Dutch Darts Masters dag 1 middag: Hendriks en Klaasen liggen eruit PDC
PDC

Dutch Darts Masters dag 1 middag: Hendriks en Klaasen liggen eruit

Dutch Darts Masters dag 1 middag: Hendriks en Klaasen liggen eruit

Vorig jaar was het PDC circus te gast in Hotel van de Valk in Nuland. Tour nummer 5 van 2012 werd gewonnen door Simon Whitlock. De Australiër won zij eerste European titel op Nederlandse bodem in een Down Under finale van Paul Nicholson 6–1. Beide mannen zijn ook in Veldhoven aanwezig. De Dutch Darts Masters titel verdediger neemt het vanavond op tegen Darren Johnson en de runner-up uit 2012 zal ook vanavond spelen tegen Peter Hudson.

De aftrap vandaag is voor qualifier Jerry Hendriks die het op zal nemen tegen Jaws Colin Lloyd. Ook Jelle Klaasen zal vanmiddag aantreden in de 6e wedstrijd, zijn tegenstander is Ross Smith. Mocht Klaasen winnen krijgen we een all Dutch tweede ronde, tegenstander voor Klaasen zal komen uit het duel tussen Masterdarts spelers van der Voort en van Gerwen.

Dartfreakz is het gehele toernooi aanwezig om u te voorzien van updates. Er is ook een stream beschikbaar vanuit de Koningshof in Veldhoven. Klik hier om naar de stream te gaan en hier voor het livescorecenter van de PDC.

Justin Pipe v Jarkko Komula 5-6
Beide spelers missen dubbels voor de openingsleg, maar Jarkko Komula wint de leg via dubbel 8. In 18 darts maakt Pipe gelijk. Komula houdt de eigen leg en komt op 2-1. Via dubbel 12 breekt Komula de Engelsman en komt op 2 legs voorsprong. Komula loopt snel weg van Pipe, De Engelse The Force loopt zelfs tegen een 2-5 achterstand aan. Knap vecht de Engelsman zich terug maar 5-5. Jarkko Komula weet op het juiste moment een 180- score te vinden en maakt het af via tops.

Tonci Restovic v Michael Mansell 3-6
Michael Mansell pakt met een 56-finish de eerste leg. Restovic mist 95 voor de 1-1, met een 120-finish deelt Mansell een tik uit aan Restovic. Mansell komt makkelijk op 3-0 omdat Restovic enkele dubbels mist. Met een finish van 80 staat het 3-1. Mansell gooit een geweldige 135-finish en speelt erg sterk. Via dubbel 18 is het alweer 5-1. Beide mannen hebben een moeilijke zevende leg. Met een finish van 78 staat het 5-2. Krijgen we een comeback? Het staat inmiddels 5-3 nog wel in het voordeel van Mansell. Restovic mist twee darts voor de 5-4 en het lukt Mansell om het af te maken. Hij wint met 6-3.

Kevin Painter v Steve Hine 5-1
Kevin Painter pakt de openingsleg met 13 darts voor een vroege voorsprong. Via een finish van 78 breekt Painter voor een 2-0 voorsprong. Ook de derde leg gaat naar Painter via een 87 finish. Beide spelers missen meerdere dubbels voor de vierde leg, maar Steve Hine komt op het scorebord voor 3-1. Beide mannen gooien 180 in de vijfde leg en Painter houdt zijn leg in 14 darts. Hine mist vier dubbels en zorgt ervoor dat Painter hem kan breken voor 5-1. The Artist sluit de wedstrijd in stijl af met een 106 finish en gaat naar de tweede ronde.

James Wade v James Richardson 6-4
James Richardson mag aan deze partij beginnen. Via dubbel 16 komt Richardson op 1-0. James Wade pakt de tweede leg via tops. The Machine mist de bullseye en Richardson gooit 78 uit. Beide mannen missen dubbels in de vierde leg. Richardson komt op 3-1 via dubbel 3. In twaalf darts breekt Wade de leg van Richardson. Het is 3-2 in het voordeel van de laatstgenoemde. Via tops is het 3-3. In vijftien darts gaat ook leg 7 naar Wade. De twee volgende legs gaan met de darts mee. In achttien darts besluit The Machine de wedstrijd!

Dave Chisnall v Max Hopp 6-0
Zeventien jaren jong is de Duitser Max Hopp die helaas compleet van het bord word geveegd door de 33 jarige Engelsman Chisnall. Chizzy die recent de finale verloor van de World Grand Prix en verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de beste Nederlander van Gerwen in dat zelfde toernooi won vandaag met 6-0 van de Duitser.

Mervyn King v Dan Russell 6-3
The King nam het op tegen de relatief onbekende Engelse Dan Russell. Mervyn speelde niet super maar had weinig last van Russell. Met slechts één maximale score en een 136 finish won Mervyn King met 6-3. Colin Lloyd zal zijn tegenstander zijn in de tweede ronde van de Dutch darts Masters.

Bord twee:
Brendan Dolan v Davyd Venken 6-1
Stuart Kellett v Michael Barnard 3-6
Wayne Jones v Paul Barham 6-1
Arron Monk v Ronny Huybrechts 0-6
Ronnie Baxter v Dave Ladley 6-1
Mark Walsh v David Pallett 4-6
Andy Smith v Mark Cox 1-6
Mark Webster v Jyhan Artut 6-5

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws