PDC WK: Dolan stuurt Price naar huis, Humphries komt goed weg PDC
PDC

PDC WK: Dolan stuurt Price naar huis, Humphries komt goed weg

Donderdagavond was alweer de eerste avond na de kerst en dit betekende dat er drie wedstrijden gespeeld werden in de derde ronde van het WK Darts. De avond werd gestart door voormalig wereldkampioen Gerwyn Price. Hij nam het op tegen Brendan Dolan en dat bleek een te sterke tegenstander voor Price. Dolan wist het duel te winnen en Price kwam niet écht in zijn spel. De wedstrijd hierna ging tussen Luke Humphries en Ricardo Pietreczko, oftewel Pickachu. De Duitser begon erg goed en leek het duel te winnen. Echter kwam Humphries ineens beter in de wedstrijd en keerde de wedstrijd volledig om. De avond werd afgesloten door 'Rapid Ricky' Ricky Evans, hij nam het op tegen Daryl Gurney.

In dit artikel zijn de live-verslagen van de wedstrijden te vinden.

Het complete programma van vanavond:
Gerwyn Price - Brendan Dolan 2-4
Luke Humphries - Ricardo Pietreczko 4-3
Daryl Gurney - Ricky Evans 4-2

Gerwyn Price (95.76) 2-4 Brendan Dolan (95.73)
2-3, 3-1, 2-3, 3-2, 2-3, 2-3
De eerste leg van de wedstrijd was voor Price, die Dolan wist te breaken. Maar in de tweede leg gooide Dolan 130 uit om direct weer terug te breaken. De eerste set ging direct tot een beslissende leg. In deze beslissende leg wist Dolan 144 uit te gooien en de set te pakken. Na de pauze kwam Price wat beter in zijn spel. Hiermee pakte hij dan ook de set met 3-1. De derde set was weer erg spannend. Price stond met 2-1 voor, kreeg drie pijlen om de set te pakken, maar deed dit niet. Hierna gooide Dolan wel 84 uit om er 2-2 van te maken. In de beslissende leg van set drie gooide Dolan een 90-finish op de bull om met 2-1 voor te komen in sets. In de vierde set kwam Price al snel met 2-0 voor te staan. Uiteindelijk kwam Dolan er ook niet meer aan te pas in deze set en maakte Price er 2-2 van in sets. Ook de vijfde set was erg spannend, het werd 2-2 in legs én het stond 2-2 in sets. De laatste leg was voor Dolan, die daarmee met 3-2 voor kwam in sets. Dolan kwam met 2-0 voor in legs en leek de wedstrijd snel te gaan winnen. De eerste matchdarts voor Dolan werd gemist waardoor Price er 2-1 van wist te maken. De Welshman maakte er 2-2 van en opnieuw was er dus een beslissende leg nodig in dit spectaculaire duel. Dit keer was de tweede matchdart voor Dolan raak en dus zien we Dolan weer terug op dit WK.

Luke Humphries (91.38) 4-3 Ricardo Pietreczko (91.02)
3-1, 1-3, 2-3, 0-3, 3-2, 3-1, 3-0
In de eerste set begon Humphries erg goed en stond hij al snel met 2-0 voor. Echter miste hij vier dubbels om de set te pakken, dus kwam Pietreczko terug tot 2-1. Maar de set pakken lukte de Duitser niet, Humphries kwam met 1-0 voor in sets. Pietreczko begon de tweede set erg sterk en kwam hierin dan ook op een snelle 2-0 voorsprong, tot plezier van de aanwezige Duitsers. Maar drie dubbels werden gemist om de set te pakken, terwijl Humphries 76 uit wist te gooien. Toch wist Pietreczko de set te pakken en er 1-1 van te maken. Een erg spannende en goede derde set volgde er. Hierin begon Pietreczko steeds sterker te gooien en kwamen beide heren uiteindelijk op 2-2 te staan. Er gingen van beide kanten erg veel dubbels mis in deze laatste leg, maar uiteindelijk pakte Pietreczko deze set. Humphries liet het flink afweten in de vierde set, met een 121-finish won Pietreczko deze set met maar liefst 3-0. Hierna krabbelde Humphries een beetje op, maar werden belangrijke dubbels gemist door de Engelsman. De vijfde set werd bij 2-2 in legs begonnen door Humphries, onder gefluit van de Duitse fans. Deze keer redde dubbel-16 Humphries voorlopig van het verlies en maakte hij er 3-2 van in sets. In de volgende set kwam Humphries wederom voor te staan, met 2-1. Humphries wist precies op tijd de versnelling te vinden en er 3-3 in sets van te maken. In deze beslissende set kwam Humphries erg goed voor de dag en daarmee op een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg en met 3-0 pakte hij de laatste set. Cool Hand Luke haalde na deze overwinning nog even zijn gram bij de Duitse fans, die hem voortdurend uitfloten.

Daryl Gurney (93.53) 4-2 Ricky Evans (93.23)
1-3, 3-2, 2-3, 3-2, 3-2, 3-1
Evans begon in de eerste leg direct met een 130-finish. Dit was de opmaat naar een prima eerste set van Evans, die de set met 3-1 won. De tweede set ging erg gelijkop. Evans wist Gurney te breaken om met 2-1 voor te komen in deze set. Hierna pakte Gurney twee legs op rij en maakte hij er 1-1 van in sets. In de derde set liet Evans het volledig afweten, Gurney kwam met 2-0 voor, maar door de gemiste dubbels van Gurney, kwam Evans nog terug tot 2-1. Hierna herpakte Evans zich enigszins en maakte hij er 2-2 van in legs. Evans harkte zelfs de set binnen met 3-2. De vierde set begon met een knappe 121-finish van Gurney. Ook in de set hierna kwam Gurney met 2-0 voor te staan. Ook dit keer kwam Evans weer terug tot 2-2, mede dankzij erg veel slordigheden van Gurney. Dit keer pakte de Noord-Ier de set wel, met erg veel pijn en moeite. Ook de vijfde set had een beslissende leg nodig. Mede dankzij een 10-darter van Evans stond het 2-2 in sets én legs. Met een 164-finish uit het niets van Gurney zette de Noord-Ier zichzelf met 3-2 voor in sets. In de zesde set begon Gurney erg goed, hij pakte de eerste twee legs met onder andere een 130-finish. Evans pakte tussendoor nog een leg, maar Gurney won uiteindelijk de wedstrijd.