zeggen. Ik voel me niet slecht, ik voel me prima, ik voel me goed."

Schindler maakte duidelijk dat hij zichzelf nu beschouwt als een van de toppers in de dartswereld, schouder aan schouder met spelers als Michael van Gerwen en Luke Humphries.

"Ik denk dat het nu duidelijk voor me is, na het winnen van die tweede European Tour-titel, dat ik ook een van de ‘grote namen’ ben. Ik moet dit feit goed beseffen," vertelde hij aan SportsBoom.com.

Hij voegde eraan toe: “Het winnen van één European Tour kan een goede dag zijn, maar twee keer winnen, dat is kwaliteit. Ik ben erg trots op mezelf dat ik dat heb bereikt, en als ik aan die momenten terugdenk, krijg ik er nog steeds een brok van in mijn keel.”

“Als ik dit vergelijk met twee jaar geleden, had ik nooit gedacht dat ik een titel zou winnen, laat staan twee.”

Nuchter, maar klaar om ‘iedereen’ te verslaan

Ondanks zijn successen blijft Schindler nuchter, maar zelfverzekerd. Hij weet dat hij het in zich heeft om iedereen op de tour te verslaan.

“Ik ben niet iemand die vergeet waar hij vandaan komt, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik probeer mijn eigen weg te volgen en ik voel me goed. Ik heb het spel om letterlijk iedereen te kunnen verslaan.”

“Vorig jaar bereikte ik de kwartfinale van de World Grand Prix—waarom zou ik niet verder kunnen komen?”

“Er is geen enkele garantie in een wedstrijd, maar ik weet dat ik de mogelijkheid heb om iedereen te verslaan. Ik heb het spel om Michael van Gerwen, Luke Humphries of Luke Littler te verslaan—het maakt niet uit wie de volgende is.”

Grotere ambities dan alleen de beste van Duitsland

Wat betreft zijn status als nummer één van Duitsland, Schindler doet daar luchtig over, want zijn ambities reiken veel verder.

“Voor mij draait het allemaal om de ranglijst, niet om de beste van Duitsland te zijn. Gabriel Clemens is een goede vriend van me, en ik vergelijk mezelf liever niet alleen met hem. Mijn doel is om de nummer één van de wereld te worden. Dan kunnen we verder praten,” besloot hij.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws