Dimitri Van den Bergh overtuigt in eerste ronde van New Zealand Darts Masters en treft Littler PDC
PDC

Dimitri Van den Bergh heeft de New Zealand Darts Masters sterk geopend met een overtuigende overwinning op Mark Cleaver. De Belgische darter versloeg de Nieuw-Zeelander met 6-3 en treft Luke Littler in de kwartfinale.

Tijdens zijn partij wist Van den Bergh vier keer de maximale score van 180 te gooien en bekroonde zijn optreden met een indrukwekkende 149-finish. Dit zorgde ervoor dat hij zonder al te veel moeite de tweede ronde bereikte. Het publiek in de GLOBOX Arena in Hamilton kreeg een boeiende wedstrijd te zien, waarin Van den Bergh liet zien dat hij klaar is om een gooi te doen naar de titel.

In de kwartfinales wacht een interessante uitdaging voor Van den Bergh. Hij zal het moeten opnemen tegen de jonge sensatie Luke Littler, die in de eerste ronde indruk maakte met een 6-3 overwinning op Jonny Tata. Littler, slechts 17 jaar oud, speelde een formidabele partij en behaalde een gemiddelde van maar liefst 102,24. Van den Bergh zal op zijn hoede moeten zijn voor het talent van de jonge Brit, die vastberaden is om zijn stempel te drukken op dit toernooi.

Ook andere grote namen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales, waaronder regerend kampioen Rob Cross. Cross had het zwaar in zijn eerste ronde tegen Haupai Puha, maar wist uiteindelijk nipt te winnen in een beslissende leg. De Engelsman, die vorig jaar het toernooi op zijn naam schreef, gaat nu de strijd aan met de Australische nummer één, Damon Heta.

Daarnaast wist Gerwyn Price zijn eerste ronde succesvol af te sluiten met een 6-3 overwinning op Ben Robb. Price, die al eerder een World Series of Darts-titel in de wacht sleepte, is vastberaden om zijn sterke reeks voort te zetten. Hij ontmoet in de kwartfinales niemand minder dan Peter Wright, die zijn eerste partij met gemak won van debutant Daniel Snookes.

Rob Cross v Damon Heta

Halve finales en de finale volgen later op de avond. Zal Dimitri Van den Bergh de titel pakken in Hamilton? Het belooft een spannende ontknoping te worden.