Noa-Lynn van Leuven, Fallon Sherrock en anderen plaatsen zich voor WK Darts 2024/25 PDC
PDC

Noa-Lynn van Leuven, Fallon Sherrock en anderen plaatsen zich voor WK Darts 2024/25

Noa-Lynn van Leuven, Fallon Sherrock en anderen plaatsen zich voor WK Darts 2024/25

Afgelopen weekend hebben Noa-Lynn van Leuven, Fallon Sherrock, Gordon Mathers, Sandro Eric Sosing en Lok Yin Lee zich gekwalificeerd voor het Paddy Power World Darts Championship 2024/25. Zij voegen zich bij de lijst van internationale deelnemers voor dit prestigieuze toernooi.

Van Leuven en Sherrock succesvol in PDC Women’s Series

Van Leuven en Sherrock wisten hun ticket te bemachtigen via de PDC Women’s Series, door respectievelijk als tweede en derde te eindigen op de Women's Series Order of Merit na de afsluiting van het seizoen 2024. Van Leuven boekte dit jaar vier overwinningen in de Women’s Series en wist zich daarmee te kwalificeren voor haar debuut op het WK Darts. Een van haar hoogtepunten was de overwinning in Event 21 op zaterdag, waarin ze een recordgemiddelde van 109.64 noteerde.

Fallon Sherrock, een bekende naam in de dartwereld, zal in december voor de vijfde keer aantreden in Alexandra Palace. In 2024 voegde zij drie nieuwe titels toe aan haar totaal in de Women’s Series, waardoor ze nu in totaal op 17 overwinningen staat.

Mathers keert terug na zege in de DPA Oceanic Masters

In Oceanië wist voormalig PDC Tour Card-houder Gordon Mathers zijn plek te verzekeren voor het WK door de DPA Oceanic Masters te winnen. In de finale versloeg hij Harley Kemp met 3-1. De 43-jarige darter moest onder andere Craig Caldwell, Mark Cleaver en Jaymie Hilton-Jones verslaan om zijn vierde deelname aan het WK veilig te stellen. Na drie jaar afwezigheid keert Mathers eindelijk terug naar 'Ally Pally'.

Sosing en Lee kwalificeren zich via PDC Asian Championship

Ook Sandro Eric Sosing en Lok Yin Lee hebben zich geplaatst voor het 96-koppige deelnemersveld, na hun sterke prestaties tijdens het afgelopen weekend in het PDC Asian Championship in Manila. Sosing, die in 2023 al eens tweede werd in dit kampioenschap, bereikte opnieuw de finale op eigen bodem. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Lourence Ilagan, die met 7-3 won.

Sosing bereikte de finale na een spannende halve finale tegen Lok Yin Lee, waarin hij een comeback van de jongeling uit Hongkong afweerde en met een beslissende leg de overwinning pakte. Ondanks zijn nederlaag in de halve finale, leverde Lee's sterke optreden hem alsnog een debuutplek op het WK op, als de best geplaatste niet-gekwalificeerde speler van het PDC Asian Championship. Ilagan had zijn plek al zeker gesteld via de Asian Tour Order of Merit.

Meer kwalificaties op komst voor het WK Darts

In de komende weken worden nog drie internationale kwalificaties bekendgemaakt voor het WK Darts 2024/25, aangezien wereldwijd nog verschillende toernooien op de agenda staan. De Winmau Challenge Tour 2024 wordt afgesloten op zondag 3 november, waarbij de top twee spelers van de eindstand een ticket verdienen voor het toernooi met een prijzenpot van £2,5 miljoen.

Daarnaast zal de winnaar van de HYLO PDC Europe Super League ook een plek verdienen op het WK in Alexandra Palace. In Hildesheim nemen 30 spelers het tegen elkaar op tijdens vier dagen vol spanning en strijd om een felbegeerde plaats.

Met deze nieuwe kwalificaties belooft het WK Darts 2024/25 weer een spectaculaire editie te worden, waarin bekende namen en nieuwe talenten het tegen elkaar zullen opnemen in de iconische Alexandra Palace.

wc 24 25 international qualifiers 3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws