Van Duijvenbode in beslissende leg onderuit tegen Price PDC
PDC

Van Duijvenbode in beslissende leg onderuit tegen Price

Van Duijvenbode in beslissende leg onderuit tegen Price

Na een goed toernooi wist Van Duijvenbode zich te plaatsen voor de finale. Hierin nam hij het op tegen Price. Ondanks zijn goede spel bleek het niet genoeg om de eindwinst te pakken. Hij verloor in een beslissende leg van Price.

Lees hieronder de wedstrijdverslag van de halve finales en finale.

Halve finale
Gerwyn Price v James Wade 11-9
Dirk Van Duijvenbode v Jonny Clayton 11-8

Gerwyn Price (99.60) 11-9 James Wade (95.70)
Beide heren waren heel erg aan elkaar gewaagd. Price begon goed door twee legs te pakken, maar deze voorsprong gaf hij ook weer weg. In dit duel was het echt nodig om minimaal een 12-darter te gooien om de tegenstander te breaken. Dit lukte Wade dan ook en hiermee kwam hij terug tot 3-3. Hierna ging het lange tijd op en neer en waren bijna alle legs uit binnen in ieder geval 14 darts. Bij een stand van 6-6 nam Price voor het eerst sinds het begin van het duel afstand, hij kwam voor met 8-6. En via een 11-darter en een 12-darter zelfs tot 10-6. Maar het was nog niet gespeeld, want Wade wist drie legs op rij te pakken en kwam dus erg dichtbij. Maar één leg pakken lukte Price wel dus hem gaan we terugzien in de finale.

Dirk van Duijvenbode (96.36) 11-8 Jonny Clayton (93.43)
Onze landgenoot begon met een 2-0 voorsprong en dus was de eerste break voor hem al binnen. Deze voorsprong wist hij in het begin van het duel al erg lang vast te houden. En het lukte zelfs om een nog grotere voorsprong te pakken bij de 7-4. Een voorsprong van drie legs dus was voor Van Duijvenbode. Maar deze lekkere voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen Clayton drie legs pakte. De laatste leg voor de pauze was wel weer voor Van Duijvenbode en dus ging hij met 8-7 voorsprong de pauze in.

Na de pauze begon Van Duijvenbode weer prima door wederom een voorsprong van twee legs te pakken op Clayton: 9-7. Deze voorsprong behield hij en zodoende kwam hij op één leg van de overwinning bij de stand van 10-8. Via tops kon Van Duijvenbode ook nog eens breaken en er 11-8 van maken, hij zal zich in de finale melden tegen Price.

Finale
Dirk van Duijvenbode (97.69) 10 - 11 Gerwyn Price (100.14)
Het ging een tijdje met de darts mee in het begin van de wedstrijd, tot Price voor de eerste pauze wist te breaken. Hij kwam met 3-2 voor. Na de pauze pakte Price ook direct weer een leg waardoor zijn voorsprong twee legs was, één break. Via dubbel zestien maakte Van Duijvenbode gelijk en plaatste hij een break. Met pijn en moeite kon hij de break verzilveren. Met 5-5 gingen beide heren de pauze in. Hierna pakte Van Duijvenbode weer de voorsprong. Bij een 7-6 voorsprong voor Van Duijvenbode kwam hij dichtbij een break, maar een knappe 146-finish van Price gooide roet in het eten. De Nederlander antwoordde prima met een 112-finish: 8-7. Maar Price gooide weer een 100+ finish, dit keer 121.

Door 115 uit te gooien wist hij Van Duijvenbode te breaken en zo het initiatief over te nemen dankzij drie 100+ finishes op een rij. Van Duijvenbode wist direct terug te breaken, dus had het initiatief weer. Ook wist hij de break te verzilveren en 10-9 voor te komen. Price maakte 10-10 en dus werd het erg spannend met een laatste leg. Door 90 uit te gooien besliste Price de wedstrijd en won hij de finale met 11-10.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws