Czech Darts Open Van der Voort en Kleermaker door naar ronde 2 PDC
PDC

Czech Darts Open Van der Voort en Kleermaker door naar ronde 2

Czech Darts Open Van der Voort en Kleermaker door naar ronde 2

In Praag verloren vanmiddag Martijn Dragt en Jeffrey de Zwaan. Tijdnes het Gambrinus Czech Darts Open wist de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen wel de volgende ronde te halen. In de Hala Kralovka in Praag wist tijdens de vrijdagavond sessie Martijn Kleermaker Sebastian Bialecki te verslaan waardoor Kleermaker zaterdag mag aantreden tegen Jose de Sousa. Tijdens de avondsessie kwam ook Dennie Olde Kalter in actie, de Nederlander wist Adam Gawlas er niet onder te krijgen in een duel waar menigeen break viel. In de afsluiter een oranje duel tussen Vincent van der Voort en Geert Nentjes, beide hadden niet hun beste spel meegebracht naar Tsjechië. Uiteindelijk wist de ervaring het te winnen van het talent, Vincent van der Voort is daarmee door naar de zaterdag.

Het zesde European Tour event is live te volgen via darts-tv.com via deze link. Alle wedstrijden zijn tevens terug te kijken via darts-tv.com.

De wedstrijdverslagen
Florian Hempel (85.3) 4-6 Ross Smith (90.72)
Via een 74-finish in de derde leg weet Smith 0-3 voor te komen tegen de Duitser. Hempel komt in leg vier ook op het scorenbord en weet in de zevende leg een 14-darts break te forceren en 3-4 te maken waarna Hempel ook 4-4 maakt. De Engelsman behoudt zijn leg waarna hij via een 14-darter de wedstrijd beslist.

Martijn Kleermaker (90.59) 6-4 Sebastian Bialecki (89.78)
De Nederlander weet in de derde leg te breaken in 15-darts en de break te verzilveren met een 108-finish op 3-1 voor te komen. Deze break bleek bepaald te worden voor de uitslag gezien verder alle legs met de darts meegaan en daardoor Kleermaker met een 13-darter de tiende leg die hij begon weet te finishen om met 6-4 te winnen.

Dave Chisnall (94.93) 6-0 Filip Sebesta (76.67)
De Czech Filip Sebesta kon geen vuist maken tegen de Brit Chisnall. Chizzy gaf Sebesta zelfs geen pijl op de dubbel, Chisnall wist op de autopilot met 6-0 de volgende ronde te halen in Praag.

John Henderson (90.7) 1-6 Nathan Aspinall (95.21)
De Schot Henderson wist enkele kansjes die hij kreeg niet te benutten, Hendo was geen vriend met de dubbel op vrijdagavond terwijl The Asp wel de buitenste ring wist te raken. Aspinall won met slechts één leg af te staan.

Dennie Olde Kalter (85.32) 4-6 Adam Gawlas (86.00)
Olde Kalter mag de wedstrijd beginnen maar maakt de leg niet af waardoor hij tegen een break aanloopt. De Nederlander weet echter meteen de break terug te pakken waarmee het 1-1 staat. Olde Kalter weet de dubbel niet te vinden waardoor de derde leg wederom naar Gawlas gaat en zijn break met een 13-darter weet te verzilveren. Leg vijf weet Olde Kalter met een 98-finish wel binnen te houden voor 2-3 waarna hij weet te breaken. Gawlas weet echter ook een 'grote mannen finish' te gooien (95) waardoor de 30-jarige weer achter komt. De zoveelste break is voor de Nederlander die met een 116-finish 4-4 maakt. Een 92-finish voor Gawlas brengt echter een zeer belangrijke break die hij verzilverd waarmee het avontuur voor Olde Kalter over is.

Ted Evetts (90.94) 3-6 Adrian Lewis (93.33)
Super Ted komt 0-4 achter omdat hij de dubbel er maar niet in weet te krijgen. In leg vijf weet Evetts de dubbel wel in één keer te vinden door 112 ui te gooien voor de break. Met een 14-darter en een 71-finish behoudt hij ook de eigen leg en weet zelfs opnieuw te breaken waarmee hij drie legs op rij pakt. De comeback staakt als Lewis met een 15- en een 14-darter twee legs op rij pakt om met 3-6 te winnen.

Gabriel Clemens (89.33) 3-6 Karel Sedlacek (90.81)
Clemens is met name in de begin fase slecht op het afmaken, de Czech Sedlacek loopt hierdoor weg naar een 1-4 voorsprong. De Duitser weet nog twee legs die hij begon te behouden maar weet Sedlacek niet meer te breaken waardoor de Duitser met 3-6 eruit vliegt in Praag.

Vincent van der Voort (88.75) 6-2 Geert Nentjes (81.11)
De dagafsluiter bracht minder spektakel dan vooraf verwacht, zowel Van er Voort als Nentjes wisten niet hun beste spel naar boven te halen. Nentjes miste met name veel dubbels in het duel waardoor Van der Voort relatief eenvoudig de winst naar zich toe kon trekken. De openingsleg en de vijfde leg gingen naar Nentjes

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws