PDC WK vrijdagavond: Kevin Doets maakt indruk, maar verliest van Michael Smith PDC
PDC

PDC WK vrijdagavond: Kevin Doets maakt indruk, maar verliest van Michael Smith

Eindelijk is het weer zover, het PDC World Championship of Darts ging deze vrijdag van start! Deze avond werd de avond afgetrapt door Nederlander Kevin Doets. Hij kwam in actie tegen de Amerikaanse Stowe Buntz. De winnaar van dit duel mocht later op de avond wederom in actie komen. Het tweede duel van de avond ging tussen Rusty-Jake Rodriguez en Cameron Menzies. Ook Simon Whitlock kwam in actie, tegen Paolo Nebrida. Zoals ieder jaar kwam ook de regerend wereldkampioen op de eerste avond in actie. Michael Smith speelde tegen Kevin Doets. Het was een geweldig duel waarin Kevin Doets indruk maakte, maar helaas nipt verloor.

In dit artikel zijn alle verslagen van de wedstrijden te vinden.

Het volledige programma:
Stowe Buntz - Kevin Doets 0-3
Cameron Menzies - Rusty-Jake Rodriguez 3-0
Paolo Nebrida - Simon Whitlock 2-3
Michael Smith - Kevin Doets 3-2

Stowe Buntz (88.26) 0-3 Kevin Doets (91.79)
1-3, 1-3, 2-3

Een prachtig begin voor Doets, die direct begon met een 180 met zijn eerste drie pijlen ooit op het WK. Hij wist ook direct de eerste leg van de wedstrijd te pakken. Buntz pakte tussendoor nog één leg, maar de eerste set was voor Doets. In de tweede set kreeg Buntz steeds meer kansen, die niet altijd benut werden. Maar ook Doets miste hier en daar wat dubbels. Met een 86-finish maakte Doets er 2-0 van in sets, wederom met een 3-1 setwinst. Ook in de derde sets was Doets erg goed, met onder andere een 112-finish voor de 2-1 voorsprong in legs. Met een geweldige wegzetbeurt, mocht Doets gooien voor een plaats in de tweede ronde. Dit lukte via tops. Doets komt later deze avond wederom in actie tegen Michael Smith.

Cameron Menzies (88.49) 3-0 Rusty-Jake Rodriguez (81.83)
3-0, 3-2, 3-2

Menzies schoot uit de startblokken en begon vol energie aan zijn WK. Met een vliegende start pakte hij de eerste set met 3-0. De tweede set was een stuk spannender. Rodriguez kwam met 2-1 voor, maar Menzies zorgde met de 2-2 dat er een beslissende leg nodig was. Deze leg ging naar Menzies en dus werd het 2-0 voor hem in sets. Ook in de derde set kwam Rodriguez met 2-1 voor in legs. Ook dit keer kwam Menzies op 2-2 in legs. En dit keer pakte hij wederom de set met 3-2.

Simon Whitlock (90.13) 3-2 Paolo Nebrida (90.15)
0-3, 3-2, 3-1, 1-3, 3-1

Met een 116-finish begon Nebrida de wedstrijd. Ook de tweede leg was voor Nebrida, die prima begon. Maar vooral Whitlock viel in het begin erg tegen. Met een 3-0 overwinning in de eerste set, pakte de Filipijn vrij gemakkelijk deze set. Na de pauze kwam Whitlock iets beter voor de dag. Hij kwam met 2-1 voor in legs. Nebrida kwam terug tot 2-2, dankzij een misser van Whitlock mocht Nebrida vanaf 106 proberen de set binnen te halen, maar dit deed hij niet. Whitlock pakte vervolgens wél de set met 3-2. Ook de daaropvolgende set was voor Whitlock, die deze won met 3-1. Het gehele duel was vrij slordig van beide kanten, waarin beide spelers wisselvallig waren. Nebrida won de vierde set met 3-1 en zodoende kwam er een vijfde en beslissende set. Deze vijfde set begon spectaculair met een 121-finish van Nebrida, die de leg pakte in 12 darts. Echter bleek dit het laatste wapenfeit van de Filipijn. In de laatste leg misten beide heren enorm veel dubbels, maar ging Whitlock uiteindelijk met de overwinning aan de haal.

Michael Smith (100.09) 3-2 Kevin Doets (99.46)
3-1, 2-3, 2-3, 3-2, 3-1

Smith kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Hierna kon Doets aanleggen vanaf 141 voor een 9-darter. Helaas miste hij de eerste triple. Wel was de Nederlander na elf pijlen klaar om er 2-1 van te maken. Helaas ging de set met 3-1 naar Smith. De tweede set was erg spannend, Doets bleef goed in het spoor van Smith en kreeg zodoende kansen. Deze kansen werden benut en Doets won de set met 3-2. Ook na de break begon Doets erg goed, hij finishte in 12 pijlen. Maar de daaropvolgende leg ging via een 15-finish naar Michael Smith. Een uitstekend spelende Doets maakte het Smith erg lastig in dit duel. Hij kwam zelfs op voorsprong in sets met 2-1. In de vierde set begon Smith erg sterk en kwam hij met 2-0 voor, mede dankzij een 121-finish. Doets kwam tot 2-1 en miste dubbel zestien om tot 2-2 te komen. Zo maakte Smith er wel 2-2 van in sets. In de laatste set begon Smith geweldig met een 142-finish. Een cruciaal moment in de wedstrijd, met Doets op 24. Ook de tweede leg was voor Smith, die zo na een spannend duel toch richting de winst ging. Doets kwam nog terug tot 2-1. Helaas bleek het niet genoeg om de regerend wereldkampioen te kloppen. wk